UNESCO Listesi’ndeki iki şehir Bergama-Şeki kardeş oldu
Bergama Belediyesi ile Azerbaycan’ın Şeki şehri arasında, tarihi bağları güçlendirecek kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari alanlarda işbirliğini artıracak kardeş şehir protokolü imzalandı. Şeki Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kardeş şehir protokolü imza töreninde imzalar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Şeki Valisi Elhan Usubov tarafından atıldı.
Karşılıklı görüşmelerde bulunmak üzere önceki gün Azerbaycan’ın Şeki kentine giden Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığındaki Bergama Delegasyonu Belediye Meclis Üyeleri Memduh Çoban, Abidin Kumova, Ali Bor ile Şeki Vali Yardımcısı Orhan Hüseynl, Şeki Belediye Başkanı Mayıs Allahverdiyev, Şeki Belediye Başkan Yardımcısı İntiqam Aşhirov imza töreninde hazır bulundular.
BAŞKAN KOŞTU; “CANDAN ÖTE KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞECEK”
Her iki şehrin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunduğuna yaptığı konuşmasında dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bergama’mız ve Şeki’nin bu özelliği, iki şehri birbirine daha sıkı bağlamaktadır. Bergama kadim kültürü olan tarihi bir yer. Şeki ile her türlü iş birliğine hazırız. Bugün attığımız imzayla candan öte kardeşliğimiz, kültürel ve sosyal projelerle taçlanacak. Bergama'mız gibi tarihsel, kültürel ve sanatsal yönleri ile zengin Şeki ile karşılıklı görüşmelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
HEYETLER KARŞILIKLI BİLGİ ALIŞ-VERİŞİNDE BULUNDU
Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin vurgulandığı buluşmada; heyetler belediyecilik alanında karşılıklı tecrübe ve deneyimlerini dile getirdi. Görüşmelerde şehirlerin siyasi ve idari yönetim yapıları ile coğrafi özellikleri, tarihsel ve kültürel yönleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Bergama ve Şeki arasında ilişkileri güçlendirecek kardeş şehir protokolü, belediyecilik, kültürel, sosyal, sportif, ekonomik ve ticari alanlarda tecrübe paylaşımı ve işbirliğini öngörüyor. Şeki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kardeş şehir protokolü imza töreni ardından Bergama Delegasyonu, Azerbaycan Ortaçağ mimarisinin önemli eserlerinden #UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Şeki Han Sarayı'nı ziyaret etti. Beş gün süresince devam edecek olan görüşmeler ardından delegasyon Bergama’ya dönecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Bergama’da Kibele izlerine rastlandı: Alan arkeolojik sit...
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bergama ilçesinde, Ana Tanrıça Kibele ile ilişkili olabileceği...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...