BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.562,94 ₺/gr %0,10 Bitcoin - %1,62 Dolar 50,19 ₺ %0,02 Euro 56,08 ₺ %0,08 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.230,61 %0,12 İsviçre Frangı 61,26 ₺ %0,09 Kanada Doları 35,55 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,09 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,67 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Çevrecilerden ekoköy projesi için ayaklandı! Ruhsatlar ip...

Çevrecilerden ekoköy projesi için ayaklandı! Ruhsatlar iptal edilsin

Foça Belediyesi tarafından 2022'de verilen ruhsatların iptal edilmesi için platformun başlattığı eylemler Ekoköy Proje alanına taşındı. Foçalılar ruhsatların iptalini istedi.

0Yorumlar
Çevrecilerden ekoköy projesi için ayaklandı! Ruhsatlar iptal edilsin

İzmir’de Eski Foça- Yeni Foça sahil şeridi başta olmak üzere son dönemde gündeme gelen “lüks konut projeleri” Foça’yı tehdit etmeye devam ediyor.

Birçok tarım arazisi cins değişikliği yapılarak imar plan notlarına aykırı olarak yasal olmayan yollarla yapılaşmaya açılıyor. Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu Foça'da mera alanına yapılmak istenilen Ekoköy Projesini protesto etmek ve belediye tarafından verilen ruhsatların iptal edilmesi için Ekoköy  inşaat alanında kitlesel bir açıklama yaptı. Basın açıklamasını Platform Sözcüsü Ramis Sağlam okudu.

Eylem sırasında “Ekoköy değil ekokırım var”, “Ekoköy adı altında ekokırım ve talana hayır”, “Ekoköy ekolojik tarım değil rant ve betonlaşma projesidir” pankart ve dövizleri taşındı.

Ekoköy Projesini Meclis gündemine taşıyan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da eyleme katıldı. Akın, Ekoköy projesine karşı yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verirken, belediyenin tepkiler üzerine inşaat alanında yaptığı mühürlemenin yeterli olmadığını ruhsatları iptal etmesi gerektiğini vurguladı.

“HER GEÇEN GÜN ENDİŞELERİMİZ ARTIYOR”

Platform adına konuşan Ramis Sağlam, son dönemde mantar gibi türeyen hobi bahçeleri ve peş peşe özellikle belirli bölgede çıkan yangınların kendilerini endişelendirdiğini belirterek, bölgenin imara açılarak yeni yapılaşmanın önünün açılmasına yönelik kaygıları olduğunu vurguladı.

“Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi” adı altında lüks villa projesine Foça Belediyesi tarafından ruhsat verildiğini söyleyen Sağlam, “Bu projenin, meslek odaları, bilim insanları tarafından Ekoköy projesi olmadığı defalarca belirtildi. Ekonomik olarak Foça’ya hiçbir şey kazandırmayacak olan bu projeler sadece konut rantına hizmet ediyor. Foça’nın en önemli sorunlarının başında altyapı yetersizliği geliyor. Elektrik ve su kesintileri ayyuka çıkmışken, yüzlerce hatta binlerce lüks konut projesiyle bu sorunun içinden çıkılmaz hal alacağı biliniyor” dedi.

“MÜHÜRLEME DEĞİL RUHSATLAR İPTAL EDİLSİN”

Platformun girişimleriyle Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davanın devam ettiğini vurgulayan Sağlam, “Foça Belediyesi, açılan davaya verdiği savunmada önce rant projesini savunmaya devam etti. Yine Foça Belediyesi tarafından gelişen kamuoyu baskısı sonucunda ‘imara aykırı’ bölümlerin mühürlendiğini öğrendik. 2022 yılından bu yana söylediklerimize üç maymunu oynayanlar projeye 14 adet ruhsat verenler denetim yetkinizi bugüne kadar neden kullanmadınız. Bir kere daha söylüyoruz: Ekoköy projesinde istinat duvarı, hafriyat olmaz. Bölgenin doğal yapısı bozularak, proje alanını maden sahasına çevirerek ekoköy olmaz. Baştan beri söylediğimiz gibi bu projeye baştan ruhsatlar verilmemeliydi. Ruhsatlar iptal edilerek, proje acilen durdurularak iptal edilmelidir” çağrısı yaptı.

BİNLERCE İMZA FOÇA BELEDİYESİNE VERİLDİ

Ekoköy Şantiye alanındaki eylemin ardından araçlarla Foça Nihat Dirim Meydanı’na gelen Foçalılar “Ruhsatlar İptal edilsin” imza kampanyasında toplanan binlerce imzayı Foça Belediyesine teslim ettiler. Meydandan, belediye önüne sloganlarla yürüyen Foçalılar adına açıklama yapan Sağlam, “Foça Belediyesine binlerce Foçalının talebini, iradesini getirdik. Tek bir beklentimiz var; Foça Belediyesi 14 ruhsatı iptal etsin” dedi. (Evrensel)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

BDDK 3. Daire Başkanı Bilal Soysal Fon Soruşturması...

Fon soruşturması kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 3. Daire Başkanı...

10 saat önce

İzmir sokakları turuncuya büründü

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Tarafından lösemiye dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak...

14 saat önce

Polonya'da Vahşet Büyüyor: Saldırganın Evinden 3 Ceset Çıktı

Polonya'da 6 kişiyi katleden saldırganın evinde yapılan aramada 3 kişinin daha cesedi...

16 saat önce

Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...

Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...

1 gün önce

Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...

Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...

1 gün önce

Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...

1 gün önce

Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!

İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...

1 gün önce

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...

1 gün önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...

Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...

1 gün önce

Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti

Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...

1 gün önce

11 üniversiteye yeni rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.

1 gün önce

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

2 gün önce