BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.650 %0,75 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.254,94 %0,67 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Çevre Türkiye'de "vahşi" madencilik genişliyor

Türkiye'de "vahşi" madencilik genişliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla birlikte Niğde’deki alanlarda altın ve gümüş madeni için acele kamulaştırma yapıldı. Alanlara yakın bölgeler, doğa katliamlarıyla tanınan şirketin ruhsat sınırına komşu çıktı.

0Yorumlar
Türkiye'de "vahşi" madencilik genişliyor

Cumhuriyet Gazetesi’nden Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Türkiye’nin birçok noktasında devam eden madencilik faaliyetleri AKP iktidarı tarafından da destekleniyor. Yasalarda yapılan değişiklikler madenciliğin önünü açarken, sermayenin istediği noktalar da iktidar tarafından kamulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla birlikte dün Resmi Gazete’de acele kamulaştırma kararı yayımlandı. Bu kararla birlikte Niğde Merkez’e bağlı Gümüşler’deki dört parsel, altın ve gümüş madeni çalışmaları için kamulaştırıldı. Enerji Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kamulaştırmayla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne göre tarla vasfındaki alanlarda maden çalışmaları yapılabilecek. Ayrıca bölgenin etrafında dere yatakları da yer alıyor.

 

ARKASINDA 'O' ŞİRKET Mİ VAR?

Ordu Fatsa’daki ‘vahşi madencilik’ örneği olarak gösterilen alandaki siyanürlü altın madeninin çalışmaları, geçen aylarda Ordu İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. Alanın mimarı olan Altıntepe Madencilik, geçen yıllarda geçen yıl Niğde’de işletmek istediği altın madeni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı. Bu onayla birlikte şirket 13 hektarlık alandaki çalışmalar için 6 milyon 587 bin TL harcayacak. Şirketin bölgede bin 775 hektarlık ruhsatı bulunuyor. Acele kamulaştırma kararı verilen bölgeyle şirketin ruhsat sınırlarının birbirine komşu olması ise akıllara kamulaştırmanın Altıntepe Madencilik için mi yapıldığını getirdi.  

 

AKBELEN'İN ÇEVRESİ İÇİN GERİ ADIM ATMIŞLARDI

Yine Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Muğla Milas’taki tarla, zeytinlik ve köylülerin evlerini kapsayan alanlar kamulaştırılmıştı. Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan Yeniköy Kemerköy (YK) Enerji’nin termik santralına yakıt sağlanması için yok edilen Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parselin kömür uğruna kamulaştırılması kamuoyunda yankı buldu. Karar iki gün sonra iptal edildi. Ancak avukatlar ve yaşam savunucuları kamulaştırmanın seçimden sonra yeniden karşılarına çıkabileceğinin altını çizdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Çevre Haberleri

Tümü

Karşıyaka'da çöp toplama sorunu devam ediyor

Karşıyaka'da yaşanan çöp sorunu devam ediyor.  

3 gün önce

İzmir Valiliği'nden sağanak yağış uyarısı

İzmir Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kent genelinde yağış beklentisi...

3 gün önce

Bakan Kurum COP31’in Önceliklerini Açıkladı! Sıfır Atık...

Bakan Murat Kurum, Antalya’da 9-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek COP31’in “uygulama COP’u”...

4 gün önce

İzmir'e sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir'de kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarıda...

4 gün önce

İzmir'de sağanak yağış beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ekim Pazartesi günü İzmir'e sağanak yağış uyarısında bulundu....

5 gün önce

Buca Belediyesi iklim panelinden uyarı: Gıda krizi ve...

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve İZ- AFED iş birliğiyle düzenlenen İklim Eylemi...

7 gün önce

Limak’tan Cengiz Holding’e... COP31 sponsorlarına...

Antalya’da düzenlenecek COP31’in sponsorları arasında yer alan Limak, IC,...

8 gün önce

Dikili Belediyesi'nden zeytinliklere komşu taş ocağı...

Dikili Belediyesi’nin Madra Çayı’na 124 metre, Madra Baraj Gölü’ne 1,1 kilometre mesafede...

8 gün önce

Aliağa'daki hava kirliliği meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Aliağa ve yakın çevresindeki hava kirliğine dikkat...

9 gün önce

İzmir'de sağanak yağış beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İzmir’de yarın sağanak yağış bekleniyor.

9 gün önce

Mordoğan'da ÇED süreci başladı: TMMOB'dan 'kent suçu'...

Mordoğan’da 240 odalı tatil köyü projesi için ÇED süreci başlatıldı. İmar planlarına karşı dava...

10 gün önce

TAYKAR'ı mahkeme kararı durdurmadı: GES'e karşı eylemler...

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, Bağbaşı Köyü Muhtarı Ahmet Karakuş...

12 gün önce