BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Tugay, işçileri çıkaracağını duyurmuştu: Belediye-...

Başkan Tugay, işçileri çıkaracağını duyurmuştu: Belediye-İş'ten açıklama geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, binden fazla işçinin işten çıkarılacağını açıklamasının üzerine tartışmalar devam ediyor. Belediye-İş, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “İşten çıkarılacak işçilerin tüm sorumluluğunun sendikamızda olması akla, mantığa, hukuka, bilime aykırıdır” ifadelerine yer verdi.

0Yorumlar
Başkan Tugay, işçileri çıkaracağını duyurmuştu: Belediye-İş'ten açıklama geldi

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bin işçinin işten çıkarılacağını duyurdu. İşçilerin çıkarılacağının duyurulması üzerine Belediye-İş, basın açıklaması yayımladı.

 

“BU SÖZLEŞMEYE İMZA SAYIN TUGAY’IN BİLGİSİ, İŞVEREN SENDİKASININ ONAYIYLA ATILMIŞTIR”

Belediye-İş, yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay, bugün yaptığı basın toplantısında, bürokratlarının yanlış yönlendirmesiyle sendikamız üyesi binden fazla işçiyi işten çıkaracaklarını açıkladı. Sayın Tugay, yaptığı açıklamada, işten çıkarılacak işçilerin sorumluluğunun da sendikamıza ait olduğunu iddia etti. Belediye-İş Sendikası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesinin sevk ve idaresinde, bütçesini belirlemede, harcamada, işçi alımında, işçi çıkartmada hiçbir yetkisi yoktur. Buna rağmen işten çıkarılacak işçilerin tüm sorumluluğunun sendikamızda olması akla, mantığa, hukuka, bilime aykırıdır. Gıda enflasyonunun yüzde 100’ü aştığı, en düşük ev kirasının 25 bin TL olduğu, hayat pahalılığının alıp başını gittiği bir dönemde, Belediye-İş Sendikası’na bir sorumluluk yüklenecekse o da üyelerinin hak ve menfaatini koruyacak bir sözleşme imza atmış olmasıdır. Üstelik, bu sözleşmeye imza, yerel seçin öncesi Sayın Tugay’ın bilgisi, işveren sendikasının onayıyla atılmıştır.

“HALKA ŞİKAYET ETMEK ETİK DEĞİLDİR!”

Belediye-İş Sendikası’nın temsil ettiği üyelerinin hak ve menfaatlerini layıkıyla savunduğu ve ilkeli bir şekilde davrandığı için sosyal demokrat bir anlayış tarafından eleştirilmesi şaşırtıcıdır. Toplu sözleşmeye ilişkin kamuoyuna ve basına yansıyan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye-İş üyelerine karşı sorumluluklarını yerine getirirken denildiği gibi, belediyeyi batıracak, personel gideri sınırını aşacak bir sorumsuzluk yapmamış, aksine üyelerini korumanın yanı sıra işyerini de korumaya gereken özeni göstermiştir. İzmir’de 16 yılı aşan sürede, üst üste imzalanan toplu sözleşmelerle sendikal haklara sahip olan bir işçinin aldığı ücreti çok görüp bir de bunu suç işlemiş gibi göstererek halka şikayet etmek etik değildir.

 

“BELEDİYE EMEKÇİSİ BEŞLİ ÇETENİN YAPTIĞI HIRSIZLIKLAR SONUCU…”

Belediye emekçileri, müteahhitler gibi fiyat artışlarına karşı ek hak edişlerle kendini koruyamıyor. Belediye emekçileri, ticari işletme sahipleri gibi fiyatlar arttıkça eldeki malzemeye zam yaparak enflasyona karşı kendini koruyamıyor. Belediye emekçilerinin ücret artışları 2 yıllığına imzalanan toplu sözleşmelerde TÜİK’in çakma enflasyonuyla belirleniyor. Tüm bu gerçekler ortadayken sözde “eşit işe eşit ücret” diyenlerin “biz alamıyorsak onlar da almasın” demesi ne kadar etikse, belediye işçileri “nasıl bu kadar ücret alır” demek de aynı çukurda yüzmektir. Çünkü ikisi de tavanda değil, tabanda yani yoksullukta eşitliği savunan anlayışı temsil etmektedir. Belediye emekçisi, beşli onlu çetelerin yaptığı hırsızlıklar sonucu ülkemizde yaşanan yoksulluğun sorumlusu değildir. Belediye emekçisi, iktidarın muhalefeti hukuk dışı ve mali sıkıştırma uygulamalarının sorumlusu da değildir. Bugün sendikamız Belediye-İş, üyesinin haklarını koruduğu, usulüne uygun ve Sayın Tugay’ın bilgisi dahilinde bir toplu sözleşme imzaladığı halde kamuoyu önünde linç edilmeye çalışılıyor. Belediye-İş Sendikası, toplu sözleşmede attığı imzanın arkasındadır; haksız hukuksuz şekilde işten atılmak istenen üyelerinin de her zaman yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

5 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

6 saat önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

10 saat önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

10 saat önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

12 saat önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

1 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

1 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

1 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce