Başkan Eskinazi'den Cemil Tugay'a 'Basmane Çukuru' desteği!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Basmane Çukuru'na ilişkin İzBB Başkanı Cemil Tugay’ı desteklediğini açıkladı. Eskinazi, "İzmir’in en merkezi yerinin yaklaşık 30 senedir bu şekilde Basmane Çukuru olarak anılıyor olması yatırım yapmak isteyenlerin iştahını kesiyor. Ülkemizde benzeri projeler çok hızlı hayata geçerken İzmir’de aynı ölçekteki alanların yıllarca çözümsüz kalması, kentin potansiyelini aşağı çekiyor" dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Basmane Çukuru'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Eskinazi, Basmane Çukuru’nun yalnızca bir arsa sorunu değil; İzmir’in kent estetiği, yatırım çekiciliği, şehir merkezinin güvenliği ve ekonomik dinamizmi açısından da kronikleşmiş bir soruna dönüştüğüne vurgu yaptı.
"CEMİL TUGAY'IN ORTAYA KOYDUĞU İRADE SON DERECE KIYMETLİDİR"
Eskinazi, "Basmane Çukuru, İzmir’in kalbinde yıllardır süren bir belirsizlik alanıdır. Bu alanın atıl kalması sadece bir görüntü sorunu değildir; yatırımcı algısını, şehir ekonomisini ve kentin geleceğe dair iddiasını da zayıflatmaktadır. Sayın Cemil Tugay’ın bu sorunu çözmeye yönelik ortaya koyduğu irade son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı.
"KENTİN POTANSİYELİNİ AŞAĞIYA ÇEKİYOR"
Eskinazi, “İzmir’in en merkezi yerinin yaklaşık 30 senedir bu şekilde Basmane Çukuru olarak anılıyor olması yatırım yapmak isteyenlerin iştahını kesiyor. Ülkemizde benzeri projeler çok hızlı hayata geçerken İzmir’de aynı ölçekteki alanların yıllarca çözümsüz kalması, kentin potansiyelini aşağı çekiyor” diye konuştu.
"İZMİR ARTIK BU YÜKTEN KURTULMALI"
İzmir’in uluslararası yatırımcılar açısından potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Eskinazi, kent merkezinde bu ölçekte bir alanın yıllardır değerlendirilememesinin İzmir içib büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, “Bugün dünyadaki tüm büyük şehirler, merkezdeki dönüşüm alanlarını ekonomiye, kültüre ve yaşama kazandırarak markalaşıyor. İzmir de artık bu yükten kurtulmalı. Basmane Çukuru’nun şehrin kimliğine yakışır bir biçimde; kamusal alanı, yeşili, kültürü ve ekonomik hayatı birlikte barındıran bir projeyle değerlendirilmesi İzmir’in geleceği açısından kritik önemdedir.” ifadelerini kullandı.
"SAYIN CEMİL TUGAY'I BU KONUDA DESTEKLİYORUZ"
Eskinazi, “Biz iş dünyası olarak, şehrin merkezindeki bu kronik sorunun çözülmesi için atılan her samimi adımın arkasındayız. Sayın Cemil Tugay’ın bu konudaki kararlılığını önemsiyor ve destekliyoruz." dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzBB Meclisi'nden 'Basmane Çukuru' itirazlarına...
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda, Basmane...
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan 'Öcalan' çıkışı:...
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında ''2 senedir teröristler...
Buca Belediyesi'nden 'kaçak' işyerine ilişkin...
Buca Belediyesi, Çamlıpınar Mahallesi'nde bulunan baraka tarzı yapıdaki kaçak ve ruhsatsız iş...
Ekonomi Haberleri
TümüGersan Elektrik ABD pazarında!
Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...
Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!
Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...
İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!
Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...
İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!
İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...
Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...
Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...
Motorine dev zam! İşte güncel fiyatlar...
Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve petrol stoklarındaki azalma, akaryakıt fiyatlarını yeniden...
Merkez Bankası, faiz oranını açıkladı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir...
Egeli yaş meyve sebze sektörü ihracatını 572 milyon...
Narenciyeden incire, üzümden salça ve turşuya kadar yüzü aşkın ürünü dünya pazarlarına ulaştıran...
Benzin fiyatları 70 TL'ye yaklaştı: İşte güncel fiyatlar...
Benzinin litresine ortalama 1 lira 29 kuruş zam yapıldı. Zamlı fiyatlar bugün itibarıyla pompaya...
Benzine bir zam daha: Pompaya yansıyacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni artış kapıda. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren...
DTO'da gündem, Alsancak Limanı: Yeni dönem 1 Ağustos'ta...
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi....
