BIST 100 11.512,23 %0,30 Altın 6.640,65 ₺/gr %1,61 Bitcoin $79.581 %1,75 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 84,99 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.390,61 %3,38 İsviçre Frangı 61,37 ₺ %0,20 Kanada Doları 35,89 ₺ %0,18 Avustralya Doları 35,13 ₺ %0,20 Suudi Riyali 13,34 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,12 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,17
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Uğur Mumcu, Narlıdere’de Karanfillerle Anıldı

Uğur Mumcu, Narlıdere’de Karanfillerle Anıldı

Bundan 32 yıl önce, 24 Ocak 1993 günü uğradığı bombalı saldırıda katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis Mahallesi’ndeki heykeli önünde karanfillerle anıldı. Anma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Uğur Mumcu’nun bıraktığı mirası yaşatmaya devam edeceklerini belirtirken, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ise “Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

0Yorumlar
Uğur Mumcu, Narlıdere’de Karanfillerle Anıldı

Bundan 32 yıl önce Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis’teki heykeli başında anıldı. Anma törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, geçmiş dönem İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, belediye meclis üyeleri, STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı. Bolu’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da unutulmadığı anma töreninde, saygı duruşunun ardından Uğur Mumcu’nun heykeline karanfiller bırakıldı.

EDNAN ARSLAN: MUMCU’NUN MİRASINI YAŞATMALIYIZ

Anma töreninde konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, her sene ocak ayını hüzünle geçirdiklerini ifade ederek, “Uğur Mumcu, yılmadan, korkmadan, kalemini satmadan doğruları yazdı. O yazdıklarıyla, kitaplarıyla bize büyük bir miras bıraktı. Uğur Mumcu’nun bize bırakmış olduğu hazineyi elden ele herkese anlatmalıyız. Yaşanan hukuksuzluklarla ilgili, adaletsizliklerle ilgili cesaretle konuşmamız gereken bir görevimiz var. Uğur Mumcu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sımsıkı bağlı bir insandı. Laik demokratik Cumhuriyetin yaşaması için kalemini eğmeden, bükmeden, satmadan yazdı. Onu katledenler ise hala bulunamadı. Uğur Mumcu’nun ve benzer cinayetlerin arkasındaki karanlık güçleri bulup cezalandırdığımız zaman onlara olan görevimizi yapmış olur, bu çarpık düzeni düzeltmiş oluruz” dedi.

ERMAN UZUN: DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Karanlık güçler tarafından bundan 32 yıl önce katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun hak ve hukuk arayışının sembolü olduğunu ifade eden Başkan Erman Uzun, “Atatürkçülüğün, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu, yazdıklarıyla o dönemden günümüze ışık tutmuştu. O, kişiliği, ahlakı, yazdıkları ve söyledikleriyle biz gençlere örnek oldu. Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Uğur Mumcu’nun cinayetinin arkasındaki karanlıkların hala aydınlatılamadığını söyleyen Başkan Erman Uzun, “Geride bıraktığımız 32 yıl, Uğur Mumcu’nun daha iyi anlaşılmasına, daha da sevilmesine vesile oldu. Cinayetin faillerini öğreneceğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte inşa edecek, demokrasi ve adaleti bu ülkede yeniden tahsis edeceğiz. Demokrasi mücadelemiz var gücümüzle devam edecek. Ocak ayı içinde kaybettiğimiz Uğur Mumcu’yu, İsmail Cem’i, Muammer Aksoy’u, Metin Göktepe’yi, Ali Gaffar Okkan’ı tekrar saygıyla anıyorum” diye konuştu.  

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun da Uğur Mumcu’nun artık bir sembol olduğunu, onun değerlerinin peşinde koşmaya devam edeceklerini ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da İzmir siyasetini buluşturan anma

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili...

1 saat önce

Büyükşehir’den Manisa’nın 17 İlçesinde Dayanışma Ağı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla 17 ilçede vatandaşların...

1 saat önce

Başkan Yıldız’dan Çiğli’ye Tarihi Müjdeler: Tapu İlçeye...

Çiğli Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Onur...

2 saat önce

Büyükşehir’den Üreticinin Taral Dolum İhtiyacı İçin 173...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik...

3 saat önce

Ali Rıza Bodur unutulmadı

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili...

4 saat önce

Küçük Çiğli İZSEM’e Sağlıklı İş Yeri ünvanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul’u...

6 saat önce

Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var

Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...

7 saat önce

Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...

8 saat önce

İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...

8 saat önce

Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...

8 saat önce

Başkan Tugay: “Herkes için erişilebilir bir şehir için...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 171. Gönül Sofrası-Türkiye Sakatlar Derneği...

8 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

1 gün önce