BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP İzmir'den zam isyanı: "Bıçak kemikte!"

CHP İzmir'den zam isyanı: "Bıçak kemikte!"

CHP İzmir İl Başkanlığı, Sendikalar ile Sivil Toplum Kuruluşları'nın katılımıyla hayat pahalılığı ve emekli maaşına yapılan zammı protesto etti. CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Size söz, hakkınızı alacağız. Size Söz Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

0Yorumlar
CHP İzmir'den zam isyanı: "Bıçak kemikte!"

GÜLPERİ TİBİN/ EGE'YE BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığı, ekonomik kriz ve emekli maaşına uygulanan yeteriz zammı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendikalar, STK'lar, CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılım gösterdiği protestoda söz alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, iktidarı işaret ederek, "Yediler , yediler yediler. Har vurup harman savurdular. Saltanat sürüyorlar. Sonra para bitti , eller cebe." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

"ACI REÇETEYMİŞ"

Vatandaş mevcut ekonomik krizle mücadele ederken iktidarın yaptırdığı "saraylara" ve MTV'ye dikkat çeken Aslanoğlu, şöyle konuştu: 

"Bunlar kendilerine bin odalı saray yaptırdılar. Doydular mı , hayır. Doymaz bunlar . Sonra canım okluk koyunda , ağaçları keserek kendilerine yazlık saray yaptırdılar. Utanmadan sizin için yaptırdık dediler. Okluk koyunda denize girmemize izin vermiyorlar. Allah’ın denizine girmemize izin vermiyorlar. Doydular mı , hayır . Doymaz bunlar. Gittiler Ahlatta kışlık saray yaptırdılar. Saray üstüne saray yaptıranlar Şimdi gelmiş motorlu taşıtlar vergisini 2 kez vereceksin diyorlar. Vatandaşın zorla çok eskiden aldığı arabayı da satsın istiyorlar. şimdi olsa asla alamaz zaten. Bir araba olmuş 1 milyon nereye alınıyor. Mazot benzin 30 tl yi geçti. Bir günde % 20 zam yapıyorlar . İstiyorlar ki eskiden alınan emektar arabalardan da insin emekli memur.

Siz inin arabalarınızdan. Bizim vergilerimiz ile bindiğiniz arabalardan inin. Hemen inin.Tasarruf ise siz yapın.Türkiye’de 115 bin kamu aracı bulunurken bu rakam Fransa’da 65 bin, İtalya’da ise 29 bin...Ne fazlanız var onlardan, hemen inin arabalardan. Acı reçeteymiş , sen neden içmiyorsun?"

 

 

"BIÇAK KEMİKTE" 

"DİSK’in raporuna göre, Haziran 2023'te açlık sınırı 10 bin 434 TL, yoksulluk sınırı 36 bin 91 TL oldu." diyen Aslanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Eyy başımızda iktidar olup da, kul hakkından korkmaz, kuldan utanmazlar.

Yahu şaka değil, oyun değil, kabus değil gerçek bu gerçek! Bıçak kemikte

Ayda yarım kilo et alamayan Emeklileri görün, utanın, bıçak kemikte ,

Peynir yiyemeyen çocukları görün ,utanın, bıçak kemikte,

Çorba kaynatamayan kadınlarımızı duyun, utanın, bıçak kemikte,

çay parası bulamayan gençlerimizi görün artık,

Yol parası olmayan insanlarımızı, borcunu ödeyemediği için sokağa çıkamayan vatandaşlarımızı duyun artık. Utanın, utanın. Bıçak kemikte.

Bunların hepsi gerçek ve sizler yaşanan sorunlara kör, sağır ve dilsizsiniz.

Duyun artık Emeklinin sesini… Duyun artık kimsesiz bıraktığınız gençlerin sesini… Duyun artık dayanamıyoruz bıçak kemikte diye çığlık çığlığa bağıran milleti.

Emekliye, 'Mağdur olanların gönlünü yılbaşında alacağız' gibi çocuk avuturcasına bir açıklama yapanlar bilin , bıçak kemikte."

 

 

"SİZE SÖZ, MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ" 

Aslanoğlu konuşmasını tamamlarken, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu adaletsizliği yenmek ve hakkımızı almak için tek yol var.

O yol birlikte mücadele etmektir. Birlikte yürümek, birlikte başkaldırmak ve tek yürek olmaktır.

Halkımız bu zulme karşı asla yalnız yürümeyecek. Seçim sonrası ona yine sırtını dönen AKP iktidarına karşı CHP meydandan ayrılmayacak, bu büyük kavgada bugün olduğu gibi hep yanınızda olacak.

Bugün bir başlangıçtı ve emekli, işçi, gençler, kadınlar ve hakkı yenen herkes hakkını alana kadar, daha fazla ses çıkarmaya, eylemlerimizi arttırmaya devam edeceğiz.

Size söz, hakkınızı alacağız. Size Söz Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

 

 

"ZAFER SOKAKLARDA"

DİSK Emekli - Sen MYK üyesi Ercan Çınarlı, konuşma gerçekleştirdi. Emekli maaşlarının iyileştirilmemesi durumunda mücadeleyi büyüterek sürdüreceklerini belirten Çınarlı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkeyi talan edenler emekçileri, emeklileri mağdur durumda bırakmışlardır. Sınıf ve mücadeleci kitle sendikacılığını ortaya koyan mücadelemizde geçen hafta yedi gün boyunca Karadeniz'de, Akdeniz'e, Ege'de kızıl önlükşerini giyerek karşı koymuşlardır. 

Biz şunu çok iyi biliyoruz; zafer sokaklarda, zafer meydanlarda. Mücadele kitlesel güçlerle birleşe birleşe kazanılır. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ben inanıyorum ki İzmir'de olan basın açıklamasından sonra tetiklenecek. 

Biz örgütlenme performansımızı artırarak tek adam iktidarından mutlaka ama mutlaka kurtulacağız. Çünkü aslında bugünün gündemi "7 bin 500 artı yüzde 25 zam eşittir 7 bin 500". Böyle bir matematik olamaz. Emekliler yalnız değildir. Güvenilir liman DİSK Emekli - Sen'dir. Sözün ötesi emeklinin sorunlarını biliyoruz, toplu sözleşmeye oturacağız masaya vura vura merkezi yönetimle görüşüp emeklinin sorununu çözeceğiz. Çözüm meydanlarda. Bizler birleşerek sesimizi, duyurarak bir araya gelip bu sorunları toplumsal muhalefetle çözeceğiz. 

Şunu hep birlikte haykırmakıyız;

Kurtuluş yok tek başına 

Ya hep beraber 

Ya hiçbirimiz" 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

5 saat önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

7 saat önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

8 saat önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

1 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

1 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

1 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

1 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

2 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

2 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

2 gün önce