Çiğli'de 19 Mayıs etkinlikleri coşkulu kortejle başladı
Milli Mücadelenin 100

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE START ALDI
“İlk Kurşundan İlk Adıma 100. Yıl” etkinlikleri yoğun katılımlı kortej yürüyüşü ile başladı. Egekent Parkı’ndan başlayıp, Çiğli Belediyesi tören alanında sona eren kortej yürüyüşü halkın alkışları eşliğinde yapıldı. Kortej yürüyüşüne Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ADD Genel Başkan Yardımcı Nasuh Mahruki, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve ilçe yönetimi, gaziler, Çiğli’de faaliyet gösteren dernek, oda ve spor kulüpleri, engelliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ATA’YA ÇELENK SUNULDU
Kortej yürüyüşünün sonlandığı Çiğli Belediyesi tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni yapıldı. İlk olarak Belediye Başkanı Utku Gümrükçü zabıta eşliğinde Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından Çiğli’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları çelenklerini sundu. Törende halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük alkış aldı.
MİLLİ MÜCADELE ETKİNLİKERİNİ ANLATTI
Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Milli Mücadelenin 100. Yılı etkinliklerinde bir ilke imza attıklarını belirterek, “Gazeteci Hasan Tahsin 15 Mayıs 1919’da ilk kurşunu atarak İzmir’in işgaline karşı mücadeleyi başlattı. Biz de etkinliklerimizi bu tarihte başlattık. 15 Mayıs ve 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günün yıldönümlerinde 5 günlük kapsamlı bir etkinlik hazırladık. Bağımsızlığımızın sağlandığı dönüm noktalarını hemşehrilerimize bir bütün olarak anlatacağız” dedi.

100. YILINDA İŞGALDEN KURTULUŞA
Etkinlikler kapsamında moderatörlüğünü Nazan Keskin’in yaptığı “100. Yılında İşgalden Kurtuluşa” söyleşisine akademisyen Elfin Tataroğlu ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki konuşmacı olarak katıldı. Milli Mücadele sürecinin anlatıldığı söyleşide Akademisyen Tataroğlu, İzmir’de kıvılcımlanan Kurtuluş Savaşı mücadelesini anlattı. Tataroğlu İzmir’in Atatürkçü yapısının nedenlerini anlattığı söyleşide şöyle konuştu: “İzmir şehrinin bir hafızası var. 15 Mayıs’ta İzmir’in işgalini 2 yıl yaşamış ve unutmamış bir bilinç var. Tarihinde efeleri ve Kuvayi Milliye hareketi var. İzmir tabi ki Atatürk’ün izinde olacak. Bu yüzden yapısı bu kadar Atatürkçü” dedi.
Kurtuluş sürecinin başladığı döneme ışık tutan Nasuh Mahruki de Mustafa Kemal Aktatürk’ün liderlik özelliklerinin Milli Mücadelede zafere ulaşmadaki etkisini anlattı. Mahruki şöyle konuştu; “Mustafa Kemal Atatürk, kendi döneminde en çok okuyan kişilerin başındaydı ve bu da ona olaylara çok yönlü bakış açısıyla bakmasını sağladı. Türk insanını çok iyi tanıyordu. Milli Mücadelenin nasıl ve nerede başlayacağını çok iyi planladı ve adımlarını attı” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da zafer coşkusu kortejle taçlanacak
Buca Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde düzenleyeceği kortej...
Dikili’de yaz etkinlikleri coşkusu başlıyor!
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen "Yaz Etkinlikleri", 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75....
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’na coşkulu açılış
Mahalle kültürünü canlandırmak ve çocukları sporla buluşturmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...