BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Ünlü ekonomistten dolar uyarısı: '40 lira olacak!'

Ünlü ekonomistten dolar uyarısı: '40 lira olacak!'

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların yıl sonunda ulaşacağı rakamı açıkladı. Dolarda yeni bir zirveye işaret eden ünlü ekonomist, doların yıl sonunda 41-42 TL'ye yaklaşacağını söyledi. Zelyut, "Şimşek yönetimi yabancı sermaye girişi yani tefeci parasıyla dolar-TL'nin önünde bir baraj kurabilirse en azından hızı can yakan bir şekil de değil de kademeli şekilde 40 TL'ye yaklaşan bir kur seviyesi karşımıza gelecek." ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
Ünlü ekonomistten dolar uyarısı: '40 lira olacak!'

Dolar, altın, euro bugün rekor kırdı. Dolar/TL, günün ilk saatlerinde yukarı yönlü kısa süreli bir sıçrama gösterdi. Yeni rekor seviyesini belirleyen Dolar/TL 33.18 seviyesine yükseldi. Euro/TL ise aynı saat diliminde 36,15 rakamını gördü.

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine başlayabileceği beklentilerinin güçlenmesiyle birlikte 42 dolarlık bir yükselişle 2.464 doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, katıldığı bir canlı yayında dövizde yeni rekor seviyeyi beklediğini açıkladı.

Doların yıl sonunda 41-42 TL'ye yaklaşacağını belirten Zelyut, şunları söyledi:

"ABD Dolarının küresel değeriyle ve Türkiye'deki Dolar/TL çok farklı. Trump geldiğinde dolar endeksine baktığımda 2-3 ay gerilediğini gördük. Türkiye'de denklem farklı. Türkiye'de çözemediğimiz enflasyon sorunu olduğu için kur onunla kademeli gidiyor. Doların yıl sonu 41-42 TL olması gibi beklentimiz var.

Şimşek yönetimi yabancı sermaye girişi yani tefeci parasıyla dolar-TL'nin önünde bir baraj kurabilirse en azından hızı can yakan bir şekil de değil de kademeli şekilde 40 TL'ye yaklaşan bir kur seviyesi karşımıza gelecek. Yabancı sermayenin kesintisiz Türkiye'ye giriş yapması. Geçen hafta iyi rakam giriş yaptı 1.4 milyar dolar... Ondan önce 500-600 milyon dolar çıktı.

Altın fiyatlarında küresel bir savaş çatışma olursa yukarıya doğru yön gider. Bunun savaştan ziyade Trump'ın politikaları ve FED Başkanı'nın açıklamalarının etkisi diyebiliriz. Powell diyor ki son 3 enflasyon verisine baktığımızda işgücü piyasası soğudu bu bizi faiz indirimine itebilir... Piyalasarın beklentisi bu yönde. Eğer ABD'de faiz inerse orada para piyasasında 6 trilyon dolarlık çok büyük rakam var. Bu para altına, kriptoya ve Türkiye gibi gelişmekte olan ​​​​​​​piyasalara girmeye başlayacak. Altın bunun ilk öncü hareketini gösteriyor. Bazı yabancı kurumlar FED'in faiz indirimini biz eylül ekim derken temmuzdaki toplantısında mümkün olabileceğini bekliyor.

Trump etkisine gelelim... 2017'de Trump geldiğinde şirketlerin vergilerini düşürdü, genişleyici maliye politikası, para oranlarını artırdı. Hem Powell hem Trump faiz oranını aşağı düşürdükçe altın ve hisse senetlerine gün doğuyor."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

İşçiler üretimi durdurdu, Smart rotayı Anadolu’ya çevirdi!

Aliağa'da sendika değiştirdikleri için arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki gösteren Smart...

39 dakika önce

TCMB faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir...

3 gün önce

ABD'nin İran yaptırımlarında Türkiye detayı: İzmirli...

ABD Hazine Bakanlığı, İranlı havayolu şirketi Mahan Air ile bağlantı halinde olduğu ifade edilen...

4 gün önce

Piyasa değeri 57 milyar dolar düşmüştü... Nike,...

Nike, piyasa değerindeki sert düşüş sonrasında Wall Street’in en büyük şirketlerini takip eden...

4 gün önce

Interfresh Eurasia üçüncü kez İzmir’de sektörü buluşturdu

Türkiye’nin yaş meyve sebze sektörünün önemli uluslararası buluşmalarından Interfresh Eurasia...

5 gün önce

İzmir ekonomisinin başkanlarından seçimler öncesi son...

İzmir Oda ve Borsaları, seçimlerden önceki son ortak yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi....

7 gün önce

Akaryakıtta yükseliş sürüyor: Motorin 90 TL'yi geçti!

Petrol fiyatlarındaki yükselişle benzin, motorin ve LPG'ye zam geldi.

10 gün önce

Başkan adayı Karabağlı vizyonunu açıkladı: Hedefim...

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mustafa Karabağlı, gerçekleştirdiği basın toplantısında,...

10 gün önce

Ege kuru meyvesi Avrupa ile bağlarını güçlendiriyor

FRUCOM, Waren-Verein ve NZV yöneticileri EİB’nin davetiyle Türkiye’ye gelerek üreticiler,...

10 gün önce

SGK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranı belli oldu!

Milyonlarca SGK ve BAĞ-KUR emeklisini ilgilendiren Ağustos ayı enflasyon verisiyle alınacak zam...

10 gün önce

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ait enflasyon rakamlarını yayımladı.

11 gün önce

Eylül ayı kira zam oranları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu, kiralara gelecek zamla ilgili enflasyon verisini yayımladı.

11 gün önce