BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.309 %1,72 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.637,12 %3,43 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Buca Zabıtası’ndan “ölüm macunu” operasyonu

Buca Zabıtası’ndan “ölüm macunu” operasyonu

Son dönemlerde her yerde kolaylıkla ulaşılabilen cinsel güç arttırıcı takviye ürünleri Buca Belediyesi Zabıtası tarafından mercek altına alındı

0Yorumlar
Buca Zabıtası’ndan “ölüm macunu” operasyonu
Son dönemlerde her yerde kolaylıkla ulaşılabilen cinsel güç arttırıcı takviye ürünleri Buca Belediyesi Zabıtası tarafından mercek altına alındı.

Piyasada doğal olduğu iddiasıyla satılmasına karşın içerisinde ani ölümlere neden olan etken maddelerin yer aldığı sözde doğal ürünler ekipler tarafından toplatıldı. Ekiplerin denetlemesinde macundan bitki çayına, enerji içeceğinden çikolataya kadar çok sayıda ürün yer aldı.
İnsan sağlığını tehlikeye atacak izinsiz ve yasal kriterlere uymayan gıda ürünlerinin denetimini sürdüren Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, piyasada “Yüzde yüz doğal” olarak satılan cinsel performans arttırıcı ürünlere karşı çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş ürünlerin tespiti için yapmış olduğu çalışmalara destek için harekete geçen ve halk sağlığını hiçe sayanlara karşı çalışma yürüten Buca Zabıtası, halk arasında “Viagra” markasıyla tanınan,   çalışmaları da incelemeler doğrultusunda içerisinde, çok sayıda ani ölüme neden olan, halk arasında bir markanın adıyla bilinen, “sildenafil” ve “tadalafil” ilaç bileşeni bulunan yüzlerce ürün hakkında işlem başlatması üzerine ekipler harekete geçti.

SÖZDE DOĞAL MACUN
Bakanlığın listesinde yer alan macunlardan bitki çaylarına, çikolatadan enerji içeceğine, bitkisel karışımlardan kahveye kadar cinsel performansı arttırmaya yönelik onlarca gıda ürünün kontrolü için belirlenen noktalara baskın yapan ekipler, ilk olarak halk arasında en yaygın ve açık şekilde satışı gerçekleşen macunları topladı.  Genellikle aktar ve baharatçılarda yaygın bir şekilde “doğal kuvvet macunu” adıyla kaçak yollarla temin edilerek satılan ürünler, sayılarak toplatıldı. Ürünlerin satışını gerçekleşen işletmelerin vitrinlerinde yer alan “doğal macun” ifadeli yazı ve reklamlar söktürüldü.

ENERJİ İÇECEĞİ VE ÇİKOLATA
Macun ve bitki çayı operasyonun ardından, bakanlığın listesinde geniş yer kaplayan ve marketlerden akaryakıt istasyonlarına kadar herkesin çok sayıda yerde yaygın olarak satılan enerji içeceği, kahve, çikolata ve benzeri ürünlere geçildi. Çalışmalar kapsamında ilçe genelinde Tekel bayileri başta olmak üzere çok sayıda işletmedeki ürünlere el kondu.

DOĞAL DİYE KULLANILIRSA ANİ ÖLÜME NEDEN OLABİLİYOR
Zabıta ekipleri tarafından toplatılan cinsel güç arttıran ürünler, kalp krizi, kalpte ritim bozukluğu, ani tansiyon düşmesi, baş dönmesi, görme bozukluğu, baş ağrısı, gözde kanama ve felce neden olabiliyor. Alanında uzman doktorların yaptıkları açıklamalarda söz konusu uyarıcı maddelerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği, kontrolsüz kullanımının kişiyi ölüme götüreceği ifade ediliyor.  Özellikle ilaç kullanan vatandaşların, doğal ürün diye alıp içerisinde ilaç maddesi olan ürünleri kullanması sonucunda  baş dönmesinden ani ölüme kadar ağır sonuçlarının olabileceği konusunda uyarılar yapılıyor.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

9 saat önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

11 saat önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

15 saat önce

TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!

Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...

15 saat önce

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...

1 gün önce

Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...

Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...

1 gün önce

Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....

1 gün önce

Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...

1 gün önce

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....

1 gün önce

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...

1 gün önce

Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...

ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...

2 gün önce

İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...

2 gün önce