Urla’da asfalt seferberliği: Altyapı büyük ölçüde tamamlandı, yollar yenileniyor
Urla Belediyesi, yol yenileme çalışmalarını kapsamlı bir yatırım programıyla sürdürüyor. Bu kapsamda yaklaşık 150 milyon TL’lik asfalt yatırımıyla 50 bin ton sıcak asfalt serimi planlanırken, gerçekleştirilen iki ayrı ihale kapsamında toplam 36 milyon TL bütçeyle 60 bin metrekare kilit parke uygulaması hayata geçiriliyor.
Urla Belediyesi, ilçenin en önemli sorunlarının başında gelen altyapı kaynaklı yol problemlerini çözmek için asfalt seferberliği başlattı. İlçe merkez genelinde büyük ölçüde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından bozulan yollar bir bir yenilenirken, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması için kapsamlı asfalt çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan göreve geldiği günden itibaren ilçenin altyapı sorununu çözmeye başladı. Yüklenici firmalar tarafından özellikle içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve elektrik hatları nedeniyle kazılan ve zamanla deforme olan yollar, altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından kalıcı çözümlerle yeniden düzenleniyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında birçok mahallede sıcak asfalt serimi ve yol iyileştirme çalışmaları hız kazandı.
“Urla’nın kronikleşmiş sorununu çözüyoruz”
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçenin yıllardır beklediği altyapı yatırımlarının ardından üstyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Urla’nın en büyük sorunlarından biri altyapı eksiklikleri ve buna bağlı olarak bozulan yollardı. Yıllarca vatandaşlarımızın haklı şikayetlerine neden olan bu sorunun çözümü için kurumlarla koordinasyon içerisinde önemli çalışmalar yürüttük. Altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından şimdi sıra yollarımızı yenilemeye geldi. Ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Hedefimiz, yalnızca bozulan yolları onarmak değil; Urla’nın geleceğine yakışan modern, güvenli ve konforlu ulaşım ağını oluşturmak.”
Mahalle mahalle yenilenen yollar
Ekipler, altyapı çalışmaları nedeniyle zarar gören güzergahlarda asfalt serim, yol bakım ve düzenleme çalışmalarını planlı şekilde sürdürüyor. Program dahilinde Yaka Mahallesi’nde Demirciler, General Fahrettin, Adalet ve Sümer Sokak’ta asfalt çalışmaları devam ederken, Gür, Avcılar, Şehit Yüzbaşı Kemal, Gül ve 6. Göçmen Sokak’ta ise asfalt serimi için hazırlık yapılıyor. Aynı zamanda Denizli Mahallesi ve Yelaltı Mahallesi’nde kilit parke çalışmaları devam ediyor.
Gerçekleştirilen asfalt ve kilit parke çalışmalarıyla birlikte hem araç trafiğinin daha güvenli hale gelmesi hem de mahalle sakinlerinin günlük yaşam konforunun artırılması hedefleniyor.
Daha yaşanabilir bir Urla için
Kent yaşamının kalitesini artıracak yatırımları sürdüren Urla Belediyesi, altyapıdan üstyapıya, yeşil alanlardan sosyal projelere kadar birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Asfalt seferberliği kapsamında ilçenin farklı noktalarında çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtilirken, Urla’nın uzun yıllardır beklediği yol sorunlarının kalıcı olarak çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Uzun asfalt çalışmalarını yerinde inceledi
Narlıdere Belediyesi’nin asfalt çalışmaları hız kesmiyor. Narlıdere Belediyesi son olarak...
Başkan Erman Uzun: Narlıdere’mizi Konforlu Yollarla...
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun döneminde ilçe genelinde başlatılan asfalt seferberliğinde...
Kılıçdaroğlu'ndan YENİ Parti açıklaması: Açınma büyük...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YENİ Parti'nin kurulması sonrasında, "Arınma çok büyük...
Yerel Haberleri
TümüÖzlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Başkan Tugay’dan şehit ve gaziler için vefa mesajı
Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı. El sanatlarından...
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...
Burhan Özfatura son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura, 83 yaşında yaşamını...
Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marmomac Fuarı kapsamında Verona’da yerel...