BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Çiğli'de işten çıkarılan kadınlardan şarkılı gönderme: Ba...

Çiğli'de işten çıkarılan kadınlardan şarkılı gönderme: Başkan adaletin bu kadar mı?

CHP, İzmir İl Başkanlığı’nda 19 Mayıs Büyük İzmir Mitingi hazırlıklarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında, İzmir'in Çiğli Belediyesi’nde haksız yere işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan kadın işçiler, Sezen Aksu'nun 'Karşıyım' şarkısının sözlerini "Karşıyım her şeye karşıyım var mı? Başkan adaletin bu kadar mı?" şeklinde değiştirerek protesto etti.

0Yorumlar
Çiğli'de işten çıkarılan kadınlardan şarkılı gönderme: Başkan adaletin bu kadar mı?

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir’in Çiğli Belediyesi’nde çalışan ve 10 Haziran 2024 tarihinde haksız bir şekilde işten çıkarılan kadınlar, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. ‘Kadınlar burada, başkan nerede?’ sloganını atan işçiler, Sezen Aksu’nun ‘Karşıyım’ şarkısı eşliğinde “Karşıyım her şeye karşıyım, var mı? Başkan adaletin bu kadar mı?” diyerek ve Selda Bağcan’ın ‘Eşkıya Dünya’ya Hükümdar Olmaz’ şarkısıyla protestolarını sürdürdü. İşçiler, Çiğli Belediyesi’nin ihbar ve kıdem tazminatlarını ödemediğini ve Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın iki aydır kendileriyle muhatap olmadığını belirtti.

 

“SON İKİ AYDIR BİZİMLE ASLA MUHATAP OLMUYOR”

Haksız şekilde işten çıkarılan işçiler, süreci, "Biz, 10 Haziran 2024’te 147 işçinin 104’ü kadın olarak işten atıldık. İlk 35’inci günde 15 kişilik bir liste yayınlandı, bizim içimizden sonrasında o arkadaşlar alındı. Daha sonra 68 gün Çiğli Belediyesi’nin merdivenlerinde direndik. DİSK Başkanı Memiş Sarı geldi. Bize Ocak ayında işe alınacağımız söylendi. Ocak ayı geldiğinde başkan, bize bazı ekonomik durumları ve kriterlerden bahsederek bizi işe almadı. Daha sonra da Ocak ayında kendi elemanlarından alım yapmaya başladı. 30 kişi kendisinden aldı. Bizden de, 147 kişiden yaklaşık 50 kişi aldı. Ama bize şöyle bir sözü vardı başkanın: Eylem yapan arkadaşlara öncelik vereceğini söylemişti. Biz, 147’den 65 kişi direndik. Ama o 65 kişi üzerinden değil, 147 kişi üzerinden yaklaşık 50 kişi aldı. Sürecimiz de daha devam ediyor. Biz, 10 Haziran 2024’te mesai bitimine yarım saat kala işten çıkarıldığımızdan beri eylemimize devam ediyoruz. Son iki aydır bizimle asla muhatap olmuyor ve sürekli bizi partiye ve görüşme sağladığımız yerlere, kendi adaylık sürecinden sonra işe alındığını söylüyor. Ama öyle değil. Bizim içimizde 2 yıllık çalışan arkadaşlarımız var. Hepsinin dava süreci sonuçlandı ve işe geri dönüş hakkını kazandılar. Bizim ihbar tazminatımız ve kıdem tazminatlarımızın hiçbirisini ödemediler" ifadeleriyle anlatı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

3 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

5 saat önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

9 saat önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

9 saat önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

11 saat önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

1 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

1 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

1 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce