BIST 100 14.288,75 %1,23 Altın 6.678,68 ₺/gr %1,57 Bitcoin $78.126 %1,67 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,08 ₺ %0,44 Sterlin 65,54 ₺ %0,28 Gümüş 98,28 ₺/gr %2,38 Ethereum $2.500,60 %0,90 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,92 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,64 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,24 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Uzundere kentsel dönüşümde üçüncü etap hazırlığı!

Uzundere kentsel dönüşümde üçüncü etap hazırlığı!

“Depreme dayanıklı evlerimiz olacak”

Uzundere’de devam eden kentsel dönüşüm projesinin ilk iki etabını başarıyla tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üçüncü etap kapsamındaki hak sahipleri için kura çekimine hazırlanıyor. Proje tüm etaplarıyla tamamlandığında Uzundere yenilenmiş altyapısı, parkları, yeşil alanları, sosyal ve kültürel merkezleriyle Karabağlar’ın örnek mahallesine dönüşecek.

0Yorumlar
Uzundere kentsel dönüşümde üçüncü etap hazırlığı!
Yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’ndeki 32 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesinde üçüncü etap için kura çekimine hazırlanıyor. Bugüne kadar birinci ve ikinci etapta 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir Belediyesi, üçüncü etap kapsamında bin 426 bağımsız birim için yapım ihalesine çıkacak. İhale hazırlık çalışmaları süren dördüncü etap kapsamında ise bin 315 bağımsız birimin yapılması planlanıyor.

Proje tamamlandığında 3 bin 800 bağımsız birimin elde edileceği Uzundere’de gençlik merkezi, spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, açık pazar alanı, otopark alanları bulunacak ve 67 bin metrekare yeşil alan oluşturulacak.
Uzundere’deki kentsel dönüşüm alanında inşaatına başlanan altyapı galeri sistemiyle de Türkiye'de bir ilke imza atılacak. Galeri sistemiyle atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik ve veri hatları yer altındaki galeri içinde toplanacak. Böylece herhangi bir arıza durumunda tüm aksaklıklar galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek. Bu model diğer kentsel dönüşüm alanlarına da entegre edilecek.

“Depreme dayanıklı evlerimiz olacak”

Üçüncü etap için kura çekimini ve tahliye sürecini bekleyen bölgedeki yurttaşlar ise oldukça heyecanlı. Üçüncü etap için sözleşmeyi ilk imzalayanlardan Zöhre Yücel, “2004’ten beri buradayız. Evimizi tek kat olarak almıştık, üst katı biz yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi başlayınca belediye güvencesi olduğu için hemen sözleşmemizi imzaladık. Depreme dayanıklı evlerimiz olacağı için çok mutluyuz” dedi. Hüseyin Yücel ve eşi Dudu Yücel de heyecanla binalarının başlamasını bekleyenlerden. Hüseyin Yücel, “1987’de buraya gelerek arsa aldık, gecekondu olarak evimizi yaptık. Bir kat üstüne çıktık. Bütün mahalle böyle. Evler sağlıklı yapılmadı. O nedenle Büyükşehir’in burada kentsel dönüşüm pr ojesi başlatması çok iyi oldu. Şimdi evimizi verip iki daire alacağız. Çok iyi bir yaşam alanına kavuşacağımızı biliyoruz” dedi.



“Bugüne dek yaşamamışız” diyenler oldu

Uzundere kentsel dönüşüm proje ofisinde görev yapan Büyükşehir personeli Ergin Dayı ise mahalle halkıyla artık akraba gibi olduklarını söyleyerek “Üçüncü etap için bölge halkı oldukça heyecanlı. Biz bunu birebir yaşıyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm süreci ‘Hadi evinizden çıkın’ şeklinde başlamıyor. Önce kentsel dönüşümü bir kenara bırakıp burada yaşıyormuş gibi mahalleyi ve buradaki insanları tanımaya çalışıyoruz. Vatandaş nasıl yaşıyor, kendimizi onların yerine koyuyoruz. Bir süre sonra onlar da bizi akrabası gibi görmeye başlıyor. İlçe belediyesiyle ya da bir sağlık kuruluşuyla bir işleri olursa yardımcı oluyoruz. Böylece kendini iyi ve güvende hissediyor. Sonrasında da ilişkimiz bitmiyor. Anahtarlarını teslim ettiğimiz, dairelerine yerleşen aileler bile bizi hala arıyorlar. Öte yandan çok kapsamlı bir süreç söz konusu. Proje tanıtımı, uzlaşma, sözleşme imzaları, tapu devirleri, ihale süreci derken burada herkesle komşu gibi oluyoruz” diye konuştu.

Bölgedeki evlerinin hepsinin çok eski ve dayanıksız olduğunu söyleyen Ergin Dayı, şöyle devam etti: “İnsanlar sağlıklı, güvenli konutlarda oturmak istiyor. Örneğin ikinci etabı yeni teslim ettik. Yeni evlerine geçen vatandaşlar ‘Bugüne dek yaşamamışız’ diyorlar. Diğer yandan buradaki mevcut yeşil alan yok denecek kadar az. Ancak projeyle yeşil alan kişi başı 10 metrekarenin üzerine çıkıyor.”


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Doğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor

Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...

5 saat önce

Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...

Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...

5 saat önce

Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...

6 saat önce

Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...

8 saat önce

Buca’da fırınlara sıkı denetim

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...

10 saat önce

Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...

10 saat önce

Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası

Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...

10 saat önce

Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...

İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...

11 saat önce

Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...

Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...

11 saat önce

İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...

11 saat önce

Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...

11 saat önce

5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...

11 saat önce