BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi 2021'de vergi ve ceza yağacak

2021'de vergi ve ceza yağacak

Hükümet özellikle trafik cezalarından 2021’de rekor düzeyde, 6 milyar 23 milyon lira toplamayı hedefliyor. Toplam 19 milyar 206 milyon liralık cezanın 7.6 milyarını vergi cezaları oluşturacak.

0Yorumlar
2021'de vergi ve ceza yağacak
Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclis'e sunulan 2021 yılı yasa teklifinden vatandaşa yüklü miktarlarda ceza ve vergi çıktı. Teklife göre, önümüzdeki yıl başta trafik cezaları olmak üzere vatandaşa kesilecek cezalarda olağanüstü artışlar yaşanacak. Son dönemde şaibe iddialarıyla gündeme gelen şans oyunlarından devletin kasasına girecek paranın da yüzde 29'a yakın bir oranda artarak 4 milyar 81 milyon liraya ulaşması bekleniyor.

REKOR TRAFİK CEZASI
Yasa teklifine göre devlet, önümüzdeki yıl 82 milyon vatandaştan toplam 19 milyar 206 milyon lira ceza toplamayı hedefliyor. Kesilen bu cezaların 6 milyar 23 milyon lirası trafik polisleri, fahri müfettişler ve kameralar üzerinden kesilen trafik ceza makbuzlarıyla toplanacak. Bu yılın sonuna kadar tahsil edilecek trafik cezası hasılatının da 4 milyar 708 milyon lirayı bulması bekleniyor. Devlet bunun dışında karayollarında yük ve yolcu taşıma kurallarını ihlal edenlere de 128 milyon liranın üzerinde para cezası kesmeyi öngörüyor.
Trafik cezalarının dışında önümüzdeki yıl vatandaşa 7.6 milyar lira vergi cezası, 619 milyon lira yargı cezası, 28 milyon lira çevreyle ilgili ceza, 5 milyar liraya yakın da diğer alanlarda idari ve para cezası uygulanacak.

YENİ NESİL VERGİLER
Bütçe gelir tahminlerine, hükümetin son dönemde kanunlaştırıp uygulamaya başladığı yeni nesil vergiler de eklendi. Tahsilatı ilk kez önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Değerli Konut Vergisi'nden devletin kasasına 350 milyon lira para girmesi bekleniyor. Aynı şekilde Konaklama Vergisi'nden de bütçeye 2021'de 1 milyar lira geleceğine ilişkin tahmin konuldu.

2022'YE ERTELENEBİLİR
Ancak Meclis'teki torba yasada bu verginin 2022 yılına ertelenmesine ilişkin madde konuldu. Bu maddenin yasalaşması halinde bütçe 1 milyar liralık dev kaynaktan yoksun kalacak ve açık artacak. Dijital Hizmet Vergisi'nden de bu yılın sonuna kadar 900 milyon lira para toplanacağı, önümüzdeki yıl ise hasılatın 1 milyar 425 milyon liraya çıkacağı hesap edildi.

MERKEZ BANKASI'NDAN 40 MİLYAR BEKLENİYOR
Merkez Bankası kaynakları gelecek yıl da bütçe açıklarına önemli bir yama görevi görecek. Bu yıl 46.3 milyar lira kaynak beklenen Merkez Bankası kârı, ihtiyat akçesi ve KİT gelirlerinden oluşan Hazine portföy gelirlerinden gelecek yılın bütçesine 42 milyar 260 milyon lira aktarılması bekleniyor. Bu paranın 40 milyar lirasının Merkez Bankası'ndan geleceği hesap edildi. (Sözcü)


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Gersan Elektrik ABD pazarında!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...

1 gün önce

Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!

Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...

1 gün önce

İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!

Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...

1 gün önce

İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!

İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...

1 gün önce

Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...

Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...

5 gün önce

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...

6 gün önce

Motorine dev zam! İşte güncel fiyatlar...

Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve petrol stoklarındaki azalma, akaryakıt fiyatlarını yeniden...

8 gün önce

Merkez Bankası, faiz oranını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir...

10 gün önce

Egeli yaş meyve sebze sektörü ihracatını 572 milyon...

Narenciyeden incire, üzümden salça ve turşuya kadar yüzü aşkın ürünü dünya pazarlarına ulaştıran...

10 gün önce

Benzin fiyatları 70 TL'ye yaklaştı: İşte güncel fiyatlar...

Benzinin litresine ortalama 1 lira 29 kuruş zam yapıldı. Zamlı fiyatlar bugün itibarıyla pompaya...

10 gün önce

Benzine bir zam daha: Pompaya yansıyacak

Akaryakıt fiyatlarında yeni artış kapıda. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren...

11 gün önce

DTO'da gündem, Alsancak Limanı: Yeni dönem 1 Ağustos'ta...

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi....

12 gün önce