BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Yılın modası İzmir’de görücüye çıktı

Yılın modası İzmir’de görücüye çıktı

Optik sektöründeki en son teknolojik gelişmeleri, ürünleri ve trendleri sergilemek üzere sektör profesyonellerini ikinci kez fuarlar kenti İzmir’de buluşturan OPTİC World İzmir - Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı’nda 2025 yılı modelleri görücüye çıktı. 23 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek OPTİC World İzmir’e katılan firmalar, bu yıl kemik ve renkli gözlüklerin moda olduğunu ifade etti.

0Yorumlar
Yılın modası İzmir’de görücüye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen ve 21 Şubat’ta kapılarını açan OPTİC World İzmir, ikinci kez optik sektörünü kentte bir araya getirdi. 23 Şubat Pazar gününe kadar sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak fuarda; gözlük çerçeveleri, güneş ve sporcu gözlükleri, koruyucu gözlükler, optik camlar, kontakt lensler, kontakt lens aksesuarları, bakım ekipmanları, gözlük kılıfları, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için makine ve ekipmanlar, gözlük yedek parçaları, optik endüstrisi makineleri görücüye çıktı. 2025 yılının modası da OPTİC World İzmir raflarında yerini aldı. Katılımcı firmalar, 2025 yılında kemik ve renkli gözlüklerin daha çok tercih edileceğini ifade etti.

“Renkli camlı gözlükler üretiyor”
Katılımcılardan Volkan Erkul, “Güneş gözlükleri de, optik gözlükler de biraz kalınlaşıyor ve büyüyor. Renkli gözlükler çok daha fazla tercih ediliyor. Birçok üretici renkli camlı gözlükler üretiyor” şeklinde konuştu.

“Bu sene kemikler ön planda”
Katılımcılardan Özkan Taş ise bu sene kemik gözlüklerin ön planda olduğunu belirterek “Renkli camlar, aynalı camlar tercih ediliyor. Bölge bölge de değişiyor. İnsanların isteğine göre farklılaşıyor” dedi. Cansel Denktaş ise erkeklerde özellikle sportif, kemik gözlüklerin dikkat çektiğini belirterek “Kadınlarda daha büyük, renkli camlar, açık renkler tercih ediliyor. Çekik modeller de öne çıkıyor” diye konuştu.

“Optisyenlerin sözlerine kulak verilmeli”
Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak ise gözlük tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Karaçanak, gözlük seçiminde optisyenlerin sözlerine kulak verilmesini tavsiye ederek “Moda, tarz diye her çerçeve herkesin yüzüne oturmaz. Öncelikle cam numaralarına ve yüz hatlarına bakarız. Çerçeve seçiminde en önemli olay montajdır. Odak noktalarını yerine getiremeyecek şekilde çerçeve alınırsa sıkıntı yaşanır. O nedenle tüketicilerin optisyenlerin sözlerine kulak vermelerini, onların yönlendirmeleriyle hareket etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

10 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

11 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

11 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

14 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

15 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

15 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

16 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

16 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce