BIST 100 14.127,98 %0,03 Altın 6.724,30 ₺/gr %1,19 Bitcoin $64.819 %1,11 Dolar 47,92 ₺ %0,00 Euro 55,54 ₺ %0,01 Sterlin 64,95 ₺ %0,01 Gümüş 98,60 ₺/gr %2,76 Ethereum $1.915,83 %0,29 İsviçre Frangı 59,01 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,51 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,01 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,77 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,11 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Büyükşehir'den depremzedelerle ilgili kritik açıklama: Sı...

Büyükşehir'den depremzedelerle ilgili kritik açıklama: Sınırlarımızı zorladık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından Uzundere Toplu Konutları’na bir yıllığına yerleştirdiği 224 depremzede aileyle ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi yasal çerçevede depremzede yurttaşlarımız için tüm imkanları kullanmış, sosyal ve ekonomik olarak sınırlarını zorlayarak 224 aileye destek olmuştur. Daha fazla destek talebinin karşılanması mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

0Yorumlar
Büyükşehir'den depremzedelerle ilgili kritik açıklama: Sınırlarımızı zorladık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından Uzundere Toplu Konutları’na bir yıllığına yerleştirdiği 224 depremzede aileyle ilgili kritik bir açıklama yaptı.

Uzundere Toplu Konutları’ndaki 224 hanenin bir yıl süre ile yerleştirildiğine dikkat çeken açıklamada,  "30 Ekim 2020 tarihinde kentimizde meydana gelen depremin mağdurlarına destek olmak üzere harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan binlerce ailenin kışı sıcak bir yuvada geçirmeleri için imkanları dahilinde çeşitli alternatifleri depremzedelere sundu. Bir kısım yurttaşımız kira yardımından veya eski bir 5 yıldızlı otel binasındaki geçici barınma desteğinden yararlanırken, 224 aile ise İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Uzundere Toplu Konutları’ndan bir yıl süreyle ücretsiz olarak yararlanma seçeneğini tercih etti. Bu uygulama İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13.11.2020 tarihli kararına dayanarak hayata geçirildi ve depremzede yurttaşlarımız Uzundere Toplu Konutları’ndaki 224 haneye bir yıl süreyle yerleştirildi" ifadeleri kullanıldı. 

Bakım, onarım, depolama, düzenleme, eşya taşıma, ulaşım ve benzeri hizmetler bedelsiz olarak yapıldığına vurgu yapan açıklamada, " Tahsis edilen konutların yaşanılabilir hale gelmesi için konut tahsis süresi bitiminde depremzede yurttaşlarımızın yeni taşınacakları konutlara götürebileceği elektronik eşyalar, beyaz eşyalar, küçük ev aletleri, mobilya takımları, tekstil ürünleri ve ihtiyaç duyabilecekleri her tür eşya bedelsiz olarak kendilerine verildi. Bu eşyalar belediye personeli tarafından konutlara yerleştirildi. Konutlarımıza yerleşen afetzedelerin ihtiyaç duyduğu her türlü bakım, onarım, depolama, düzenleme, eşya taşıma, ulaşım ve benzeri hizmetler bedelsiz olarak yapıldı" ifadeleri yer aldı. 

Bir yıl boyunca konutlara yerleştirilen depremzedelerden kira alınmadığı gibi tahsis edilen konutlardaki elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderlerin belediye tarafından karşılandığına dikkat çeken açıklamada, "Bir yıllık tahsis süresinin bitiminde Belediye Meclisimizin 17.11.2021 tarihinde aldığı uzatma kararıyla depremzedelere 6 ay daha aynı şartlarda konutlardan yararlanma hakkı tanındı. Bu sürenin de sona ermesine rağmen depremzede vatandaşların öğrenim gören çocukları için okulların tatil olmasının ve konutları tamamlanmayan depremzedelerin konutlarının tamamlanmasının beklenmesi yönündeki talepleri dikkate alındı. Dolayısıyla 224 hanenin de aynı koşullarda 20 Temmuz 2022 tarihine kadar bedelsiz bir biçimde konutlarda oturmaya devam etmesine ve bu sürenin sonunda ise konutları boşaltmalarına karar verildi" denildi. 

