BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.309 %1,72 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.637,12 %3,43 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel 5 Kafadar İEF’de buluştu

5 Kafadar İEF’de buluştu

Birbirinden değerli gazeteci, yazar ve mizahın usta isimlerini buluşturan 87

0Yorumlar
5 Kafadar İEF’de buluştu
Birbirinden değerli gazeteci, yazar ve mizahın usta isimlerini buluşturan 87. İzmir Enternasyonal Fuarı,edebiyat dergisi KAFA’nın yazarlarından Can Yılmaz, Zafer Algöz, Cem Davran, Candaş Tolga Işık ve Celil Nalçakan’ı ağırladı. 5 Kafadar, izleyenlere eğlence ve kahkaha dolu bir gece yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, birbirinden değerli isimleri İzmirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’nin en çok okunan edebiyat dergisi KAFA’nın yazarlarından Can Yılmaz, Zafer Algöz, Cem Davran, Candaş Tolga Işık ve Celil Nalçakan fuar kapsamında İzmirlilerle buluştu. Söyleşi, KAFA Dergisi kurucusu gazeteci yazar Candaş Tolga Işık’ın “Biz İzmir’e geldiğimizi şu şarkıyı söyleyince anlıyoruz” diyerek İzmir Marşı’nı tüm salon ile beraber söylemeleri ile başladı. Hemen ardından derginin oluşum aşamasını anlatan Işık, diğer yazarlara da dergi ile yollarının nasıl kesiştiğini sordu. Her bir yazar hikayesini tek tek anlatırken, anıların kesişim noktası Can Yılmaz oldu. Zafer Algöz ve Candaş Tolga Işık’ın, kuruluş aşamasıyla ilgili olarak Can Yılmaz’a takılması, 5 Kafadar arasında komik diyaloglara yol açtı ve seyirciyi güldürdü. Oyunculuk, mizah ve kalemin usta isimleri oyunculuk kariyerlerini, set yaşamlarını, yazarlık anılarını ve kendi hayatlarından paylaşımları keyifli bir sohbet eşliğinde aktarırken, kurdukları diyaloglarla da izleyenlerini kahkahaya boğdu. Söyleşinin ardından sevilen isimler, izleyenlerin sorularını yanıtladı.

Algöz: Fuar eski ruhuna dönüyor

Yazarlığın oyunculuktan çok daha zor olduğunu dile getiren Zafer Algöz, “1974-78 yılları arasında İzmir’e dayımın evine gelirdim. Bu sayede fuarı da görürdüm. İzmir fuarı o zaman çok görkemliydi ve bir aydan fazla sürerdi. Benim için Gazino kültürü, eğlencesi, tiyatrosu ve ülke stantlarıyla inanılmaz bir hal alırdı. Şimdi fuarın tekrar aynı ruhunun canlandırılma aşamasında olması çok hoşuma gitti. Sokaklarda yurt dışından gelen sanatçılar var. Ben hep yıllarca fuarın dünya gençlik parkı olmasını istemiştim. Bütün dünyadaki gençlik her sene 1 ay gelip buraya eğlenin derdim. Uzun zaman sonra bu sene ilk defa çok etkilendim. Katılan sanatçılar da çok hoşuma gitti. Bu vesile ile fuarın bir parçası olduğumuz için çok mutluyum” dedi.

Yılmaz: “Dedemler her sene iki ay ortadan kaybolurdu. Meğer buraya geliyorlarmış”

Can Yılmaz , “Dedemler her sene aynı dönemde devamlı ortadan kaybolurdu iki ay boyunca.  Nereye gidiyorlar acaba diyorduk meğer buraya geliyorlarmış. Ben de 5 yaşlarımda İzmir Fuarı’ndan öyle haberdar oldum. İnşallah daha uzun yıllar bu fuar aynı mutlulukla neşeyle devam eder” dedi.

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

2 saat önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

3 saat önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

7 saat önce

TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!

Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...

7 saat önce

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...

22 saat önce

Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...

Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...

1 gün önce

Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....

1 gün önce

Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...

1 gün önce

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....

1 gün önce

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...

1 gün önce

Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...

ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...

1 gün önce

İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...

1 gün önce