BIST 100 11.333,27 %1,26 Altın 6.517,60 ₺/gr %1,19 Bitcoin $75.640 %6,12 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 82,72 ₺/gr %1,21 Ethereum $2.227,48 %8,26 İsviçre Frangı 61,45 ₺ %0,30 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,55 ₺ %0,44 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,22 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel AK Partili Kişili'den körfez çıkışı: İzmir Körfezi öldü, ...

AK Partili Kişili'den körfez çıkışı: İzmir Körfezi öldü, dış körfez de yavaş yavaş...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Foça açıklarında son günlerde gündeme gelen çamur konuşuna ilişkin konuşan AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Kişili, “İzmir Körfezi bitti, öldü onu biliyorduk ama yavaş yavaş dış körfez de bitmeye başladı. Bu da taranan çamurun olması gereken noktaya dönülmemesinden kaynaklanıyor” dedi.

0Yorumlar
AK Partili Kişili'den körfez çıkışı: İzmir Körfezi öldü, dış körfez de yavaş yavaş...

ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Olağan Toplantısı'nın İkinci Birleşimi Meclis Başkanı Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grubu Üyesi Dilaver Kişili, Başkan Tugay’ın “Özellikle sosyal medya ortamında sistematik bir şekilde İzmir’i ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için yoğun bir kampanya yürütüldüğünü hepimiz görüyoruz” sözlerini eleştirdi. Ayrıca Kişili, İzmir’in Foça ilçesinde bir balıkçının ağına çamur takılması üzerinden de İzmir Körfezi’ndeki kirliliğe dikkat çekti. Kişili, “Cemil Başkan, ‘Sosyal medyada algı yönetiliyor’ diyerek, İzmir’in sorunlarına maalesef gözünü kulağını dilini kapatıyor. Sosyal medyada algı değil gerçekler var. Bu şehrin sorunları var. Bu şehrin Körfez sorunu var. Bunu defalarca dile getirdik. Bu Körfez’e ihanet olmaya devam ediyor” dedi.

"İZMİR KÖRFEZİ ÖLDÜ, YAVAŞ YAVAŞ DIŞ KÖRFEZ DE BİTMEYE BAŞLADI"

Dış körfezin de kirlilikten olumsuz etkilendiğine vurgu yapan Kişili, “Sayın Tunç Soyer döneminde ve ondan önceki dönemde de körfez taramayla ilgili ihaleler yapıldı, taramalar yapıldı. Bir firma almıştı. Cemil Tugay döneminde de bu ihaleler yapıldı. Sonradan farklı bir firma aldı. Bu firmaların, körfezdeki taramayı yapıp çamuru pisliği dış körfeze dökmek gibi bir anlaşması var. İki gün önce Foça’da bir balıkçımızın ağına balık yerine çamur takılmaya başladı. İzmir Körfezi bitti, öldü onu biliyorduk ama yavaş yavaş dış körfez de bitmeye başladı. Bu da taranan çamurun olması gereken noktaya dönülmemesinden kaynaklanıyor. Çünkü yük taşıyan bir araç döktüğü yerle dökmesi gereken yer arasına iki tur fark yapıyor. Tek sefer gidip geleceği yere iki sefer atıyor. Bir an önce vaat edilen tonajı ve süreyi tamamlamış oluyor. Burada Büyükşehir’in ve İZSU’nun sorumluluğunda olan bir alan Bakanlık bir bölge belirlemiş, bakanlığın tarama ve takip sistemi var ama şikayet geldiği sürece. Ancak Büyükşehir ve İZSU’nun ana görevi bunun takibini sağlamaktır. Sizin orada kontrol mühendisleriniz var, başına olması gereken kontrol mühendisleriniz var.”

Kişili, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Ben kendi gözümle de gördüm, Çiğli açıklarında oradaki balçığı da pisliği de gördüm. Bunu 3 4 sene önce hep birlikte gördük. Gelinen noktada bu çok daha ileri safhaya taşınmış uruma. Çünkü körfezden toplanan gördüğümüz gibi artık götürülüp direkt Foça’nın açıklarına dökülmesi gerekirken kıyı bölgesi ve Çiğli arıtmanın açıklarına dökülmeye çalışılıyor. BU şehrin bir an önce toparlanmaya ihtiyacı var. Ama bu şehrin sorunlarına kulağımızı gözümüzü kapatarak sorunları çözemeyiz. Tugay’ın da bu şehrin yöneticisi olarak buna çok daha dikkat etmesi gerektiğini ve sorunlara çok daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...

İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...

27 dakika önce

Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!

Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...

1 saat önce

Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...

ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...

12 saat önce

Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!

2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...

15 saat önce

Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...

18 saat önce

Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.  

19 saat önce

Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!

Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...

20 saat önce

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Bu mikrobu temizleyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fon soruşturmasıyla ilgili yürütülen süreçte hiçbir şekilde...

22 saat önce

Fon krizinde yeni gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya...

Kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen soruşturmada eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma...

22 saat önce

İzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...

1 gün önce

'Uyuşturucu Davasında' Mahkemeden Sadettin Saran ve...

Mahkeme heyeti Ela Rümeysa Cebeci ile Sadettin Saran hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde...

1 gün önce

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den İstifa Etti

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek...

1 gün önce