BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin - %2,15 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ayşegül Kurtel’in sanat direktörlüğünde hayata geçirilen Akdeniz Bienali açılışında konuştu. Soyer, “İzmir, ortak mirasımızın temelinde yer alan demokrasiyi koruyarak şehrin bugününü ve geleceğini şekillendirmede gençlerin önemli rolünün bilincindedir. İzmir gençliği, Türkiye gençliğini ortak demokratik mirasımızı koruyan bir geleceğe yönlendirmeyi arzulayarak değişimin öncüsü olmaya kararlıdır”” dedi

0Yorumlar
Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

Mert DELEN/EGE’YE BAKIŞ – İzmir Akdeniz Bienali, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açıldı. Ayşegül Kurtel’in sanat direktörlüğünde hayata geçirilen Bienal'in açılışında gerçekleştirdiği konuşmada demokrasi vurgusu yapan Soyer, 17 Akdeniz ülkesinden 31 sanatçının ağırlanacağını söyledi.

“İZMİR 17 ÜLKEDEN 31 SANATÇIYI AĞIRLAYACAK”

İzmir’de ‘Aynı Suya Bakmak’ temasıyla pek çok ülkeden sanatçılar ağırlanacağını müjdeleyen Soyer, “Bugün burada İzmir Akdeniz Bienali'nin açılışını kutlamak için bir araya geldiğimiz bu ortamda karşınızda olmak gerçekten büyük bir onur. Gençleri odağına alan bienal, “Aynı Suya Bakmak” temasıyla 17 Akdeniz ülkesinden 31 sanatçıyı ağırlayacaktır. Eylül-Ekim ayları arasında genç sanatçılar İzmir'de resim, fotoğraf, multimedya enstalasyonları, seramik, kinetik heykeller ve üç boyutlu görsel-işitsel enstalasyonlar gibi çok çeşitli çalışmalara imza attılar” diye konuştu.

Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

“İZMİR GENÇLİĞİ DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMAYA KARARLIDIR”

İzmir’in demokrasi şehri olduğunu ifade eden Soyer, “8.500 yıllık tarihiyle sürekli bir yerleşim yeri olan İzmir, düşüncenin beşiği ve demokratik değerleri besleyen bir Akdeniz liman kentidir. Demokrasi gibi kavramların kök saldığı Ege'de yer alan İzmir, sosyal inovasyonun kalıcı gücünün bir kanıtıdır. Resim, tiyatro, mimari ve müziğin yanı sıra tarımın temel uygulamalarını kapsayan sanatın kökenleri, bu yaratıcı ve temel unsurların ilk kez kök saldığı ve dünyaya yayıldığı Anadolu'ya kadar uzanmaktadır. Zengin tarihiyle Akdeniz sadece coğrafi bir konum değil; tüm insanlık için uyum ilkelerini bünyesinde barındıran yaşayan bir mirastır. Bu kültürel mirastan ilham alan İzmir gençliği, Türkiye gençliğini ortak demokratik mirasımızı koruyan bir geleceğe yönlendirmeyi arzulayarak değişimin öncüsü olmaya kararlıdır” dedi.
Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

“İZMİR GENÇLERİN ÖNEMLİ ROLÜNÜN BİLİNCİNDEDİR”
Gençlerin demokrasiyi koruması ve geliştirmede büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Soyer, “Bir milyonu genç olmak üzere 4,5 milyon nüfusuyla Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, ortak mirasımızın temelinde yer alan demokrasiyi koruyarak şehrin bugününü ve geleceğini şekillendirmede gençlerin önemli rolünün bilincindedir. İklim acil durumları, ekonomik eşitsizlikler, sosyal eşitsizlikler ve demokrasiye yönelik tehditler gibi 21. yüzyılda karşılaştığımız zorluklar, yenilikçi ve birbiriyle bağlantılı çözümleri gerektirmektedir. Döngüsel Kültür kavramı da bu bağlamda yönetişime dönüştürücü bir yaklaşım olarak ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

Akdeniz Bienali açıldı: Soyer'den Demokrasi vurgusu

“BİENAL BARIŞ MESAJININ İLETİLMESİNİ SAĞLAYACAK”

Döngüsel kültürde uyumun önemini vurgulayan Soyer, “Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler ‘in 2021 yılında İzmir'de düzenlediği Kültür Zirvesi'nde lansmanı yapılan Döngüsel Kültür, şehirleri sakinlik ve uyumu besleyen ekosistemler olarak düşünmektedir. Dört sütun üzerinde yükselir: Doğayla uyum, birbirleriyle uyum, geçmişle uyum ve değişimle uyum. Yönetim alanında Döngüsel Kültür bizim için yol gösterici bir metodoloji haline gelmekte ve demokrasiyi uyum merceğinden güçlendirmektedir. Şeffaf, adil ve kapsayıcı yönetim, tüm vatandaşlar için yüksek yaşam kalitesine ulaşmanın anahtarıdır. İzmir'in demokrasinin yeniden formüle edilmesine olan bağlılığı yalnızca yerel değil, küresel aşamaya da uzanmaktadır. Dikkat çeken İzmir Akdeniz Bienali, çok ihtiyaç duyulan bir arada yaşama, dayanışma ve Akdenizli genç sanatçıların deneyimlerini vurgulayarak Akdeniz kültürleri arasındaki diyaloğu geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu Bienal, Akdeniz'den dünyaya ses getiren bir barış mesajının iletilmesi için bir platform sağlayacaktır. Bu, Filistin halkının ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığı ve çocuklar da dâhil olmak üzere sivillerin kasıtlı olarak hedef alındığı bu zor dönemde özellikle önemlidir. Bu etkinlik aracılığıyla aynı zamanda İzmir'in uzun sanat tarihini ve sanatsal ifadeyi dünyanın geri kalanına tanıtacağız. Bu bienalin sadece ortak Akdeniz kültürümüzü kutlamakla kalmayıp aynı zamanda Akdeniz'in tüm kentleri arasındaki uyum ve ittifakı derinleştireceğine inanıyoruz. Sizi selamlıyor ve hem şimdiki hem de gelecekteki gençlere, barışın gelişmesi için uyum ve demokrasiyi beslemek için imkanlarımız dâhilinde her türlü çabayı göstereceğime söz veriyorum” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

BDDK 3. Daire Başkanı Bilal Soysal Fon Soruşturması...

Fon soruşturması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 3. Daire Başkanı...

9 saat önce

İzmir sokakları turuncuya büründü

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Tarafından lösemiye dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak...

13 saat önce

Polonya'da Vahşet Büyüyor: Saldırganın Evinden 3 Ceset Çıktı

Polonya'da 6 kişiyi katleden saldırganın evinde yapılan aramada 3 kişinin daha cesedi...

16 saat önce

Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...

Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...

1 gün önce

Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...

Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...

1 gün önce

Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...

1 gün önce

Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!

İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...

1 gün önce

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...

1 gün önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...

Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...

1 gün önce

Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti

Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...

1 gün önce

11 üniversiteye yeni rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.

1 gün önce

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

2 gün önce