BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Almanya'da yoğun bakımlarda yer kalmadı!

Almanya'da yoğun bakımlarda yer kalmadı!

Koronavirüs vakalarının artışa geçtiği Almanya'da doktorlar, salgın sebebiyle yoğun bakım servislerinin kapasitesinin dolduğu yönünde uyarıda bulundu

0Yorumlar
Almanya'da yoğun bakımlarda yer kalmadı!

Almanya’da doktorlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle yoğun bakım servislerinde kapasitenin sınırına geldiği yönünde uyarıda bulundu.

Berlin eyaletinde Kovid-19 hastalarının koordinasyonundan sorumlu da olan Charite Hastanesi Başhekimi Steffen Weber-Carstens, düzenlediği basın toplantısında, Almanya’nın bazı bölgelerinde hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde sadece yüzde 10 boş kapasite kaldığını belirterek, "Bu yüzde 10 ne anlama geliyor? Bir yoğun bakım servisinin ortalama büyüklüğü 10-12 yataktır. Bu yoğun bakım servisi başına 1 yatak anlamına geliyor." dedi.

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinde (DIVI) de görevli olan Weber-Carstens, boş olan bu yatağın Kovid-19 hastalarının yanı sıra örneğin beyin kanaması veya kalp krizi geçiren birisi için de hazır tutulduğunu ifade ederek, "Durum şu anda budur." ifadesini kullandı.

Weber-Carstens, durumun kötüleşmemesi için siyasetçilere salgının kontrol altına alınması yönünde çağrıda bulundu.

"12'YE 5 VAR"

DIVI Başkanı Gernot Marx da basına yaptığı açıklamada, Almanya’da mart ayından beri yoğun bakımdaki hasta sayısının arttığını belirterek, önlemler alınmaması durumunda nisan sonunda yoğun bakımdaki Kovid-19 hasta sayısının 7 bine çıkabileceğini söyledi.

"YER BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

DIVI’nin yöneticisi Christian Karagiannidis ise Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, Köln’de çalıştığı pnömoloji hastanesine sadece Kovid-19 hastalarının geldiğini ifade ederek, "Oksijen ve yapay akciğer tedavisine ihtiyaç duyan çok fazla hastadan talep var. Ancak hepsini barındırmak için yeterince kapasitemiz yok. Köln’de tüm klinikler artık o kadar dolu ki yer bulmakta büyük zorluk çekiyoruz.” dedi.

Hastaların 20 ila 60 yaşında olduğunu dile getiren Karagiannidis, Kovid-19'un B117 türünün hastaların durumunu çok daha fazla kötüleştirdiğini vurguladı.

Karaginnidis, ertelenebilir ameliyatların yapılmadığından dolayı Kovid-19 hastası olmayanların da bu durumdan etkilendiğini belirtti.

DIVI'den yapılan açıklamaya göre, 4 bin 679 Kovid-19 hastası yoğun bakımda bulunuyor. Bu sayı, mart başında 2 bin 800 civarındaydı.

ALMANYA'DA SON DURUM

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 29 bin 426 yeni vaka tespit edildi.

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 293 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 79 bin 381'e çıktı.

Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 29 bin 426 artışla 3 milyon 73 bin 442'ye yükseldi. Ülkede bu yılın en yüksek vaka sayısı 8 Ocak'ta 31 bin 849 olarak kayıtlara geçmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

O Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...

10 saat önce

Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!

İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...

10 saat önce

İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!

İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...

11 saat önce

İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...

11 saat önce

Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...

11 saat önce

Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...

 Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.

12 saat önce

Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...

MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...

14 saat önce

MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...

MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...

15 saat önce

32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...

15 saat önce

11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!

Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...

15 saat önce

İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...

16 saat önce

Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...

TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...

16 saat önce