BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel “Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı ya...

“Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı yalanladı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Bize Audi’yi çok gördüler” çıkışıyla “Merkezde 16 araç var” iddiası, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yalanlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na dokuzu TDV Eğitim A.Ş.’den olmak üzere toplam 23 aracın tahsis edildiği ortaya çıktı.

0Yorumlar
“Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı yalanladı!

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, fahiş harcamalarıyla Türkiye’deki israfın sembolü haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Bize Audi’yi çok gördüler” açıklamasıyla bir kez daha tartışmaların odağı oldu.

Lüks araçlar, beş yıldızlı otel toplantıları ve kalabalık heyetlerle yapılan yurtdışı geziler başta olmak üzere, çok sayıda tartışmalı uygulamayla zedelenen imajını düzeltmeye çalışan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gazeteciler ile yaptığı buluşmada kullandığı ifadeler ile yeni tartışmalara kapı araladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’de toplam bin müftü olduğunu, buna karşın 400 civarında makam aracı bulunduğunu savundu. Erbaş öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez yerleşkesinde 16 araç olduğunu da iddia ederek kendisini eleştirenlere, “Kelime oyunu yapıyorlar” dedi.

 

TOPLAM 23 ARAÇ TAHSİSLİ

Başkan Erbaş’ın, “Merkezde 16 araç var” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı, Diyanet’e bağlı Türkiye Diyanet Vakfı’nın raporları ile ortaya konuldu. Raporda, TDV tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen toplam 23 araç olduğu belirtildi. Diyanet’e tahsisli 23 aracın dokuzunun TDV Eğitim Yatırım A.Ş’den kiralanarak başkanlığa verildiği kaydedildi. Vakıf, Diyanet’e tahsis edilen 14 aracın mülkiyetinin ise TDV’ye ait olduğunu ve “DİB emrinde kullanılmak üzere” başkanlığa gönderildiğini ifade etti.

 

MÜFTÜLERİN ARAÇLARI VAR

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, “Bin müftü, 400 makam aracı” var sözlerine, BirGün’e konuşan Diyanet kaynakları da tepki gösterdi. Ali Erbaş’ın ifade ettiği 400 aracın resmi plakalı araçlar olduğunu belirten Diyanet kaynakları, “Müftüler araç alırken TDV üzerinden alırlar. Erbaş’ın açıkladığı 400 aracın dışında TDV şubeleri üzerine kayıtlı 600 araç daha var Yani, Türkiye’deki bin müftünün hepsinde makam aracı var” ifadelerini kullandı. BirGün’e konuşan müftüler ise Erbaş’ın dikkatleri müftülere çekerek, “Erbaş’ın makam araçları” tartışmasında dikkatleri dağıtmayı amaçladığını öne sürdü.

∗∗∗

KİRALIKLAR HARİÇ 408 ARAÇ

AKP iktidarındaki lüks ve şatafatı ortaya koyan en somut verilerden olan kamudaki araç saltanatına yönelik veriler, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışına ayna tutuyor. Kiralık araçlar hariç, kamudaki araç sayısının toplamı 110 bini aşıyor. Resmi verilere göre, Diyanet’e kayıtlı 408 araç bulunuyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

3 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

3 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

8 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

10 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

11 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

12 saat önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce

Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

1 gün önce

RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...

1 gün önce

İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...

1 gün önce

Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...

1 gün önce