19 Mayıs coşkusu tüm İzmir'i saracak
Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen bin 400 üniversite öğrencisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik Festivali'nde 19 Mayıs coşkusunu yaşayacak

İzmir’de gençler, 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği Gençlik Festivali, bir kez daha Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversitelilerin buluşma noktası olacak. 19 Mayıs günü ise yine Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek yol koşusu, fener alayı ve konserlerle İzmir gerçek bir bayram coşkusu yaşayacak.
Gençlik festivali
17 Mayıs'tan itibaren İnciraltı Kent Ormanı'nda çadır kurarak festival süresince konaklayacak gençler, her gün birbirinden renkli etkinlik ve eğlencelere katılacak. Üçüncü kez düzenlenecek “İzmir Gençlik Festivali"nde, İzmir ve farklı kentlerden yaklaşık bin 400 üniversite öğrencisi kamp yapacak. 20 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde kent stresinden uzak, doğayla baş başa kalıp spor ve konser etkinliklerine katılan gençler, ‘bayram tadında 3 gün’ geçirecek. Kamp programına kaydolan 18-30 yaş arasındaki gençler, 17 Mayıs Cuma günü Kent Ormanı'na gelerek çadırlarını kuracak. Ardından birbirinden renkli etki nlikler başlayacak. 3’üncü İzmir Gençlik Festivali sırasında genç müzik grupları sahne alacak. Sadece kayıtlı gençler kamp alanına girebilecek. Konserler ise halka açık olacak.
3 günlük festivalin ise programı şöyle:
17 Mayıs Cuma
İnciraltı Kent Ormanı'na sabahtan itibaren çadırlar kurulacak, gün boyu spor etkinlikleri (basketbol, masa tenisi, voleybol, bisiklet) yapılacak. Canlı langırt, çekme basket, gladyatör, sumo güreşi, rodeo, dev jenga, halka atma gibi eğlence aktiviteleri olacak. Ödüllü turnuvalar satranç, dama gibi oyunlar oynanacak. Güncel dans ve hareket, soundpainting ve farklı disiplinler için "Anda Doğaçlama" ve "Gençler Genç Olmayı Konuşuyor" atölyeleri gerçekleşecek. Saat 20.30’da karaoke etkinliği, 21.30 da ise "Tersyön" müzik grubunun konser programı başlayacak. Gecede "Pislik Kedi" ve "Piem&qu ot; grupları da sahne alacak.
18 Mayıs Cumartesi
Sabah sporu "zumba" ile başlayan program, Kent Ormanı’nda bisiklet turu ile devam edecek. Canlı langırt, çekme basket, gladyatör, sumo güreşi, rodeo, dev jenga, halka atma gibi eğlence aktiviteleri olacak. Ödüllü turnuvalar satranç, dama gibi oyunlar oynanacak. İçindeki kahraman, doğaçlama tiyatro, duygular ve sınırlara saygı ve halk dansları atölyeleri gerçekleşecek. Bambaşka, Reverse, Yokyer gibi Türkiye’nin genç müzik grupları sahne alacak. Konserler 21.30’da başlayacak.
19 Mayıs Pazar
Program sabah Balçova Terapi Ormanı’na doğa yürüyüşü ile başlayacak. Gün boyunca birbirinden renkli spor ve eğlence aktiviteleri gerçekleştirilecek. Yoga, capoeira, doğaçlama tiyatro, doğru egzersiz ve halk dansları atölyesi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Hayko Cepkin gençlerle bir araya gelecek. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.19’da gerçekleşecek “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliğine katılacak kampçılar daha sonra vapur turu yapacak. Günün sonunda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin saat 20.15’de düzenlediği Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meyd anı’na yapılacak yürüyüş ve fener alayına katılarak dev Atatürk posterini taşıyacaklar.
19 Mayıs'ta iki dev konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konserinde Hayko Cepkin ve Ceylan Ertem’i aynı sahnede buluşturacak. İki dev isimden önce sahneye İzmir Gençlik Orkestrası çıkacak. Pazar gününün akşamında Gündoğdu Meydanı'ndaki dev konserde, gençlerin çok sevdiği sanatçılar art arda sahne alacak. Son döneme damga vuran, seslendirdiği parçalarla çok konuşulan Ceylan Ertem, Gündoğdu Meydanı’nda saat 22.00’de sahnede olacak. Hemen ardından saat 23.00’de geniş bir hayran kitlesine sahip sanatçı Hayko Cepkin, eserlerini seslendirecek.

19 Mayıs için koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 6’ncı kez ‘yol koşusu’ düzenliyor. 19 Mayıs Pazar günü saat 08.00’de başlayacak 19 Mayıs Yol Koşusu, Konak Meydanı’ndan başlayacak. Koşuya katılan atletler, Üçkuyular Vapur İskelesi’nden geri dönerek 10 kilometrelik parkuru tamamlayacak.
Koşu günü sabah saat 07.00’den itibaren Cumhuriyet Bulvarı ile Fevzipaşa Bulvarı kesişiminden Konak Alt Geçidi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Üçkuyular Vapur İskelesi'ne kadar olan güzergahın Üçkuyular'a gidiş yönü (deniz tarafı) gerekli önlemler alınarak trafiğe kapatılacak ve diğer yön gidiş- dönüş olarak verilecek. Yarış bitimiyle birlikte saat 09.30’dan itibaren trafik akışı normal düzenine dönecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhuriyet Bayramı coşkusu İzmir’e yayılacak
İzmir, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü fener alayı, havai fişek gösterileri ve kentin dört...
9 Eylül’de İzmir’i kurtuluş coşkusu saracak
İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü, Zafer Yürüyüşü’nden Fener Alayı’na, SOLOTÜRK...
30 Ağustos coşkusu İzmir’in dört yanını saracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kentin farklı...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...
'Uyuşturucu Davasında' Mahkemeden Sadettin Saran ve...
Mahkeme heyeti Ela Rümeysa Cebeci ile Sadettin Saran hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde...
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den İstifa Etti
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek...
Gazeteci Abdullah Polat AXA Sigorta'ya isyan etti:...
Gazeteci Abdullah Polat, ailesine ait aracın seyir halindeyken bir traktörün römorkunun çarpması...
TMMOB İzmir İKK Sekreteri Necmi Varlık gözaltına alındı!
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi ve TMMOB İzmir İl...
Demokratların Ara Seçimlerdeki Zafer Gecesi ABD'de...
ABD'de Başkan Donald Trump'ın ikinci döneminde düzenlenen ara seçimlerde ilk sonuçlar,...
İzmir'de taksiciler sokağa döküldü
Martı TAG uygulamasına karşı harekete geçen taksiciler, Alsancak ve Buca başta olmak üzere...
Bergama'dan il olma talebi: Partiler ittifak kurdu
Bergama'nın il olma talebi için belediye meclisinde AK Parti, MHP ve YENİ Parti'nin ortak...
ABD Seçim Sonuçlarına İran'dan İlk Yorum: Amerikalılar...
ABD ara seçimlerinde ilk sonuçların gelmesi ardından İran'dan da ilk değerlendirme geldi....
İsrail Uçağına Bomba Tehdidi, Acil İniş Yaptı
İsrail'den havalanan bir yolcu uçağı, siber ortamda gönderilen e-posta yoluyla yapılan bomba...
İzmir'de sağanak yağış etkili oldu
İzmir'de devam eden sağanak sebebiyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.
İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu
Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...