Batuhan'ın katiline "iyi hal" indirimi... Suriyeli sanığa ödül gibi ceza!
Torbalı’da Batuhan Barlak’ı öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilen Suriye uyruklu Muhammed Ali Arab’ın cezası, ‘haksız tahrik indirimi’ ve 'iyi hal indirimi' uygulanarak 11 yıl 8 aya düşürüldü. Barlak’ın ailesi karara tepki gösterdi.
Torbalı’da 2021 yılında yaşanan olayda, Suriye uyruklu Muhammed Ali Arab (20) ile Batuhan Barlak (17) arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve kalbinden bıçaklanan Batuhan Barlak yaşamını yitirmişti. Batuhan Barlak'ı öldürmekle suçlanan Muhammed Ali Arab'ın yargılanmasına bugün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, Muhammed Ali Arab'a ‘adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ancak bu ceza, ‘haksız tahrik indirimi' ve ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak 11 yıl 8 aya düşürüldü.
“ÖDÜL GİBİ BİR CEZA”
Dava sonrası konuşan Barlak Ailesi'nin avukatı Ege Tunca, “Batuhan davası sonuçlandı. Mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hem haksız tahrik indirimi hem de iyi hal indirimi uygulanarak cezası 11 yıl 8 aya kadar düşürüldü. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Her türlü temyiz yoluna başvuracağız. Böyle bir indirimin yapılması, maktulün annesini inanılmaz şekilde üzdü… Cinayetin 11 yıl 8 ayla, adeta ödül gibi bir cezayla cezalandırılması kadar bizi üzen başka bir şey uzun zamandır yaşamadık” dedi.
“KAMERA KAYDI OLMASA…”
Suriye uyruklu Muhammed Ali Arab'ın 10 yaşında Türkiye'ye geldiğini ve 20 yaşında da katil olduğunu belirten Tunca, şöyle konuştu: “Birkaç saniye içerisinde, arkasında bir ölü, bir yaralı bırakarak kayıplara karıştı ve kendisi o kadar planlı bir şekilde yapmış ki bunu, evine gidip soğukkanlı bir şekilde silahı, yani bıçağın hem namlusunu hem kabzasını temizlemiştir. Kamera kaydı olmasa belki cinayeti işlediğini bile ispatlayamayacak seviyeye gelmiş durumdayız. O kadar planlı ve programlı bir şekilde hareket var. Her türlü temiz yolumuzu, üst yargı yolunu kullanacağız. İnşallah bu Suriyeli, hak ettiği cezayı alacak. Ve bu kontrolsüz göçe de artık bir ‘dur' demenin vakti geldi. Başka Batuhanlar ölmesin, başka Türk evlatları toprağın altına girmesin.”
(TORBALI GÜNCEL)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özbekistan uyruklu kadını öldüren sanığa ağırlaştırılmış...
Çanakkale'de birlikte yaşadığı Özbekistan uyruklu Dinara Alya Urkasimova'yı öldürdüğü...
Hakan Çakır cinayetinde yeni karar!
Ankara'da Hakan Çakır'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada Ankara Bölge Adliye Mahkemesi...
İzmir'in şirket bilançosu yayımlandı: Suriyeli şirketler...
TOBB'un Haziran 2026 verilerine göre, İzmir'de yeni şirket kuruluşları geçen yılın aynı ayına...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
