Dorukhan Büyükışık cinayetinde yeni gelişme: 9 ilde eş zamanlı operasyon!
İzmir’de 2018 yılında hayatını yitiren Dorukhan Büyükışık’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni deliller doğrultusunda 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini, İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldığını duyurdu.
İzmir’de 2018 yılında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Dorukhan Büyükışık dosyasında dikkat çeken bir gelişme meydana geldi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmada yeni deliller doğrultusunda 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldığını duyurdu.
Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faili meçhul dosyalarının aydınlatılması” yönündeki iradesi doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi’nin koordinasyonunda dosyada yeni bir sürecin başlatıldığını belirtti.
Gürlek, açıklamasında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen soruşturmada yeni bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile delillerin karartıldığına yönelik bulguların dosyaya girdiğini ifade etti. Bu kapsamda 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını dile getiren Gürlek, operasyonların İzmir merkezli olmak üzere 9 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı gerçekleştirildiğini açıkladı.
Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında inşaat firması sahipleri Mehmet Münir T., Mehmet Taylan T., dönemin Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Y., dönemin Narlıdere Karakol Amiri İsmail K., Olay Yeri İnceleme Büro Amiri Atakan K., Grup Amiri Komiser Hüseyin V., polis memurları ve işçilerinin olduğu da öğrenildi.
Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda dijital materyallere el konuldu. 3'ü yurt dışında olduğu belirlenen firari 5 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Bakan Gürlek'in açıklaması şu şekilde:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu güçlü irade doğrultusunda faili meçhul her dosyanın üzerine kararlı bir şekilde gidiyor, adaletin mutlaka tecelli etmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.
Bu çerçevede Adalet Bakanlığımız bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi’nin koordinasyonunda; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada harekete geçilmiştir.
Dorukhan Büyükışık dosyasında ortaya çıkan yeni deliller; bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile delillerin karartıldığına yönelik bulgular ışığında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararları verilmiş; İzmir merkezli 9 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatılmıştır.
Bu soruşturmayı büyük bir titizlik ve yüksek sorumluluk bilinciyle yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İzmir İl Jandarma Komutanlığımıza ve sürece katkı sunan tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum.
Hiçbir dosyanın üzerinin örtülmesine, hiçbir delilin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, maddi gerçeğin ortaya çıkartılması ve adaletin tecellisi için tüm imkânlarımızla çalışmayı sürdüreceğiz."
BİR AÇIKLAMA DA BAŞSAVCILIKTAN
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, “Kasten Öldürme (TCK 81)”, “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme (TCK 281)” ve “Yalan Tanıklık (TCK 272)” suçlamaları sebebiyle dosya yeniden incelendi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı başkanlığında oluşturulan 4 kişilik özel soruşturma ekibinin gerçekleştirdiği çalışmalarda soruşturmanın derinleştirildiği ifade edildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İzmir ili Narlıdere ilçesi Bulut Orman Evleri İnşaatı mevkiinde 13 Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen ve Dorukhan BÜYÜKIŞIK’ın hayatını kaybettiği olaya ilişkin olarak,
İzmir Cumhuriyet Başsavcısının başkanlığında oluşturulan (4) kişilik özel soruşturma ekibi tarafından dosya yeniden ele alınmış, yürütülen kapsamlı değerlendirme ve incelemeler neticesinde soruşturma derinleştirilmiştir.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda;
İzmir İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince 21 Mayıs 2026 günü operasyon gerçekleştirilmiştir.
Operasyon neticesinde (21) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, gerçekleştirilen aramalarda şüphelilere ait dijital materyallere el konulmuştur.
(3) şüphelinin yurtdışında bulunduğu tespit edilmiş olup haklarında işlemler başlatılmıştır.
(2) şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.
Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.
İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
Medya İletişim Bürosu"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
30 ilde 'Daltonlar'a operasyon: 85 gözaltı!
İzmir dahil 30 ilde "Daltonlar" suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi....
12 İlde Büyük Operasyon! Alihan Kuriş Suç Örgütü...
Ankara merkezli 12 ilde, liderliğini Alihan Kuriş’in yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik...
Dorukhan Büyükışık cinayetinde 1 gözaltı daha!
İzmir'de 8 yıl önce 26 yaşındaki Dorukhan Büyükışık'ın inşaat şantiyesinde ölü bulunmasıyla...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...
İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...
Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı
Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...
Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!
Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...
İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...
İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...
Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!
Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...
Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...
ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...
Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!
2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...
Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...
Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.
Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!
Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...