Yeni ailelerine kavuştular
Satın alma sahiplen
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Satın alma sahiplen” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında tedavilerini tamamladığı binin üzerinde kedi ve köpeği sıcak yuvaya kavuşturdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ya da bakıma muhtaç hayvanları yalnız bırakmıyor. Işıkkent ve Seyrek köpek bakımevleri sahipsiz hayvanlara yuva olurken, sokakta yaşayan ve hastalanan sokak hayvanları Acil Müdahale ekipleri aracılığıyla polikliniğe getirilerek iyileştiriliyor. “Satın alma sahiplen” sloganıyla Işıkkent Köpek Bakımevi’nde tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen köpekler ile Kültürpark’taki Küçük Hayvan Polikliniği’nde bakımları yapılan kediler için de sahiplendirme çalışmaları sürüyor.
Yuva arayan patiler bu sayfada
2019 ve 2020 yıllarında binin üzerinde kedi ve köpeğe yeni yuva bulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvan dostları ile yuva bekleyen can dostları her gün saat 13.00 ile 16.00 arasında Işıkkent Hayvan Barınağı’nda buluşturuyor. Ayrıca sokak hayvanı sahiplenmek isteyen yurttaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yuvaarayanpatiler.izmir.bel.tr sayfasına girerek buradan sahiplenmek istediği hayvanı görebiliyor.
Başkan Soyer ve ekibine teşekkür
Işıkkent Hayvan Barınağı’nda sahiplendirme organizasyonuna katılan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, barınakta her yıl yüzlerce hayvanın sahiplendirildiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle kent genelinde hem sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasında hem de sahiplendirilmesinde büyük yol alıyoruz. Sokak hayvanları naylon poşet gibi sokağa atılmamalı. Onlar mal değil can. Sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini önemseyen ve bu konuda büyük çaba gösteren Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Işıkkent Hayvan Barınağı’ndan köpek sahiplenen Semih Kocabaş ise, “Burada sevimli bir arkadaşa rastladım. Sahiplendim. Sokağa terk edilen canlar yalnız başına beklerken parayla köpek satın almak içime sinmedi” diye konuştu.
Duyarlı yurttaşlara teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, sokak hayvanlarının hem Işıkkent hem Seyrek bakımevlerinde bakımlarının ve tedavililerinin yapıldığı, acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev başında bulunduğunu hatırlatarak, “Öncelikli hedefimiz sahipleri tarafından sokağa terk edilen hayvanlar olmak üzere bakımını yaptığımız bütün sokak hayvanlarını sahiplendirmek. Sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Yurttaşlarımızın barınağa ulaşımlarını kolaylaştırmak için kentin belirli noktalarından araçlar kaldırıyoruz. Kedi ve köpek satın almak yerine barınağımıza gelen ve sokak hayvanlarını sahiplenen yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karşıyaka’da gaziler ve şehit ailelerine anlamlı ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal; CHP Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu ve Gökçe...
Yerel Haberleri
TümüBornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...
Balçova’da Cumhuriyet Coşkusu Yüksek Sadakat Konseriyle...
Balçova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yılı, gün boyu süren etkinliklerle kutlandı....
Cumhuriyet coşkusu Konaklı miniklerin kalbinde yankılandı
Konak Belediyesi’nin Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne devam eden minikler, 29 Ekim Cumhuriyet...
Menderes’te Cumhuriyet Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Menderes’te 2 gün kutlandı. Kortej yürüyüşü ve Deha Bilimlier konseri...
İzmir’de Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne taştı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fener alayı, bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisi,...
Bayraklı’da Cumhuriyet Coşkusu Kortej Ve Candan...
Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 100 metrelik Türk bayrağı ve 100...
MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...