Çiğli'nin karanlığına Başkan Yıldız'dan tepki: Gediz Elektrik'i göreve davet ediyorum!
Çiğli'de uzun süredir sürmekte olan aydınlatma yetersizliğine yönelik Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, ilçe sınırlarında yer alan çeşitli bölgelerde bizzat çektiği videolar ile yeniden gündeme taşıdı. Gediz Elektrik'e sert eleştirilerde bulunan Başkan Yıldız, "Bu hak mı reva mı?" dedi.
Çiğli ilçe sınırlarının farklı noktalarında uzun süredir sürmekte olan ve vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyen aydınlatma eksiklikleri, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın paylaştığı video sonrasında yeniden gündemdeki yerine oturdu.
Özellikle ulaşım güzergahlarının ve yaya hareketliliğinin yoğun olduğu noktalarda ışıklandırmanın yetersiz olmasından kaynaklanan güvenlik risklerinin giderek artmakta olduğunu vurgulayan Yıldız, sahada incelemelerde bulunarak Gediz Elektrik'i göreve çağırdı.
"ÇİĞLİ KARANLIĞA MAHKUM DEĞİL"
Başkan Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Bir ayağım Menemen tarafında bir ayağım Çiğli tarafında, aydınlığın olduğu yer Menemen, karanlığın olduğu yer Çiğli... Şimdi size soruyorum: "Bu hak mı reva mı?” Arkası karanlık adeta dipsiz bir kuyu. Burada bir arkadaşımız zorunlu olarak yürüdüğünde başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Çiğli karanlığa mahkûm değil. Gediz Elektrik yetkililerini göreve davet ediyorum. Yakakent Mahallesi Panoroma evlerine giden yol üzerindeyiz. Bir otobüs bir araç geçmediği sürece sadece cep şarjı varsa onunla gidebilirsiniz. Hem insanlarımızın hayati tehlikeleri söz konusu, hem de karanlığın olduğu yerde her türlü infial olayları yaşanabilir. Lütfen burayı en hızlı şekilde aydınlatmanızı, görevinizi yapmanızı istiyoruz. Şu anda Kâtip Çelebi Üniversitesi kavşağındayız. Üniversiteden çıkan öğrenci arkadaşlarımız otobüs ve dolmuş kullanmak üzere bu karanlıktan geçiyorlar. Birazdan yürüyeceğim 8001/3 sokak ise belediyemiz ile İZBAN’ın arasındaki ana caddelerden bir. Adeta karanlığa mahkum. Aracın farıyla aydınlanan bir sokak. Sokaktaki aydınlatmaların hiçbiri yanmıyor. Yenimahalle ile Balatçık sınırında bulunan hastane kavşağındayız. Hiçbir arkadaşımız 18-19 aydır sürekli bu aydınlatmaları yakın dememize rağmen hiç bir şekilde yakılmadığı için güvende değil. Buradaki dükkan ışıklarına aldanmayın arkadaşımızın videoda göstereceği üzere hiç bir aydınlatmanın yanmadığını sizlerle paylaşıyoruz."
"FAR IŞIĞIYLA BELKİ BELLİ OLUYORUM"
Yıldız'ın konuşmasının devamı şu şekilde:
"CHP Karşıyaka İlçe Başkanımız da geldi. Arkamdan geçen arabaların far ışığıyla belki belli oluyorum. Son arabadan sonra sadece karanlıkta benim gibi esmer yağız bir kişinin sesini duyuyor olacaksınız korkmayın ben buradayım. Bu Deniz mi vatandaş mı? Yanımda getirdiğim arkadaşı bile şu an göremedim bu da bir ilktir. Sağ olun, teşekkürler"
"NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLMAYAN BİR YOL"
Başkan Yıldız’ın video çekimi sırasında bölgeye gelen CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Çiğli’deki karanlık noktalara yönelik gözlemlerini şu ifadelerle paylaştı:
"Gerçekten çok karanlık sanki terk edilmiş gibi nereye gittiği belli olmayan bir yol. Acil aydınlatmaya ihtiyacımız var"
Çiğli'yi karanlıkta bırakanlara çağrımızdır!#GedizGöreve
— Onur Emrah YILDIZ (@OnurEmrahYILDIZ) November 20, 2025
Bu kez, başkanlığımın en zor paylaşımı, elimizin kolumuzun bağlandığı, çaresiz kaldığımız sorunlardan biri için sahaya çıktık.
Buna mecbur bırakıldık. İzlediğinizde, sizler de ürkecek, isyan edecek ve Çiğli'ye hak… pic.twitter.com/w3iWjUXh5l
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kemeraltı esnafından 'Gediz Elektrik'e tepki: Burnumuzdan...
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, özellikle yaz aylarında yaşanan...
Temiz Körfez için Gediz vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez’de görülen deniz marullarının temizlenmesi için...
Çiğli Meclisi'nde 'çöp tesisi' tartışması: Başkan...
Çiğli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Oturumu İkinci Birleşimi'nde Harmandalı çöplüğü...
Güncel Haberleri
TümüÇeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...
Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...
Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...
Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...
Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...
Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...
Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...
Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...
Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...
İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...
İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...
Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak
Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.