BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin - %2,15 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Marmaris Belediye Başkanı: 13 bin hektar alanı kaybettik

Marmaris Belediye Başkanı: 13 bin hektar alanı kaybettik

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “13 bin hektar alanı kaybettik. Muhtemelen tüm ilçeler içerisinde şu an en çok kaybı yaşayan Marmaris” dedi.

0Yorumlar
Marmaris Belediye Başkanı: 13 bin hektar alanı kaybettik

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alandaki yangın sürüyor. Marmaris Belediye Başkanı Oktay, 6 gündür ilçesindeki yangınları sürdürme çalışmalarını yakından takip ediyor.

Oktay, ANKA Haber Ajansı’nın, Okluk Devlet Konukevi’nin yangından etkilenip etkilenmediğine ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: “Hayır, oraya hiç sıçramadı. Oraya yaklaşmadı bile. O bölgeden yangın oldukça uzak. Hoş o yerleşkenin, sarayın yapımı esnasında zaten orada ciddi anlamda ağaçlarımızda eksilme oldu. Ama sonrasında özellikle yangınla alakalı, sıfır. Hiçbir şey yok orada. Yangın tamamen bu bölgede. Sizin sorunuzdan kaynaklı, o bölgede yangın olmadığını, zaten orada yapılaşmanın inşası sürecinde yeteri oranda, çok sayıda ağacı kaybettiğimizi söylüyorum.”
 

 

“İşimiz Allah’a kaldı”

Marmaris’te yangınların ne zaman duracağını tahmin edemediklerini dile getiren Oktay, “Marmaris’te yangın ne zaman durur bilemiyoruz, Allah’ın işi. İşimiz tamamen Allah’ a kaldı. Ne zaman duracağını Allah bilir. Ama biz her türlü mücadelemize sonuna kadar devam ediyoruz. Umudumuzu yitirmeden, çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Oktay, Marmaris’in coğrafi yapısından kaynaklı yangına havadan müdahale edilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, ilçeye tek yangın söndürme uçağı bile verilmediğini söyledi. Oktay, bu duruma tepkisini şöyle aktardı:
Perşembe gününden beri ısrarla her gün aynı talebimizi ifade ettik. Uçak ve helikopter. Çünkü bulunduğumuz coğrafya, işte şu anda arkamızda olan yüksek alan. Karadan müdahale edebilme şansımız yok. Siz karadan müdahale ile bu coğrafyada yangının önüne geçemezsiniz. Ama maalesef ki geldiğimiz noktayı değerlendirdiğimizde, rakamlar ne olarak verilse verilsin önemli değil, biz havadan müdahalede başarısız olmuşuz. 13 bin hektar alanı kaybettik. Muhtemelen tüm ilçeler içerisinde şu an en çok kaybı yaşayan Marmaris. Biliyorsunuz Marmaris, yıllardan beri ‘Yeşil Marmaris’ olarak dile getirilir. Fotoğraflar, görüntüler ortada. Geldiğimiz durum ortada.
Biz bunu hak edecek ne yaptık? Bu soruyu bana Marmaris’te yaşayan köylüm, merkezde yaşayan vatandaşım soruyor. Bu soruyu alın teriyle para kazanan emekçim soruyor. Biz bunu hak edecek ne yaptık? Niye buna maruz kalıyoruz. Neymiş, ciğerlerimiz yanıyor. Ciğerlerimiz yanmıyor, yok oluyor.

“Tek helikopter ile müdahale ediliyor “

Oktay yurt dışından Türkiye’ye yardım için gelen uçakların da Marmaris’e yönlendirilmediğini kaydederek, “Bırakın uçağı, günün belli bir saatine kadar sadece bir tane helikopter, yaklaşık birkaç saat önce de ikinci helikopter göreve başladı. Çoğunlukta, bugün günlerden salı, tek helikopter ile 6 farklı noktadaki yangına müdahale edilmeye çalışılıyor. Bunun başarıya ulaşma şansı mı var” diye sordu.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Gram Altın 6 Bin 521...

Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan gram altın 6 bin 521 liraya, ons altın ise 4 bin...

2 gün önce

Merkez Bankası Rezervlerinde Üç Haftalık Düşüş Serisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri, 30 Ekim haftasında bir önceki haftaya...

3 gün önce

Kasım Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri Başladı! Bakan Göktaş...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayı yaşlı ve engelli aylığı...

3 gün önce

AK Parti'den Emekli Zammı İçin Kritik Tarih

Türkiye’deki yaklaşık 18 milyon emekli ile milyonlarca asgari ücretli çalışan, yeni yılda...

4 gün önce

İZTO Başkanı Özgener, İzmir'in 2030 vizyonunu anlattı!

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'in üretimden lojistiğe, turizmden ulaşıma kadar öncelikli...

4 gün önce

Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı! 4 aylık düşüş son...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı.

5 gün önce

ENAG verileri açıklandı: Yıllık enflasyon 45,12!

ENAG, Ekim 2026 enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 2,68, yıllık...

5 gün önce

Fon Soruşturmasında İade Tutarı Belli Oldu! 37 Kişi 18...

Türkiye'nin gündemine oturan fon soruşturması kapsamında 37 kişinin aldığı parayı iade ettiği...

6 gün önce

İstanbul'un Ekim Ayı 'Enflasyonu' Belli Oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul'da ekimde bir önceki aya göre...

7 gün önce

TÜRK-İŞ ekim ayı verilerini yayımladı: Açlık ve yoksulluk...

TÜRK-İŞ’in ekim ayı araştırması, gıda ve temel yaşam giderlerindeki artışın sürdüğünü gözler...

9 gün önce

Fon tasfiyesi sonrasında ara ödemeler başladı!

Fon tasfiyesinin ardından ilk ara ödemeler başladı. 29,3 milyar liralık ara ödeme fon...

9 gün önce

Fon Mağdurlarını İlgilendiren Açıklama Geldi: İşte İlk...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Sekizinci Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın...

11 gün önce