Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve beraberindeki heyeti ağırladı. İzmir’in kardeş kenti Çernivtsi ile yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Cemil Tugay, “Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız” dedi.
Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve eşi Liudmyla Nedilska ile beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Başkan Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.
Tugay: İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi
Kardeş şehirlerin birbirini tanımasını önemli bulduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir tarihsel olarak çok kültürlü bir şehir. Her zaman farklı kültürlerden insanlar burada yaşadı. Barış içinde, uyumla yaşamayı başardı. İzmir’in bu karakterini korumasını önemsiyoruz. İzmir’de yaşayan yabancı topluluklarla iletişim içinde olmaya önem veriyoruz. Bizden isteğiniz olduğunda elimizden geleni yapmak için her zaman hazır olacağız. Kültür ve turizm en kolay iletişim kurma yolu. İki şehrin yatırımcılarını buluşturarak ticaret olanaklarını araştırabiliriz. Akıllı şehir teknolojileri ile ilgili arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyor. Bu alanda biraz daha öne çıkabiliriz. İzmir, Türkiye’nin en önemli ticaret şehirlerinden birisi. Birçok limanı var, bu bölge aynı zamanda tarım havzası. Ürün çeşitliliği fazla. Bu, iki şehir arasında bir fırsat olabilir” diye konuştu.
Nedilskyi: Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük
Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, “Sizin liderliğinizle İzmir daha fazla gelişecek. İzmir’i çok seviyoruz. Geçen yıl İzmir ile Çernivtsi arasında kardeş şehir anlaşması imzaladık. Gerçekten dostluğumuza ivme kazandırdık, çok mutluyuz. Anlaşmadan sonra somut olan sonuçlar görüyoruz artık. Hem ekonomik hem kültürel projelerde iş birliğine hazırız. İzmir’de çok büyük bir topluluğumuz var. Sadece insanı ilişkileri değil, ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Çernivtsi ile İzmir arasındaki potansiyel çok büyük” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ege’de barış köprüsü yeniden kuruluyor: Nihat Dirim...
Eski Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim’in Ege’nin iki yakasında kurduğu barış köprüsü,...
Buca’dan deprem bölgesine eğitim köprüsü
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yaklaşık 20 bin öğrenciye hizmet veren "Dijital Dershane"...
ABD - Ukrayna arasında kritik uzlaşı!
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Barış planının yüzde 90'ı üzerinde mutabakata...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...