Bornova'da TİS çıkmazı... İşçilerden eylem uyarısı
Belediye çalışanlarını ilgilendiren, Bornova Belediyesi ve Tüm-Bel Sen İzmir 2No'lu Şube arasındaki TİS görüşmeleri tıkandı.
EGE'YE BAKIŞ - Onlarca belediye çalışanını ilgilendiren, Bornova Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) 2No’lu şube arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuca varılamadı. Belediye binası önünde basın açıklaması yapan Tüm-Bel Sen İzmir 2No’lu Şube, TİS görüşmelerinin tıkandığını belirtti. Tüm-Bel Sen İzmir 2No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, “Bornova Belediyesi'nin mali açıdan güçlü olduğunu ve birçok kazanımda emeği geçen ve imzası bulunan memur çalışanları muhatap almadığını gözlemledik” diye konuştu.

"OYALAMAYA DÖNDÜ"
TİS görüşmelerinde sonuç alınamaması halinde iş bırakacaklarını belirten Nihat Filiz; "03.01.2024'te Başkan Yardımcısı Orhan SAYLAN ile görüştük. Başkanın henüz bir tarih belirlemediğini, ancak konunun kısa sürede çözümleneceğini ve olumlu yaklaşıldığını belirtti. Ancak, 05.01.2024'te insan kaynakları müdürü İskender bey ile yapılan toplantıda yemek ücreti net 170 TL olacağı ve raporlu günlerdeki ücret kesintisi 10 güne çıkarılacağı söylenmiş 1 Nisan'a kadar görüşme olmayacağı berlirtilmiştir. 1 gün sonra hünkar arkadaşımızı Belediye Başkanı sayın Mustafa İduğ tarafından aranarak bu söylemin kendisinden habersiz olduğunu belirtip süre istenmeye devam edildi. 08.01.2024'te sendika başkanımız ile Belediye Başkanı arasında yapılan görüşmede, başkanın programının yoğunluğu nedeniyle süre tanınması talep edildi. 10.01.2024'te Tüm- Bel Sen yönetim kurulu ve belediye memur arkadaşlarımızın sendika ayrımı yapmaksızın geniş katılımıyla yapılan toplantıda, başkanın programının yoğunluğu nedeniyle sürecin 18.01.2024'e kadar uzatılması ve bu süre sonunda sonuç elde edilmemesi halinde eylem kararı alınması konusunda oy birliğiyle karar alındı. 17.01.2024 akşamı İnsan Kaynakları Müdürü Hünkar arkadaşımızı arayarak 18.01.2024 saat 11:30'da görüşmelere başlanacağını belirtmesi üzerine, yönetim, temsilciler ve değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte belediye önünde hazır bulunduk. Ancak, toplantıda istediğimiz rakamların belirtilmemesi ve sürecin oyalama şeklinde devam etmesi nedeniyle görüşmeler tıkandı. Başkan, son olarak var olan sözleşmeye 2000 TL zam yapabileceğini belirtti " dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
Bayraklı Belediyesi'nde TİS krizi derinleşiyor!
Bayraklı Belediyesi'nde görevli memurların örgütlü olduğu Tüm Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube...
Bayraklı'da eylemlerin 15'inci günü: CHP'li Güç...
Bayraklı ilçesinde belediye ile Tüm Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube arasındaki Toplu İş...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
