22 yılda 40 bin ağaç dikti!
Tüm birikimini kurak bir alanı orman yapmak için kullanan 80 yaşındaki emekli öğretmen Rahim Demirbaş ormanına seneler önce kaybettiği oğlunun adını verdi.
22 yıl önce fidan dikmeye başlayan ve şuan 40 bin ağacı olan Demirbaş, “Benim ormanım benden sonra da insanlığa fayda verecek, onların apartmanı bilmiyorum ne olacak” diyor.
Yaren ÇOLAK'ın haberine göre, Emekli matematik öğretmeni olan 80 yaşındaki Rahim Demirbaş, Konya Ereğli’nin Beyören köyünün kurak topraklarında kendi ormanını yeşertti. Bundan 22 yıl önce ilk fidanını diken Demirbaş’ın şimdi yaklaşık 40 bin ağacı var. Demirbaş, bu süreçte tüm birikimini sattı. Ormanın içinde küçük bir kulübede yaşayan Demirbaş’ın, tek istediği toprağına yağış düşmeyen, taşlık, kurak bu köyü yeşertmek oldu. Ve başardı. Birçok insana umut olan Demirbaş ormanlık alan için, “Adeta çölün ortasında bir vaha” dedi
Demirbaş, diktiği ilk fidanın hikayesini şöyle anlattı, “1940 doğumluyum. Konya Ereğli Beyören köyünde doğdum büyüdüm. Köyümüzde oturan hane dahi kalmadı. Ben 22 sene evvel buradan 500 dekarlık bir arazi aldım. Emekli olup köyüme döndüm. 29 Ekim’de ilk fidanımı diktim. Cumhuriyetin 75. yılıydı herkes bu günü farklı kutlar, ben de ağaç dikerek kutlamak istedim. 46 sene öğretmenlik yaptım. Zaferler cephelerde kazanılmaz ancak okullarda kazanılır diye düşünüyorum. İnsanlara eğitildiği zaman ormanın da güzelini yapar, teknolojisini de geliştirir, insanlarla da iyi geçinir. 29 Ekim’de ilk fidanı dikerken öğrencilerimi çağırdım. Onlarla beraber diktik. Toprağı kazdılar, erozyonu gördüler, dağların toprak değil taş olduğunu gördüler” ifadelerini kullandı.

Bölgede toprağın kurak olduğuna vurgu yapan Demirbaş, “Bu bölge Türkiye’nin en az yağış alan bölgesi. Altı aydır buraya bir damla yağış düşmedi. Ben de köyün arazilerinden ekilip, biçilmeyen, taşlık bir alan aldım. Ancak benim ağaçlarım kurumadı. Bu kurak topraklar canlılık kazandı. Birçok hayvana da bu orman yuva oldu. Adeta çölün ortasında bir vaha. Şimdi dönüp bakınca yaklaşık 40 bin ağacı olan bir orman. Gelip görenler şaşırıyor. Benden fidan istiyorlar. Onlar da ekiyorlar. Suyu az, yağış almayan bu bölgede orman yetişiyorsa Türkiye’nin her yerinde orman yetişir” dedi.
OĞLUMU BÖYLE YAŞATIYORUM
Demirbaş, “Benim 8 tane çocuğum vardı. Yahya’m lise son sınıfta bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. İlk ormana onun adını verdim. Onu şimdi öyle yaşatıyorum” sözleriyle de acısını aktardı.

Yaşadığı ekonomik zorluklar onu bu ormandan vazgeçirmedi. Her şeyini sattı, terk etti ama ormanını bırakmadı. Gücü yettiği sürece burada fidan dikmek için mücadele edeceğini söyleyen Demirbaş, “Öğretmenken halı dokuyarak ev almıştım. 3 bin 100 lira emekli maaşım var. Bu işe başladığımda dershanem vardı. Ancak dershanem de evim de diğer tüm birikimlerim gitti. Şimdi ormanın içinde bir kulübem var orada oturuyorum. Herkes üç tane ev alırken, apartman yaparken, ben orman yaptım. Herkes eve yatırım yaparken ben tüm yatırımımı doğaya yaptım. Benim ormanım benden sonra da insanlığa fayda verecek, onların apartmanı bilmiyorum ne olacak” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tugay’dan ‘Ağaç kesiliyor’ iddialarına yanıt: “İftiraya...
Sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediyesinin ağaç kestiği yönündeki iddialara, İzmir Büyükşehir...
12 yaşındaki Derin Yıldız’dan doğaya ilham veren kitap:...
Ağaç ile Kız kitabının küçük yazarı 2013 doğumlu Derin Yıldız, İzmir'de doğdu. Zübeyde Hanım...
Gaziemir Belediyesi’nden doğaya ve ekonomiye katkı: 2 bin...
Gaziemir Belediyesi, 2024 yılında 2 bin 317 ton atığı geri dönüşüm endüstrisine kazandırdı. Bu...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...
İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...
Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı
Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...
Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!
Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...
İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...
İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...
Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!
Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...
Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...
ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...
Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!
2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...
Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...
Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.
Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!
Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...