Ali Aydın'ın katilinden akıl almaz ifade: Seçilmiş kişiyim
İzmir'in Çiğli ilçesinde, eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Eş Başkanı ve Bölge Temsilcisi Ali Aydın'ı (69) başına taşla vurarak katleden Mahmut Delil Erik (30), tutuklandı. Mahkemede konuşan zanlı, pişman olmadığını dile getirerek, 'Ben seçilmiş kişiyim, kafirleri öldüreceğim' dediği aktarıldı.
İzmir'in Çiğli ilçesinde, eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Eş Başkanı ve Bölge Temsilcisi Ali Aydın'ı (69) başına taşla vurarak katleden Mahmut Delil Erik (30), tutuklandı.
Olay, dün sabah saatlerinde Evka-2 bölgesinde yaşandı. Eski İHD İzmir Eş Başkanı, emekli öğretmen ve avukat Ali Aydın, sabah yürüyüşü yaptığı sırada saldırıya uğradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekibinin kontrolünde, Aydın'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ve savcının incelemeleri sonrasında Aydın'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.
"BEN SEÇİLMİŞ KİŞİYİM, KAFİRLERİ ÖLDÜRECEĞİM"
Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, şüphelinin Mahmut Delil Erik olduğunu belirleyip gözaltına aldı. Erik, polisteki ifadesinde suçunu itiraf edip, olayı uyuşturucunun etkisi altında gerçekleştirdiğini öne sürdü. Emniyetteki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye gönderilen Erik’in çıkarıldığı mahkemede pişman olmadığını, 'Ben seçilmiş kişiyim, kafirleri öldüreceğim' diye bağırdığı öğrenildi. Erik, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
İzmir'in Çiğli ilçesinde, başına taşla vurularak katledilen Ali Aydın için İzmir Barosu tarafından Karşıyaka Adalet Sarayı'nda tören gerçekleştirildi. Törene Aydın'ın ailesi ve meslektaşları katılım gösterdi. Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, "Arkadaşımızı, dostumuz, yoldaşımız Ali Aydın vahşice katledildi. Sadece avukat değil bir öğretmendi. İyi bir insandı. Olayı çok yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Cihan Aydın ise "Bu failin arkasında siyasi bağlantı olup olmadığının tüm açıklığıyla kamuoyunu tatmin edecek soruşturma sonucu ortaya çıkacak. Cinayetin takipçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi.
Karşıyaka Adliyesi'ndeki tören sonrasında Aydın için Çiğli Kültür Merkezi Cemevi'nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Cenazeye Aydın'ın eşi Kızbes Aydın ile çocukları Heval Aydın ve Erdal Aydın'ın yanı sıra yakınları, meslektaşları ve CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel eşlik etti. Aydın'ın sevenleri tabutun başında gözyaşlarına boğdu.
Cenazede konuşan Aydın'ın eşi Kızbes Aydın, "Zalimin karşısında, mazlumun yanında; hak hukuk, özgürlük mücadelesi veren, yoksulların elinden tutan mücadele içindeydik. Bu bireysel saldırı değildir. Arkasındaki gücün ortaya çıkarılması için hep birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandı.
Erdal Aydın ise "Babam iyi bir insandı. Çok çalışkan bir insandı. Kendisini mazlumlara adamıştı. Bunu yapanları ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Okunan duaların sonrasında alınan helallikle cenaze Harmandalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Gülsever’den ‘kurultay’ çıkışı: 15’inci kurultayı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, İzmir İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada...
Ali Aydın’ın Adı Çiğli’de Yaşayacak
Geçtiğimiz ocak ayında sabah yürüyüşü sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu...
İHD eski Başkanı öldürüldü: Katil, suçunu itiraf etti!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, sabah yürüyüşüne çıkan eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Eş Başkanı...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
