Başkan Tugay'dan 'kooperatif davası' çıkışı: Ben savcı ya da hakim değilim!
Katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kooperatif davasının siyasileştirilip siyasileştirilmediğini ve ifadelerde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik’le ilgili yer alan iddiaları değerlendirdi.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, çöp sorunu ve kooperatif davasıyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tugay, kooperatif davasının siyasileştirildiğiyle ilgili yorumları değerlendirdi. Ortada bir siyasi hasımlık olmadığını ve durumun sanki böyleymiş gibi yansıtılmasını doğru bulmadığını dile getiren Tugay, “Ben savcı ya da hakim değilim. Belediye başkanı olarak görevim bana yansımış olan bir durum varsa inceleme yaşmak ve yasal olarak bildirme sorunluluğumuz varsa onu yapmak” dedi.
"SİYASİ HASIMLIK İFADESİ KİMSE KULLANMASIN"
Tugay, konuya ilişkin değerlendirmesine şu ifadelerle devam etti: “İZBETON’un bazı harcamalarıyla ilgili saptanan bazı konuları bildirdik. Ama görülen davada konu tamamen inşaatlar konusuydu. Onunla bizim hiçbir ilgimiz yok. Lütfen burada bir siyasi hasımlık ifadesi kimse kullanmasın. Onların niyeti maksattır. İçinde bulundukları mağduriyetten bize CHP içinde bir fatura çıkarmaya çalışıyorlar. Bunu kabul etmiyorlar. Durum böyleyken, ispatlanabilir gerçekler varken kalkıp da kimse bana bu iftirayı atmadım. Ben kimseyle ilgili suç duyurusunda bulunmadım, bizimle ilgili bir durum yok. Böyle bir suçlamaya maruz kalmasam bu konuşmayı da yapmayacaktım. Ama sürekli anlamsız bir şekilde önüne gelen beni suçladı. Orada da gerçekten bir hata olduğunu saptayacak kişi de ben değilim.”
"BU İNSANLARIN HAKKI ŞÖYLE YENİYOR..."
Ayrıca davada yapılan savunmalarda Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik’e ilişkin iddiaların da yer almasına ilişkin Tugay, “Arzu Özçelik, hangi siyasi partiye üye? Bu insan senelerdir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memur. Bu insanın hakkı şöyle yeniyor, bana bir tane yazı bulun altında sadece Özçelik’in imzası olsun. Herkes o dönem gene sekreter yardımcısının adını bile anmıyor, halbuki kararlarda imzası var. Onu neden kimse suçlamıyor? Kimdi o dönemde başkan? Benim herhangi bir daire başkanım benim onayım olmadan kendi kendine yazı yazıyor mu? Tertemiz bir insan Arzu Hanım, kimse onu lekeleyemez. Benim göreve geldikten sonra yaptığım şey Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı yeniden kurmaktı, geçen dönem kapatmışlardı. Ben BB Başkanı olmadan önce Arzu hanımla tek kelime konuşmuş değilim, ancak bu kurumun içinde görev yapan arkadaşlar zaten vardı ve önerdiler. Zaman zaman saçma sapan aflar ediliyor; kurumun hafızasını yok ettiler diye, ne hafızayı yok etmesi? Bu insanlar bu hafızayı taşıyor. Arzu Hanım’ı da kimse lekeleyemez” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kooperatif davası 16 Ekim'e ertelendi!
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve...
Heval Savaş Kaya'dan Cemil Tugay'a 'FETÖ'cü' çıkışı: Suç...
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve...
Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, ben de orada olacağım
CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti’ye katılacağı...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