Yasal çerçevede depremzedeler için tüm imkanların kullanıldığını belirten açıklamada, "Bugün gelinen noktada açıktır ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi yasal çerçevede depremzede yurttaşlarımız için tüm imkanları kullanmış, sosyal ve ekonomik olarak sınırlarını zorlayarak 224 aileye destek olmuştur. Ancak daha fazla destek talebinin karşılanması hem yasal olarak hem de belediye kaynaklarının tüm kentlilere adil bir şekilde sunulması ilkesi açısından mümkün değildir. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri ve haklı talepleri konusunda ilgili bakanlık ve kamu kurumlarının gereken hassasiyeti göstereceğine olan inancımızı da burada vurgulamak gereklidir" ifadeleri kullanıldı. 

Deprem sonrası neler yapıldı?
  • 224 haneye afet sonrasında ivedilikle yerleşmesi sağlanan afetzede vatandaşlarımızın, tahsis süresi içinde Kent Konseyi Şube Müdürlüğü bütçesinden 2020 yılında 40.854,00 TL, 2021 yılında 224.313,00 TL, 2022 yılında 57.796,00 TL su bedeli ile 2021 yılında 136.800,00 TL ve 2022 yılında 641.904,52 TL yakacak bedeli; Yapı Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılında 85.162,44 TL, 2021 yılında 610.899,38 TL, 2022 yılında iki aylık 343.720,00 TL elektrik bedeli, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılında 198 haneye 190.000,00 TL (on aylık) 2022 yılında 200 daireye 56.640,00 TL (altı aylık) ücretsiz internet hizmeti, temizlik, hijyen, ilaçlama, güvenlik, vb. giderleri de ücretsiz olarak belediyemiz tarafından karşılandı.
  • Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 9 bin 696 gıda kolisi, çocuklar için 2 bin 019 atıştırmalık gıda kolisi ve 4 bin 470 hijyen kolisi yardımı, 384 depremzede vatandaşımıza market alış verişlerinde kullanabileceği Multinet kartları, Eğitim olanağından faydalanamayan depremzede çocuklarımıza 175 tablet 22 bilgisayar vererek eğitim desteği ve 44 Depremzede aileye 52 bin 800 liralık çocuklarının eğitimleri için nakdi destek sağladı.
  • Afetzede çocuklarımıza derslerine adaptasyon ve yaşanan travmayı atlatabilmeleri için de her türlü psikolojik destek sağlandı.
  • Hijyen ve temel gıda kolileri düzenli aralıklarla afetzede vatandaşlarımıza dağıtılıyor.
  • Belediyemizin konutlarında 224 haneye yerleştirilen afetzedelerimizin, rahat ve konforlu bir biçimde hayatlarını sürdürmeleri ve yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için her türlü mali ve lojistik desteğe devam ediliyor.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...

3 saat önce

Madencilerin direnişi 9'uncu gününde sürüyor!

Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi Doruk Madencilik ve Eti Gümüş işçilerinin alacaklarının...

4 saat önce

17 Ağustos’un yıl dönümünde Buca’da deprem gerçeği masaya...

Buca Belediyesi ve İZ-AFED iş birliğiyle düzenlenen 17 Ağustos anma etkinliğinde, uzman...

5 saat önce

İZBETON’da toplu iş sözleşmesi imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ ile TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir...

6 saat önce

Emekli Amiralin tutuklanmasına avukatından tepki!

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında...

7 saat önce

Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Silivri’ye gönderildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü rüşvet...

7 saat önce

Konak Meclisi yeni komisyon üyelerini belirledi

Konak Belediye Meclisi, İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis...

9 saat önce

Seferihisar TOKİ projesinde yeni adım: Parselasyon planı...

Seferihisar’da yıllardır yargı süreciyle gündeme gelen TOKİ sosyal konut projesine ilişkin...

10 saat önce

İzBB'de grev kapıda! Emekçilerden belediyeye 'sözünüzü...

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde modüler tuvalet hizmetinde çalışan taşeron işçiler,...

1 gün önce

Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı!

Katılığı yayında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Emekli...

1 gün önce

Zeytinburnu'nda korkutan anlar: Yıkım sırasında bina çöktü!

İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 4 katlı bina, yıkım çalışması...

1 gün önce

İran'dan Irak'a kamikaze saldırısı!

İran'a ait 2 kamikaze İHA, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Erbil'de bulunan özel ofisi ve...

1 gün önce