İzmir'in Konut Satışları Tavan Yaptı
TÜİK verilerine göre, 2020 yılı Kasım ayında İzmir’de 6 bin 574 olan konut satışı, 2021 yılı Kasım ayında %69,1 oranında artarak 11 bin 116 oldu. İzmir'de 2021 Kasım ayında en fazla konut satışı ise Buca’da gerçekleşti.
Konut satışlarında İstanbul 31 bin 706 konut satışı ve %17,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 17 bin 117 konut satışı ve %9,6 pay ile Ankara, 11 bin 116 konut satışı ve %6,2 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 36 konut ile Hakkari, 65 konut ile Ardahan ve 98 konut ile Bayburt oldu.
İzmir’de 2 bin 752 konut ilk defa satıldı
İzmir’de ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %45,8 oranında artarak 2 bin 752 oldu. İzmir’de toplam konut satışları içinde ilk satışın payı %24,8 oldu. Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %52,0 artarak 55 bin 706 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı %31,2 oldu.
İzmir’de ikinci el konut satışlarında 8 bin 364 konut el değiştirdi
İzmir’de ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %78,5 oranında artarak 8 bin 364 oldu. İzmir’de toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışlarının payı %75,2 oldu. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %62,4 artış göstererek 123 bin 108 oldu. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payı %68,8 oldu.
İzmir’de ipotekli konut satışları 2 bin 750 olarak gerçekleşti
İzmir'de ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %64,1 oranında artarak 2 bin 750 oldu. Kasım ayında satışı yapılan konutların %24,7’si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların %19,1’ini ilk satış, %80,9’unu ise ikinci el satışlar oluşturdu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %61,0 artış göstererek 39 bin 366 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %22,0 olarak gerçekleşti.
Konut satışlarında Buca birinci
Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2021 Kasım ayında en fazla konut satışı Buca’da gerçekleşti. 2021 Kasım ayında Buca’da bin 494 konut satılırken, Buca’yı bin 221 konut satışı ile Karşıyaka, 952 konut satışı ile Menemen, 841 konut satışı ile Karabağlar, 814 konut satışı ile Torbalı, 696 konut satışı ile Çiğli, 683 konut satışı ile Bornova, 576 konut satışı ile Konak ve 423 konut satışı ile Bayraklı takip etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de FETÖ baskını: Paralar tavan arasından çıktı!
İstanbul merkezli İzmir dahil üç ilde düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Örgüte...
Konut Satışlarında Büyük Düşüş
Temmuz ayında konut satışları, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 gerileyerek 123 bin 603...
TÜİK açıkladı: İzmir’de konut satışları düşüşte
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İzmir’de 2026 yılı Nisan ayında konut satışları...
Ekonomi Haberleri
TümüFon Soruşturmasında İade Tutarı Belli Oldu! 37 Kişi 18...
Türkiye'nin gündemine oturan fon soruşturması kapsamında 37 kişinin aldığı parayı iade ettiği...
İstanbul'un Ekim Ayı 'Enflasyonu' Belli Oldu
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul'da ekimde bir önceki aya göre...
TÜRK-İŞ ekim ayı verilerini yayımladı: Açlık ve yoksulluk...
TÜRK-İŞ’in ekim ayı araştırması, gıda ve temel yaşam giderlerindeki artışın sürdüğünü gözler...
Fon tasfiyesi sonrasında ara ödemeler başladı!
Fon tasfiyesinin ardından ilk ara ödemeler başladı. 29,3 milyar liralık ara ödeme fon...
Fon Mağdurlarını İlgilendiren Açıklama Geldi: İşte İlk...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Sekizinci Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın...
TÜİK eylül ayı verilerini açıkladı: 2 milyon 967 bin işsiz!
TÜİK’in eylül ayı verilerine göre işsiz sayısı bir ayda 198 bin artarak 2 milyon 967 bine...
Folkart, İzmir'de bilinirlik ve güvende açık ara lider!
Folkart’ın 2026 yılı için Color Research & Consultancy Araştırma ve Danışmanlık şirketine İzmir...
Zeytin sektörü ihracatta zorlu bir sezona giriyor
Türkiye, 2026/27 sezonunda sofralık zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte bekliyor....
Elektrik Sayaçlarında Yeni Dönem: Milyonlarca Abonenin...
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2027 sonuna kadar yaklaşık 2,7 milyon Akıllı Sayaç PRO...
Hazır giyim sektöründe ödüller almıştı: Konkordato...
İzmir’de tekstil sektöründe faaliyet yürüten ve 2022’de gümüş, 2023’te bronz ihracat ödülü alan...
Emekliye asgari ücret kadar aylık ve ikramiye teklifine...
En düşük emekli aylığı ile bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını öngören...
Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilya Alacaklar Dikkat:...
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli alışverişlerde...