Ali Aydın’ın Adı Çiğli’de Yaşayacak
Geçtiğimiz ocak ayında sabah yürüyüşü sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren hukukçu ve insan hakları savunucusu Av. Ali Aydın’ın adı, Çiğli’de ölümsüzleştirildi. Çiğli Belediyesi tarafından Evka-2 Mahallesi’nde düzenlenen törenle bir parka Av. Ali Aydın’ın ismi verildi.
Duygu dolu anların yaşandığı törene Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ali Aydın’ın eşi Kızbes Aydın ve yakınları, İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Eroğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Ali Aydın anısına lokma hayrı da gerçekleştirildi.
Başkan Yıldız: “Ali Aydın Ölümsüzdür”
Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ali Aydın’ın yaşamı boyunca adaletin ve hak mücadelesinin yanında yer aldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Ne mutlu ki ardından böyle güzel sözler söyletiyor. Ne yazık ki katledildi. Çok uzun ya da çok kısa yaşamak marifet değil; yaşam süresi boyunca insanların yanında olmak, hakkı ve adaleti savunmak marifettir. Ne mutlu ki Ali Aydın’ın yaşadığı kentte belediye başkanı olmuşum. Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değildir. Ali Ağabey ölümsüzdür. Bilinmelidir ki bu park, yalnızca bir yeşil alan değil; yaşamını hak, hukuk ve adalet mücadelesine adayan Av. Ali Aydın’ın anısını yaşatacak, gelecek kuşaklara da dayanışma, vicdan ve adalet değerlerini hatırlatacak anlamlı bir yaşam alanı olarak Çiğli’de varlığını sürdürecek.”
Sefa Yılmaz: “Hak Mücadelesinin Simge İsimlerinden Biriydi”
İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz da Ali Aydın’ın yaşamını insan hakları mücadelesine adadığını belirterek, onun her zaman haksızlığa uğrayanların yanında yer aldığını söyledi. Yılmaz, “14 Ocak sabahı kara bir haberle uyandık. Bir hak savunucusunu kaybettik. Ali Aydın aynı zamanda bir öğretmendi; bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalışan, hak mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğini bizlere gösteren çok kıymetli bir insandı. Yeğeninin ‘Neden gülmüyorsun?’ sorusuna ‘Bu ülkede kadınlar ve çocuklar gülmedikçe ben gülmem’ diyebilecek kadar yüce gönüllüydü. Bugün yaşasaydı yine adalet arayanların yanında olmak için hiç düşünmeden yola çıkardı. Onun adı ve mücadelesi yaşamaya devam edecek. Bu anlamlı parkın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Kızbes Aydın: “Adaletin Yerini Bulacağına İnanıyorum”
Ali Aydın’ın eşi Kızbes Aydın ise duygu dolu konuşmasında, parkın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi; “Bugünü bize yaşatan başta Belediye Başkanımız Onur Emrah Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Ali’nin hiçbir kişisel düşmanı yoktu, olamazdı da. O, yaşamı boyunca insan hakları, hak ve hukuk mücadelesi verdi. Yaşananlara hala inanmakta güçlük çekiyorum. Adaletin yerini bulacağına ve adil bir yargılama sürecinin işleyeceğine inanıyorum. Bugün burada bizimle olan herkese de yürekten teşekkür ediyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güzelbahçeliler, Ali İsmail Korkmaz'ı andı
Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz,...
Karşıyaka’da ücretsiz sabah sporuna yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından aktif ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla düzenlenen sabah...
Özkan Yücel'in adı İzmir Barosu'nun binasında yaşayacak
İzmir Barosu geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Av. Özkan Yücel'in baroya ve avukatlık mesleğine...
Yerel Haberleri
TümüCan dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
