BIST 100 13.767,40 %0,46 Altın 6.764,65 ₺/gr %0,90 Bitcoin $63.718 %0,43 Dolar 47,76 ₺ %0,06 Euro 55,14 ₺ %0,01 Sterlin 64,56 ₺ %0,08 Gümüş 101,38 ₺/gr %2,08 Ethereum $1.889,22 %0,73 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,29 ₺ %0,02 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,04 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret a...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması: “Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret belirlenirken “çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini” söyledi. Ayrıca Yılmaz, 22 bin lira olacağı sözü verilen en düşük memur maaşı içinse TBMM’yi işaret etti.

0Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması: “Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir televizyon kanalının yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, asgari ücretle ilgili soruyu yanıtlarken de işveren, işçi ve kamu tarafının bir müzakere süreci yürüttüğünü hatırlatarak “Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi” dedi.

 

“Memur ve emeklilerin de zam beklentisi söz konusu. Bu süreç TBMM’de devam edecek. Takvimlendirme nasıl olur?” sorusunu Yılmaz, şöyle yanıtladı:

 

 

“Meclisimiz bayramdan sonra çalışma kararı aldı. İlk 6 ayın enflasyonunu da temmuz ayında görmüş olacağız. Bütün bunlar çerçevesinde bir değerlendirme yapılacak. Gerek asgari ücret gerek 22 bin lira en az memur maaşı meselesi, bizim seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz taahhütler. Biz, her zaman ne dediysek onu yapma gayreti içinde olan bir parti olduk. Dolayısıyla hiç geciktirmeden bu taahhütlerimizi temmuz ayı içeresinde gerçekleştirme yönünde bir gayret içindeyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla, ilgili taraflarla birlikte çalışmalarını yapıyorlar. Meclisimiz son sözü söyleyecek. Burada da Meclisimizin iradesine saygı göstermek durumundayız.”

 

“Yeni dönemde ekonomide nasıl bir politika izlenecek? Merkez Bankası’nın politika faizinde bir güncelleme olur mu?” sorusu üzerine Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

 

“Burada güncelleme ihtiyacı da doğabiliyor zaman zaman. Dünyanın, Türkiye’nin şartlarına göre güncelleme ihtiyaçları çıkıyor. Bugün baktığınızda bütün dünyada bir problem var. Büyüme hızı aşağı doğru gidiyor, bir taraftan da enflasyon var. Enflasyonla resesyonu dengelemeye çalışan bir dünya manzarası var karşımızda. Biz de son 3 yılda iyi bir büyüme performansı, çok iyi bir istihdam, ihracat, turizm artışı yakaladık. Ama şimdi vatandaşımızın da birinci önceliği olan enflasyona odaklanmış durumdayız. Dengeli bir şekilde, diğer hedeflerimizi de ihmal etmeden enflasyona daha büyük bir öncelik atfediyoruz. Dolayısıyla Merkez Bankamız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu konularda yoğun bir çalışma sergiliyorlar. Burada Merkez Bankası’nın araç bağımsızlığı var. Uzun ve orta vadede amacımız ne? Hem faizler hem enflasyon düşsün. Uzun vadede varmak istediğimiz yer belli. Büyümemizi, istihdamımızı devam ettirelim.”

 

Yatırımlar için uygun bir finansal ortamın önemine işaret eden Yılmaz, “Merkez Bankası değerlendirmelerini yapacaktır. Hep birlikte sonucunu takip edeceğiz.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Yalova’da askeri eğitim uçağı düştü!

Yalova’da eğitim uçuşu gerçekleştiren F-16 tipi savaş uçağı kaza kırıma uğradı. Milli Savunma...

24 dakika önce

1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların...

Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturmada yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkarıldı....

46 dakika önce

İzmir açıklarında deprem

İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından...

3 saat önce

Kurtulmuş’tan Çerçeve Yasa açıklaması: “Genel af...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin hazırlanan Çerçeve Yasa’nın...

3 saat önce

Rojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden DNA...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada...

5 saat önce

Sahilleri protokolle kiralamaya tepkiler sürüyor

Kıyı ve sahil şeritlerinin protokolle kiralanmasının önünü açan yönetmelik değişikliğine...

1 gün önce

Menderes'te seçim tarihi belli oldu

1 gün önce

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

3 gün önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

3 gün önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

3 gün önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

3 gün önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

3 gün önce