Başkan Duman işçilere seslendi: Politik zemine çekiliyor!
İş bırakan Buca Belediyesi işçilerinin alacaklarının yüzde 85'ini yatırıldığını belirten Başkan Görkem Duman "Bizler verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye devam ederken sendikanın bu süreci hak arama mücadelesinin ötesinde politik zemine çektiğini fark ediyoruz" dedi. Duman, iş başı yapmayan işçiler için disiplin süreci başlatılacağını açıkladı.
Buca Belediyesi’nde aylardır süren maaş krizi yeniden işçilerin eyleme gitmesine yol açtı.
Haziran ve Temmuz maaşlarını alamayan, ayrıca geriye dönük toplu iş sözleşmesi (TİS) farkları da yatırılmayan Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçileri iş bıraktı. İşçilerin, belediye binasında başlattıkları işgal eylemi yedinci gününde de sürerken, iş bırakma eyleminden kaynaklı ilçede başta çöp toplama olmak üzere pek çok belediye hizmeti durma noktasına geldi.
"EKSİK KALAN MAAŞLARIN YÜZDE 85'LİK KISMI ÖDENMİŞTİR"
Devam eden iş bırakma eylemine ilişkin Buca Belediye Başkanı Görkem Duman sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı.
Başkan Duman'ın açıklamasının tam hali şu şekilde:
Kıymetli Bucalılar, Değerli Buca Belediyesi çalışanları... DİSK Genel İş İzmir 6 Nolu Şube'nin başlattığı, işçilerimizin alacakları maaşlar karşılığında başvurduğu bireysel iş bırakma eylemi devam etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu, ekonomik kriz nedeniyle maaş ödemlerinde gecikmekler yaşandığının fark ediyoruz. Bu süreçte belediye çalışanlarının zor günler geçirdiğini biliyor ve durumu en kısa sürede aşabilmek için tüm tedbirleri hayata geçiriyoruz.
Sendikayla yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda eksik kalan maaşların yüzde 85'lik kısmı 12 Eylül-Cuma günü ödenmiştir. Geriye kalan yüzde 15'lik kısmı ise 19 Eylül'e kadar yatırılacağı taahhüt edilmişti. Ancak buna rağmen sendika yönetiminin bireysel iş bırakma eylemi konusunda çalışanlara yasa dışı bir yöntemle baskı yapmayı öğretilmiştir. Bu durum artık bireysel iş bırakmanın ötesine geçmiş, ortaya çıkan sonuçları nedeniyle halk sağlığını etkileyecek toplumsal bir eyleme, hatta bir göreve dönüşmüştür.
Bizler verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye devam ederken sendikanın bu süreci hak arama mücadelesinin ötesinde politik zemine çektiğini fark ediyoruz. Bizim tek önceliğimiz emekçi arkadaşlarımızın alın teriyle kazandıkları haklarını ödenmesidir. Bu doğrultuda gerekli tüm çalışmaları sürdürüyoruz. Ancak buna karşılık sendikanın usulsüz bir biçimde uygulamaya koyduğu iş bırakma eylemine katılan ve görevini yapmakta imtina eden çalışanlarımızla ilgili disiplin süreçlerini başlatacağımızı buradan kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Buca halkının sağlığı her şeyden önemlidir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Duman'a nişanlısı Orhan'dan destek mesajı!
Buca Belediyesi'ne yönelik soruşturmasında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Buca Belediye...
Buca Meclisi’nde Görkem Duman’dan Cemil Tugay’a tam destek
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, meclis toplantısında AKP kanadının metro projeleri üzerinden...
Başkan Duman, Türkücü Sevcan Orhan'ı istemeye gidecek!
Ünlü türkücü Sevcan Orhan, bir süredir ilişkileri olduğu bilinen Buca Belediye Başkanı Görkem...
Güncel Haberleri
TümüGirne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...
İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...
İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...