BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.820,54 ₺/gr %0,66 Bitcoin $86.038 %6,16 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,00 ₺ %0,11 Sterlin 65,29 ₺ %0,13 Gümüş 103,69 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.755,08 %4,91 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,77 ₺ %0,33 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,97 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ege-Koop Başkanı Arslan’dan hükümete imar affı, belediyey...

Ege-Koop Başkanı Arslan’dan hükümete imar affı, belediyeye plan tepkisi

İzmir depreminin ardından neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin mağduriyeti devam ediyor. İzmir’deki kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan, “İzmir’deki konutların yüzde 65’i depreme dayanıksız. Bu ciddi bir oran. İmar afları büyük kentlerde kaçak yapılaşmanın en çok özendirdiği aftır. İmar affı var düşüncesiyle yine insanlar kaçak konut yapıyor” dedi.

0Yorumlar
Ege-Koop Başkanı Arslan’dan hükümete imar affı, belediyeye plan tepkisi

Berivan Kaya/Ege’ye Bakış- Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan, İzmir’in deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, imar affının kaçak yapılara ve depreme dayanıksız evlere davetiye çıkardığını belirtti. İzmir’in kaçak yapıları ya da yaşlanmış olan konutları incelendiğinde durumun çok vahim olduğunu dile getiren Hüseyin Arslan, “Sayıştay raporuna göre İzmir’deki konutların yüzde 65’i depreme dayanıksız. Bu ciddi bir oran. İmar afları büyük kentlerde kaçak yapılaşmanın en çok özendirdiği aftır. İmar affı var düşüncesiyle yine insanlar kaçak yapı yapıyor. Resmi verilere baktığımızda 2018’deki imar affından İzmir’de 811 bin 452 konut yararlandı” dedi.

Deprem öldürmüyor, sorumsuzluk, ihmal öldürüyor

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem 117 kişiyi hayattan kopardı. Depremin ardından 2 yıl geçmesine rağmen yerel ve genel yönetimin henüz önlem almadığını belirten Arslan, “30 ekim büyük İzmir depreminde konut stokunun ne kadar ne güçsüz olduğunu gördük. 30- 35 saniye süren bir depremde 17 bina yıkıldı. İzmir’deki yapıların yüzde 65’i dayanıksız ve İzmir’de 17 tane hareketli fay var. Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Konak, Bornova, Kemalpaşa, Ödemiş ve Tire deprem bölgesi. Buralardan fay geçiyor. Deprem öldürmüyor, sorumsuzluk, ihmal öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Deprem Master planı son haliyle uygulanmalı

İzmir’in Deprem Master planının uygulanmadığına dikkat çeken Hüseyin Arslan, “Her an yıkıcı bir depremin olabileceği bilim insanlar tarafından söyleniyor. Biz hala daha deprem anayasası, kentleşme anayasası yazıp, uygulayamadık. Deprem kuşağındayız ve İzmir’de her gün irili ufaklı depremler yaşanıyor buna rağmen İzmir’in deprem master planı uygulanmadı. Deprem sonrası İzmir’de insanlar evsiz kaldı. Sosyal devletin öncelikli görevi depremzedelerin mağduriyetini gidermektir. İzmir’in en acil sorunu bu kaçak yapılar, gecekondular ve depreme dayanıksız konutlardır. Bu konutların elden geçirilmesi gerekiyor. Maalesef bununla ilgili ne yerelde ne genelde bir önlem alınmadı. Bir deprem master planının acilen yeniden son şeklini almasını istiyoruz. Bu planın uygulanması zorunluluğunun getirilmesi gerekiyor. Bu can, mal ve yaşama güvenliğidir. Deprem insanları psikolojik olarak da etkiliyor” dedi.

 

Köyden kente göç önlensin!

İzmir’de kırsaldan kentse göç oranlarını aktaran Arslan, “Köyden kente olan göçlerinde önüne geçilmesi gerekiyor. İzmir’deki şehirleşme oranı yüzde 81. Bu ciddi bir oran. İzmir’de baktığımızda yıllık nüfus artışı binde 30’u geçiyor. Bununla ilgili önlem almak gerekiyor. İzmir’in nüfusu 2050 yılında 8 milyon olacak iddia ediliyor. Biz 30 yılda yeni yerleşim alanları yapmamız gerekiyor. İnsanların köyden göçmemesi için yeni politikaların geliştirilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

11 saat önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

12 saat önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

12 saat önce

Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak

Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.

14 saat önce

İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...

16 saat önce

Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...

1 gün önce

TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...

1 gün önce

Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 gün önce

İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...

1 gün önce

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

2 gün önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

2 gün önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

2 gün önce