BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Çevre Karaismailoğlu'ndan İstanbul-İzmir otoyolu yorumu: Yeni y...

Karaismailoğlu'ndan İstanbul-İzmir otoyolu yorumu: Yeni yatırımların önünü açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul-İzmir Otoyolu ile şehirlere daha kısa mesafede ve hızlı ulaşılması bölgedeki turizm faaliyetlerini de hareketlendirdi. Proje sayesinde yeni yatırımların da önü açıldı" dedi.

0Yorumlar
Karaismailoğlu'ndan İstanbul-İzmir otoyolu yorumu: Yeni yatırımların önünü açtı
Bakan Karaismailoğlu, İstanbul ile İzmir arası kara yolu ulaşımını 3,5 saate indiren İstanbul-İzmir Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yap-işlet-devret finansman modeliyle hayata geçirilen projenin 384 kilometresinin otoyol, 42 kilometresinin bağlantı yolu olmak üzere toplam 426 kilometrelik güzergahı kapsadığını belirten Karaismailoğlu, "İstanbul-İzmir Otoyolunda ayrıca 2 bin 907 metre uzunluğunda Osmangazi Köprüsü bulunuyor. Ayrıca ikisi çelikten yapılan toplamda 21 bin 571 metrelik 38 viyadük, 6 bin 445 metrelik 3 tünel, 179 köprü, 715 hidrolik kutu menfez, 291 alt geçit kutu menfez, 22 kavşak, 18 servis alanı, 4 bakım işletme merkezi, ana kontrol merkezi ve 21 gişe alanı da bulunmaktadır" dedi.

'GÜZERGAH ÜZERİNDE 306 YENİ TESİS AÇILDI'
Karaismailoğlu, projenin yerel kalkınmaya da yarar sağladığını belirterek, "Proje bölgede gündelik hayatı ve ekonomiyi daha da canlandırırken, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkıda bulundu. İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı boyunca bulunan dinlenme tesisleri, bakım ve işletme merkezleri ile diğer ticari alanlarda binlerce personel istihdam edildi. İstanbul-İzmir Otoyolu ile şehirlere daha kısa mesafede ve hızlı ulaşılmasının bölgedeki turizm faaliyetlerini de hareketlendirdi. Proje sayesinde bölgedeki illerin kapasitelerinin üzerine çıktı. Yeni yatırımların da önünün açıldı. Proje sonrasında güzergah üzerinde 306 yeni işletme belgeli tesis açıldı. 31 bin yeni işletme belgeli oda turizme katıldı. 61 bin de yatak eklendi. Bölgedeki turizm sezonu daha da uzarken turizm merkezlerinde ziyaretçi sayısı da arttı. Ticari limanların varlığı nedeniyle Türkiye’den yapılan ihracat ve ithalatın önemli bir kısmının gerçekleştirildiği bölge, ulaşımda sağlanan kolaylıklar sonrasında gelişimini sürdürdü. Proje, üretim sektöründe gayri safi yurt içi hasılasına 8,5 milyar lira katkı sunarken, otoyol güzergahı üzerinde 8 yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konumlandırıldı. Yatırımcılar için çekim merkezi haline gelen bölgede mevcutta bulunan 13 OSB’de ise 2 bin 635 hektar genişleme yapıldı. Burada da 54 bin personel istihdam ediliyor. Otoyol sayesinde tarım arazilerinde üretilen ürünler, tüketiciye çok daha kısa sürede ulaşıyor." ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Çevre Haberleri

Tümü

Buca Belediyesi iklim panelinden uyarı: Gıda krizi ve...

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve İZ- AFED iş birliğiyle düzenlenen İklim Eylemi...

1 gün önce

Limak’tan Cengiz Holding’e... COP31 sponsorlarına...

Antalya’da düzenlenecek COP31’in sponsorları arasında yer alan Limak, IC,...

2 gün önce

Dikili Belediyesi'nden zeytinliklere komşu taş ocağı...

Dikili Belediyesi’nin Madra Çayı’na 124 metre, Madra Baraj Gölü’ne 1,1 kilometre mesafede...

2 gün önce

Aliağa'daki hava kirliliği meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Aliağa ve yakın çevresindeki hava kirliğine dikkat...

3 gün önce

İzmir'de sağanak yağış beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İzmir’de yarın sağanak yağış bekleniyor.

3 gün önce

Mordoğan'da ÇED süreci başladı: TMMOB'dan 'kent suçu'...

Mordoğan’da 240 odalı tatil köyü projesi için ÇED süreci başlatıldı. İmar planlarına karşı dava...

4 gün önce

TAYKAR'ı mahkeme kararı durdurmadı: GES'e karşı eylemler...

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, Bağbaşı Köyü Muhtarı Ahmet Karakuş...

6 gün önce

İzmir'de hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji verilerine göre İzmir'de hafta boyunca yağış gözükmeyecek.  

6 gün önce

Danıştay'ın 'Akbelen' kararına, bölge halkından tepki:...

Danıştay 6'ıncı Dairesi'nin Akbelen Ormanı'yla kamulaştırmanın uygun olduğu yönündeki kararına...

8 gün önce

İzmir'de Cumartesi günü sağanak yağış beklentisi

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre İzmir’de hafta sonu yağışlı hava etkili...

9 gün önce

İzmir için şiddetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı....

10 gün önce

İzmir'de sıcaklıklar düşüyor: Sağanak yağışlı hafta

İzmir'de hava sıcaklıkları hızlı bir şekilde düşücek  

13 gün önce