Konut satışlarında yüzde 25,8'lik artış!
Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 artarak 6 bin 630 oldu.
Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu.
- Konut satışlarında İstanbul 28 bin 229 konut satışı ve yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip oldu.
- Satış sayılarına göre İstanbul'u 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile Ankara, 8 bin 806 konut satışı ve yüzde 6,0 pay ile İzmir izledi.
- Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 14 konut ile Hakkari, 41 konut ile Ardahan ve 78 konut ile Şırnak oldu.
KONUT SATIŞLARI
- Konut satışları Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 azalışla 949 bin 138 olarak gerçekleşti.
İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI
- Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,4 azalış göstererek 29 bin 759 oldu.
- Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,2 olarak gerçekleşti.
- Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64,3 azalışla 181 bin 855 oldu.
DİĞER SATIŞ TÜRLERİ
- Türkiye genelinde diğer konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak 117 bin 384 oldu.
- Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 79,8 olarak gerçekleşti.
- Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 artışla 767 bin 283 oldu.
İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI
- Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 artarak 43 bin 967 oldu.
- Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı yüzde 29,9 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 azalışla 287 bin 156 olarak gerçekleşti.
İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI
- Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 artış göstererek 103 bin 176 oldu.
- Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payı yüzde 70,1 oldu.
- İkinci el konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,5 azalışla 661 bin 982 olarak gerçekleşti.
YABANCILARA KONUT SATIŞI
- Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 artarak 6 bin 630 oldu.
- Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,5 oldu.
- Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 995 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 358 konut satışı ile Antalya, 408 konut satışı ile Ankara izledi.
- Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43,2 artarak 37 bin 479 oldu.
- Eylül ayında İran vatandaşları Türkiye'den bin 323 konut satın aldı. İran vatandaşlarını sırasıyla 990 konut ile Irak, 540 konut ile Rusya Federasyonu vatandaşları izledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de konut satışlarında dikkat çeken düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2025 yılı Ağustos ayında İzmir’de 7 bin 867...
Konut Satışlarında Büyük Düşüş
Temmuz ayında konut satışları, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 gerileyerek 123 bin 603...
Konut fiyat artışında lider İzmir oldu!
TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haziran ayı verilerine göre İzmir, aylık yüzde...
Ekonomi Haberleri
TümüEmekliye asgari ücret kadar aylık ve ikramiye teklifine...
En düşük emekli aylığı ile bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını öngören...
Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilya Alacaklar Dikkat:...
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli alışverişlerde...
Karluna'nın ürettiği ilk elektrikli araç, İAOSB'ye...
Karluna Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürettiği ilk aracı İzmir Atatürk...
İzmir'de genç işsizlik oranı Türkiye'yi 4'e katladı!
EGİAD’ın hazırladığı rapora göre İzmir’de 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde 21,3 ile...
Pamuk yetiştiricisi maaliyet kıskacında: İTB'den 'destek'...
Ege Bölgesi’nde pamuk ekim alanları, artan üretim maliyetlerden dolayı geçen sezona göre yüzde...
Ege Bölgesi’nin 9 aylık ihracatı 33 milyar doları aştı
Ege Bölgesi'nin ihracatı 2026 yılının ocak-eylül döneminde yüzde 3,4 artışla 32 milyar 24...
Ekonomi Yönetiminin Gözü Külliye’de! Kurul Cevdet Yılmaz...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında...
İhracatta Macaristan ve Rusya krizi kapıda!
Yaş meyve ve sebze ihracatında Rusya deniz yolu tıkanıklığı ve Macaristan geçiş belgesi krizi...
Satsuma Mandalinası’nda ilk hasat gerçekleşti!
Ege İhracatçılar Birliği Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, bugün İzmir’in Menderes...
İzmir Limanı'na 1,5 milyar dolarlık yatırım: Dip taraması...
Türkiye Varlık Fonu (TVF) mülkiyetindeki TVF İzmir Limanı, büyük tonajlı gemilere hizmet...
Vatandaşlık Maaşında Merak Edilen Detaylar Ortaya Çıktı!...
“Vatandaşlık Maaşı” olarak bilinen Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi kapsamında, 23 bin...
Ege'ye kruvaziyer ile turist akını!
Aydın Kuşadası, 4 kruvaziyer gemisiyle gelen 6 bin turisti misafir etti. İtalya bayraklı "Aida...