BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Deprem sonrası… Buca Seyfi Demirsoy acil durum hastanesi ...

Deprem sonrası… Buca Seyfi Demirsoy acil durum hastanesi oluyor

İzmir'de deprem, salgın gibi olağanüstü durumlarda "acil durum hastanesi" olarak Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 7 Kasım Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacak.

0Yorumlar
Deprem sonrası… Buca Seyfi Demirsoy acil durum hastanesi oluyor

İzmir'de deprem, salgın gibi olağanüstü durumlarda "acil durum hastanesi" olarak kullanılması, diğer dönemlerde de bölgenin ihtiyacını karşılaması için inşa edilen İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 7 Kasım Pazartesi günü hasta kabulüne başlayacak.

Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası, ekipler tarafından yıkılarak enkazı kaldırıldı.

Hastane bahçesine ise geçen yıl 14 Temmuz'da başlayan inşaat çalışmaları sonunda ikişer katlı 4 blok inşa edildi. Bu bloklardan ikisi yoğun bakım servisi olarak ayrıldı. Tek yataklı 152 odanın bulunduğu servis, üçüncü basamak yoğun bakım servisi özelliklerini taşıyacak şekilde dizayn edildi. Diğer iki blokta da tek yataklı 148 servis odası oluşturuldu. Hastane, modern görüntüleme cihazları ve laboratuvarla donatıldı. Yaklaşık 1500 sağlık çalışanının görev alacağı hastane, olağanüstü durumlar dışında da bölgeye 36 poliklinikle hizmet verecek.

İl Sağlık Müdürü Erkuş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, acil durum hastanesi projesinin İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve yıkımlara yol açan depremden sonra kentin bir ihtiyacı olarak ortaya çıktığını belirtti. Yatay mimari olarak yapılmasından dolayı hastane içi ulaşımın son derece rahat olduğunu ve her türlü afet koşullarında kullanılabileceğini ifade eden Erkuş, aynı zamanda da hastanenin modern görüntüleme cihazları ve laboratuvarla donatıldığını ifade etti.

Acil durum hastanelerinin özellikle deprem kuşağında olan yerlerde kurulduğunu aktaran Erkuş, yoğun bakım servisinin de İzmir'in ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacağını belirterek, şunları kaydetti: "Salgında izole odalara bizim çok ihtiyacımız oldu. Biz bu dönem içerisinde yoğun bakım yatak sayılarımızı çok fazla artırdık. Bu hastane, daha ilk kurulurken bile yüzde 50'si yoğun bakım olarak kuruluyor ve en üst seviyede, üçüncü basamak dediğimiz tek girişlerinin, izole odalarının bulunduğu, ayrı ayrı sistemlerinin olduğu, her türlü özellikteki veremdir, salgınlardır, Kovid'dir, bulaşıcı hastalıklardır, ne olursa olsun, başka hastaya bulaştırma riski olmadan yatabileceği 152 ilave yoğun bakım yatağının olduğu bir sistem hizmete alınıyor."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

7 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

7 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

9 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

10 saat önce

6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...

İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...

12 saat önce

Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...

13 saat önce

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

14 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

14 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

15 saat önce

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

1 gün önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

1 gün önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

2 gün önce