BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Ekonomi Erdoğan muhtar maaşlarını açıkladı

Erdoğan muhtar maaşlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'den muhtarlara seslendi. Muhtar maaşlarının 4 bin 250 liraya yükseleceğini söyleyen Erdoğan, 19 Ekim tarihini de Muhtarlar Günü olarak belirlediğini açıkladı.

· 3 dk okuma · 749 okunma
0Yorumlar
Erdoğan muhtar maaşlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın şu sıralar yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti gibi pek çok iyileştirmeler yaptık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum.

Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme neticesinde muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, 4 bin 250 liraya yükseltme karar aldık. 

Bir başka önemli çalışmamız da muhtarlık hizmet binalarıyla ilgilidir. Mahalli mimariye uygun şekilde inşa edeceğimiz muhtarlık binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, inşasına yakında başlıyoruz. Ankara'da muhtar konukevini de 19 Ekim'de hizmete açıyoruz.

24 yıl önce siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler 'muhtar bile olamaz' diye başlık attılar. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Kim bu zihniyet? CHP...

Geçende Şanlıurfa'da 'elektrik parasını almayacağız, ücretsiz vereceğiz' dedi. Elektrik belediyelere bağlı değil. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunları muhtarlar bozacak. 

"BİR SONRAKİ TOPLANTI KADIN MUHTARLARLA"
İnsanlarımızın dertlerine çare olan muhtarlarımızla daha nice yollar yürüyeceğiz. Bir sonraki toplantıyı da ülkemizdeki kadın muhtarlarımızla yine bu salonda yapmayı planlıyoruz. Biz kadınlarla verilecek mücadelenin ne kadar kutsal olacağını iyi biliriz.

İHA'larımızı, SİHA'larımızı yaptık. Bize yapamaz diyen ülkeler şimdi bu araçları istiyor. Büyük ülkeler yaptığımız şehir hastanelerinin projelerini istiyor.

Bütün terör örgütlerinin inlerine girmek suretiyle bunları çökerttik, çökertiyoruz.

26 tane havalimanımız vardı, şimdi 56 tane var. Bundan önce bunların aklı nerdeydi, neden yapmadılar? İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü denizin üstüne inşa ettik. Osmangazi Köprüsü'nü yaptık. Bunlar durup dururken olmadı. Bunlar akıl işi. 

Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20'den yüzde 80'lere ulaştı. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokma hedefine doğru yürüyoruz.

Ülkemiz ve milletimiz için çok büyük hayaller kurarken, insanlarımızın günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları görmezden gelmiyoruz. Asgari ücretten memur ve emekli zamlarına kadar insanlarımızı fahiş fiyatlarına ezdirmeyecek adımları attık.

"ABUK SABUK FİYATLANDIRMALAR OLMAYACAK"
Bankalardaki hesaplarını kur korumalı mevduata dönüştürenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Kurun istikrar kazanmasıyla artık kimse bu bahaneyle abuk sabuk fiyatlandırmalar yapamayacak. Kur gibi enflasyon üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyorum. 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...

Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...

2 gün önce

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...

3 gün önce

Motorine dev zam! İşte güncel fiyatlar...

Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve petrol stoklarındaki azalma, akaryakıt fiyatlarını yeniden...

5 gün önce

Merkez Bankası, faiz oranını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir...

7 gün önce

Egeli yaş meyve sebze sektörü ihracatını 572 milyon...

Narenciyeden incire, üzümden salça ve turşuya kadar yüzü aşkın ürünü dünya pazarlarına ulaştıran...

7 gün önce

Benzin fiyatları 70 TL'ye yaklaştı: İşte güncel fiyatlar...

Benzinin litresine ortalama 1 lira 29 kuruş zam yapıldı. Zamlı fiyatlar bugün itibarıyla pompaya...

7 gün önce

Benzine bir zam daha: Pompaya yansıyacak

Akaryakıt fiyatlarında yeni artış kapıda. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren...

8 gün önce

DTO'da gündem, Alsancak Limanı: Yeni dönem 1 Ağustos'ta...

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi....

9 gün önce

Motorine zam pompaya yansıdı!

Motorinin litre fiyatına ortalama 1 lira 14 kuruş zam geldi. Yeni fiyatlar 21 Temmuz itibarıyla...

9 gün önce

Motorine dev zam: İşte güncel fiyatlar...

Motorinin litresine 1 lira 14 kuruş zam geldi. Zamlı fiyatlar bugün itibarıyla tabelalara...

9 gün önce

Tütün ihracatı 2026'nın ilk yarısında 489 milyon dolara...

Ege Tütün İhracatçıları Birliği, küresel ekonomide yaşanan belirsizliklere, artan maliyetlere ve...

10 gün önce

Tutuklanan iş insanına bakanlıktan ruhsat şoku!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Borsa İstanbul'da piyasa dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal...

10 gün önce