BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.589 %0,07 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.345,26 %1,14 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Urla’da köylere ait parseller, kooperatiflerle köylere ge...

Urla’da köylere ait parseller, kooperatiflerle köylere geri veriliyor: ‘Köylünün toprağı köylüde kalacak’

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, seçim öncesi vaatlerinden birini daha hayata geçirerek dikkat çekici bir adım attı. Urla Belediyesi, 6360 Sayılı Kanun ile köy tüzel kişiliğinin sona ermesi sonucu belediyeye devrolan köy parsellerini, kooperatifler aracılığıyla köylere geri veriyor.

0Yorumlar
Urla’da köylere ait parseller, kooperatiflerle köylere geri veriliyor: ‘Köylünün toprağı köylüde kalacak’

Urla Belediyesi ile Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, yaklaşık 30 bin metrekarelik parseller zeytinlik yapılmak üzere köylünün kullanımına sunuldu. Ayrıca, bu protokol kapsamında bir zeytinyağı paketleme tesisi inşa edilmesi planlanıyor.

 

İş birliği protokolünün imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yaparak tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

 

KÖYLÜNÜN TOPRAĞI KÖYLÜDE KALACAK

Başkan Balkan, köylülerin topraklarına yeniden kavuşmalarını sağlamayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, bu girişimin köylerin ekonomik ve sosyal yapısına olumlu katkılar yapacağına dikkat çekti. Başkan Balkan "Seçim öncesinde köylerimizi dolaşırken hemşehrilerimize bir söz vermiştik. 6360 sayılı yasa ile belediyemize devrolan parselleri tekrar onların kullanımına sunmak istediğimizi belirtmiştik. Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığımız işbirliği protokolü ile bu yoldaki ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. Bizler, köylerimizi korumanın ve yerel kalkınmanın önemini biliyoruz. Bu bilinçle, diğer köylerimizde de bu çalışmaları sürdüreceğiz. Yaptığımız bu çalışma ile köylerin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, köylünün toprağının köylüde kalmasını sağlayacağız. Görev süremiz boyunca bu anlayışla ilerleyeceğiz” dedi.

 

"TARIM ARAZİLERİNİN İMARA AÇILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Başkan Balkan, yaptığı açıklamanın devamında tarım arazilerinin yerel ekonomi için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım, geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle, tarım arazilerini korumak bizim en önemli görevlerimizden biridir" diye konuştu. Kentin doğal kaynaklarının korunmasının, hem tarım hem de turizm açısından büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Başkan Balkan, bu konuda kararlılıkla hareket edeceklerini belirtti.


Başkan Balkan son olarak "Urla, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte tarım arazileriyle de değerli bir bölge. Biz, bu değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diyerek "Daha önce söylediğimiz gibi biz, tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceğiz. Kooperatiflerimiz aracılığıyla tarım arazilerimizi işleyeceğiz, tarımsal kalkınma projelerine destek vereceğiz" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

8 dakika önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

4 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

4 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

4 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

5 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

5 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

5 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

5 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

5 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

6 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce