Buğra Gökce'nin mektubu İzmir'de yankı buldu!
23 Mart 2025’ten beri tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Başkanı Doç. Dr. Buğra Gökce’nin, tutuklu bulunduğu süre içerisinde yazdığı “22 Metrekare Gökyüzü” isimli kitabının İzmir’de imza günü gerçekleşti. İmza gününe pek çok CHP’li isim katıldı.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - 23 Mart 2025’ten bu yana Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Başkanı Doç. Dr. Buğra Gökce'nin tutuklu bulunduğu süre içerisinde yazdığı "22 Metrekare Gökyüzü" isimli kitabının imza günü İzmir'in Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan "Kırmızı Kedi Yayınevi"nde gerçekleşti.
Gerçekleşen imza gününe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir Başarır, CHP İzmir milletvekilleri Deniz Yücel, Murat Bakan, Ümit Özlale, Seda Kaya Ösen, Ümit Özlale, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Mimar Tevfik Tozkoparan kitap imzalama işlemini gerçekleştirdi.
Diğer yandan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da imza etkinliğine katılım gösterdi.
Konuşma yapan CHP’li Başarır, “Bugün milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, Parti Meclisi üyelerimiz, Gençlik Kollarımız, Kadın Kolları Genel Başkanımız ve bölge başkanlarımızla birlikte İzmir’deyiz. Buğra Gökce yoldaşımızın kitabını imzalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca etkinlikte Gökce'nin Silivri'den İzmirlilere yazdığı mektup da okundu.
Mektupta şu ifadelere yer verildi:
"CANIM İZMİR’İM,
GÜZEL İZMİR’İM,
Silivri’de aksatmadan yazdığım; basit notlarla başlayıp giderek kapsamlı analizlere dönüşen ama çoğu zaman en temiz çaresizliğimi barındıran insan hallerimi anlattığım günlüklerim, 23 Mart – 19 Ağustos 2025 arasında yaşadığım hayatımın en ağır ve en zor dönemini içeriyor.
Kalemimden öte yüreğimle yazdıklarım…
Bazıları ara sıra gazete köşeleri ya da sosyal medya hesaplarımda yayınlansa da, Ağustos sonrasından yıl sonuna kadar her gün yazdıklarımı, yeni bir kitap için biriktirmeye başladım.
22 METREKARE GÖKYÜZÜ kitabım çıkalı henüz bir ay oldu. Kıymetli Genel Başkanımızın ve siyasetçilerimizin şereflendirmesi ile Ankara’da yapılan ilk imza günü muhteşemdi. Tıpkı geçen hafta İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilen, kıymetli gazeteci dostlarımızla milletvekillerimizin güzel bir dayanışma örneği sergilediği ikinci imza günü gibi…
Kitabım için İzmir’de üçüncü bir buluşma düzenlenmesi fikri ise beni ayrıca heyecanlandırıyor. Zaten imza günü düşüncesinin çıkış noktası da burasıdır. O yüzden ilk iki imza gününde pas geçtiğim mektubu evimin, ocağımın, annemin olduğu, yaşadığım kent İzmir için yazmamı kimse çok görmez umarım.
Benim adıma kitabımı imzalayacak kıymetli yoldaşlarımı yürekten bir teşekkürle kucaklıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Ali Mahir Başarır’a, değerli kardeşim Umut Akdoğan’a, sevgili milletvekillerimiz Deniz Yücel’e, Murat Bakan’a, Salih Uzun’a, Seda Kaya Ösen’e, Ümit Özlal’e, PM üyemiz Tolga Sağ’a; baba yarım, efsane başkanım, beni ısrarla ve inatla siyasi alana iten, cesaretlendiren Çankaya Belediye Başkanımız Bülent Tanık’a ve İzmir’in yetiştirdiği en önemli değerlerden kıymetli ağabeyim mimar Tevfik Tozkoparan’a sonsuz minnet ve teşekkürü borç biliyorum.
Bu özel gün için emek veren sevgili dostlarım Reşat Yörük ve İlyas Özgüven başta olmak üzere, adını sayamadığım tüm dostlarıma ayrıca samimiyet ve sıcaklıkla sevgilerimi sunuyorum.
Ve canımdan parça biricik annemin ellerinden öpüyorum. Çok sevgili eşimi ve kardeşlerimi hasretle kucaklıyorum.
Hepinizi ayrı ayrı ve birlikte çok seviyorum"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay’ın AKP’ye geçişi dünya basınında: 'İzmir laik...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AKP’ye katılması uluslararası basında geniş...
Şebnem Ferah konseri büyük yankı uyandırdı: Biletler...
Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah’ın sahnelere dönüşü büyük yankı uyandırdı. Uzun...
Karşıyaka’da gaziler ve şehit ailelerine anlamlı ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal; CHP Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu ve Gökçe...
Güncel Haberleri
TümüBuca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....