BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.438 %0,71 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.252,99 %0,86 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi EGE Denizi’nde komşuyla yollar açılıyor

EGE Denizi’nde komşuyla yollar açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilyas’ın katılımlarıyla yapılan Türkiye-Yunanistan 9. Turizm Forumu ve ardından düzenlenen 4. Turizm Karma Toplantısı, Ege’nin iki yakası arasında turizm alanında işbirliğinin önünü açtı.

0Yorumlar
EGE Denizi’nde komşuyla yollar açılıyor
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Vasiliki Loizou’nun katılımlarıyla dün İzmir’de yapılan Türkiye-Yunanistan 4. Turizm Karma Toplantısı’nda ise Türkiye kıyıları ile Yunanistan adaları arasında pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır yapılamayan feribot seferlerinin gelecek sezondan itibaren yeniden başlaması için yeşil ışık yandı.  Toplantıda, 2022 sezonundan itibaren Selanik ve İzmir arasında havayolu seferlerinin başlayacağı müjdesi verilirken, İzmir-Selanik denizyolu seferlerinin başlaması yönündeki çalışmaların hızlandırılması üzerinde duruldu. Egeport Kuşadası ve Galataport İstanbul’un ardından İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin diğer limanlarının kruvaziyer gemilere açılması konusunda işbirliği de gündeme geldi. Toplantıya katılan Yunan turizmciler, Ege’de deniz turizmini geliştirmek için iki ülkenin iyi bir koordinasyon kurması gerektiğini, kruvaziyer turizminde iki ülkenin kaderinin birbirine bağlı olduğunu vurguladılar.

EGE Denizi’nde komşuyla yollar açılıyor

SEFERLER MART AYINDA BAŞLAYABİLİR
Toplantının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, her iki kıyı arasında milyonlarca yolcu taşıyan Türk feribot firmalarının seferlerine 2022 yılının Mart-Nisan aylarında yeniden başlayabileceğine dair beklentilerinin olduğunu belirterek, Yunanistan’dan gerekli girişimlerde bulunması istedi. Alpaslan, İzmir-Selanik feribot seferlerinin başlatılmasının yanı sıra Ege’nin uzak pazarlarda birlikte tanıtılabileceğini söyledi.Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Vasiliki Loizou, Türkiye ile deniz turizmi başta olmak üzere alternatif turizm alanında işbirliğine açık olduklarını belirterek, 2021 yılında beklenti ötesinde turist ağırladıklarını, gelecek sezondan umutlu olduklarını söyledi.


EGE Denizi’nde komşuyla yollar açılıyor

KRUVAZİYERDE TÜRK-YUNAN İŞBİRLİĞİ
Toplantıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege’de feribotların seferlere yeniden başlamasının Türk-Yunan işbirliği için son derece önemli olduğunu söyledi. Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği’nin (MedCruise) Başkanlığına bir Türk’ün seçildiği toplantıda Yunan limanlarının Türklere destek verdiğini hatırlatan Öztürk, “Kruvaziyerde başlayan bu işbirliğinin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. European Healthy Gateways (Avrupa Sağlık Geçidi) incelemeleri sayesinde Egeport Kuşadası ve Galataport İstanbul, kruvaziyer gemilerini ağırlamaya başladı. Gemilerin diğer Türk limanlarına da uğraması için gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Öztürk, her iki ülkenin deniz turizmi temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdiği için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a teşekkür etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağlı, pandemi öncesinde olduğu gibi Yunan adalarına kolay seyahatin önünün açılmasını istediklerini belirtirken, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Meclis Üyesi Ali Jale de feribot seferlerinin ne zaman başlayacağı ile ilgili bir tarih beklentisi içinde olduklarını vurguladı.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

TÜRK-İŞ ekim ayı verilerini yayımladı: Açlık ve yoksulluk...

TÜRK-İŞ’in ekim ayı araştırması, gıda ve temel yaşam giderlerindeki artışın sürdüğünü gözler...

1 gün önce

Fon tasfiyesi sonrasında ara ödemeler başladı!

Fon tasfiyesinin ardından ilk ara ödemeler başladı. 29,3 milyar liralık ara ödeme fon...

1 gün önce

Fon Mağdurlarını İlgilendiren Açıklama Geldi: İşte İlk...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Sekizinci Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın...

3 gün önce

TÜİK eylül ayı verilerini açıkladı: 2 milyon 967 bin işsiz!

TÜİK’in eylül ayı verilerine göre işsiz sayısı bir ayda 198 bin artarak 2 milyon 967 bine...

4 gün önce

Folkart, İzmir'de bilinirlik ve güvende açık ara lider!

Folkart’ın 2026 yılı için Color Research & Consultancy Araştırma ve Danışmanlık şirketine İzmir...

5 gün önce

Zeytin sektörü ihracatta zorlu bir sezona giriyor

Türkiye, 2026/27 sezonunda sofralık zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte bekliyor....

5 gün önce

Elektrik Sayaçlarında Yeni Dönem: Milyonlarca Abonenin...

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2027 sonuna kadar yaklaşık 2,7 milyon Akıllı Sayaç PRO...

5 gün önce

Hazır giyim sektöründe ödüller almıştı: Konkordato...

İzmir’de tekstil sektöründe faaliyet yürüten ve 2022’de gümüş, 2023’te bronz ihracat ödülü alan...

6 gün önce

Emekliye asgari ücret kadar aylık ve ikramiye teklifine...

En düşük emekli aylığı ile bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını öngören...

9 gün önce

Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilya Alacaklar Dikkat:...

Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli alışverişlerde...

10 gün önce

Karluna'nın ürettiği ilk elektrikli araç, İAOSB'ye...

  Karluna   Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürettiği ilk aracı İzmir Atatürk...

10 gün önce

İzmir'de genç işsizlik oranı Türkiye'yi 4'e katladı!

EGİAD’ın hazırladığı rapora göre İzmir’de 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde 21,3 ile...

11 gün önce