Başkan Tugay'dan 'Buca Cezaevi' değerlendirmesi: Bizim bütçemize yük olacak!
İzBB Başkanı Cemil Tugay, Buca Cezaevi alanı planlarına ilişkin “Planı da tamamen yeşil alan olarak belirlersek İller Bankası burayı bir süre sonra kamulaştırmasız el atma davasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden büyük miktarda para talep edecek” ifadelerini kullandı.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Buca Cezaevi planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Alana ilişkin planlarla ilgili gündem maddesinin bugün gerçekleştirilecek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı 3’üncü oturumunda da gündeme gelebileceğini dile getiren Tugay, “Belki bugün meclisin gündemine gelecek. Önemli gördüğümüz konulardan biriydi çünkü şehrin oldukça merkezinde bulunan ve tamamen atıl duruma gelmiş bakımsız kalmış bir alan. Buranın yeşil alan olmasını hepimiz istedik ancak İller Bankası’nın mülkiyetinde olan bir alan ve burayı bu şekilde kullandırmama konusunda kararlılar” dedi.
"BİZİM BÜTÇEMİZDE YÜK OLACAK"
Tugay, konuşması şu ifadelerle devam ettirdi:
“Planı da tamamen yeşil alan olarak belirlersek İller Bankası burayı bir süre sonra kamulaştırmasız el atma davasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden büyük miktarda para talep edecek. O bizim bütçemizde yük olacak. Bugünkü hesaplamalara göre 18 milyar lira kadar bir bedeli olan yük bu. Böyle bir parayı ben orada kullanmak yerine alternatif üretebilir miyiz diye düşünerek süreci ilerlettim. Sonuçta bu alanın yarısını yeşil alan olarak alıp geri kalan kısmını iller bankasına kullanmak istediği şekilde yapılaşma alanı olarak terk edebileceğimizi düşündük. Bunu sözlü olarak görüştük arkasında yazışmalar oldu. Neticede bir uzlaşmaya varıldı. Bu bir süreçti ve bu süreci tamamen siyasetin dışında yürüttük. Neticede bugün alanın yaklaşık yarsını yeşil alan yapmak üzere bir de bir okul alanı var, öyle bir sosyal donatı alanı da ayrılacak. Kalan kısmını da iller bankasının kullanacağı şekilde bir plan değişikliği yapacağız. Tamamını yeşil alan olmasını ben de isterim ama bu paranın İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden gitmesini doğru bulmuyorum. Biz o parayla çok iş yapabiliyoruz. BU günler ülkenin de belediyenin de ekonomik açıdan sıkıntılı olduğu günler. Hepimizin yararına olan bir kararı almak üzere bu plan değişikliğini meclis gündemine getireceğiz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Tugay 'aşure günü' etkinliği'nde konuştu: Yanlışın önünde...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova Pir Sultan Abdal Kültür Derneği...
Başkan Tugay’dan Buca Cezaevi açıklaması: Beklentiyi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘Meslek Fabrikası’ önünde başlattığı nöbetin...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...
Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı
Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da
İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...
Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!
Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...
Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat
Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...