BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.820,54 ₺/gr %0,66 Bitcoin $86.038 %6,16 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,00 ₺ %0,11 Sterlin 65,29 ₺ %0,13 Gümüş 103,69 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.755,08 %4,91 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,77 ₺ %0,33 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,97 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ege Mahallesi'nde ihale zamanı

Ege Mahallesi'nde ihale zamanı

  Kentsel dönüşümde büyük hız kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ege Mahallesi’ndeki 7 hektarlık alanın ilk etabı için yapım ihalesine çıkıyor

0Yorumlar
Ege Mahallesi'nde ihale zamanı
 

Kentsel dönüşümde büyük hız kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ege Mahallesi’ndeki 7 hektarlık alanın ilk etabı için yapım ihalesine çıkıyor. İki aşamalı ihalenin teklifleri 6 Temmuz'da alınacak.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Konak Ege Mahallesi’nde 1. Etap kentsel dönüşüm çalışması için yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devir aldı ve yapım ihalesine çıkmak için son hazırlıklarını tamamladı. Sosyal durum, mekânsal öğeler, mülkiyet yapısı, üst ölçekli planlar, mevcut imar planları ile halihazır durum dikkate alınarak, halk katılımının sağlandığı projenin ihalesinin iki aşamada gerçekleşeceği bildirildi. Buna göre firmalardan 6 Temmuz günü teklifler alınacak, 13 Temmuz'da ise mali teklifler açılacak.

  1. Etap ihale kapsamında firmalar, Ege Mahallesi'ndeki toplam 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu için teklif verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi Ege Mahallesi’nde de yerinde dönüşüm yaparak mahallenin kültürel zenginliğini ve renkliliğini koruyan bir projeyi hayata geçirecek. Dönüşümün tamamı, yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Meles Çayı, batısında İZBAN demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde Liman Arkası bulunan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 7 hektar büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek.


Ege Mahallesi'nde kurulan danışma merkezinde, bölgede yaşayan vatandaşların isteklerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek tasarladığı yeni yaşam alanlarını, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda halk ile paylaşmıştı. Büyükşehir Belediyesi, projede ikinci etap için uzlaşma görüşmelerine hala devam ediyor.

İzmir'deki diğer dönüşüm bölgelerinde durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk büyük adımı Kadifekale'de attı. Bakanlar Kurulu tarafından “Afete Maruz Bölge” ilan edilen 10 mahalledeki 2 bin 300 yapıyı boşaltarak alanı kent ormanına dönüştüren Büyükşehir, bölgede yaşayanları da güvenli konutlarına yerleştirdi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ise "yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşüm" modeliyle Türkiye'ye örnek oldu.  İlk etaptaki 9 blok, 280 konut 33 işyerinin inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. Uzlaşmaların tamamlandığı ikinci etapta 12 blok, 422 konut, 40 işyerinin yapımı için Meclis Kararı alındı. Aktepe ve Emrez mahallelerini içeren 1 milyon 220 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanının kentsel tasarım ve mimari çalışmaları için ulusal çapta “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Proje yarışması” düzenlendi. Master plan ve mimari avan çalışmaları sürüyor. Bayraklı'daki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin büyük kısmını içeren bölgenin kentsel tasarım ve mimari projeleri tamamlandı. Görüşme ve sözleşme süreci alandaki iletişim merkezinde halen devam ediyor. 180 bin metrekare büyüklüğündeki Örnekköy dönüşüm alanında tapu devirleri hızla devam ediyor. Ardından etaplar halinde yapım ihalesine çıkılacak. Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı Ballıkuyu bölgesine ilişkin kentsel tasarım çalışması kamuoyuna tanıtıldı. Ballıkuyu İletişim Ofisi'nde görüşmelere başlandı. Çiğli Güzeltepe dönüşüm alanında halihazır durumun tespitine ve proje hazırlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

8 saat önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

9 saat önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

10 saat önce

Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak

Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.

11 saat önce

İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...

14 saat önce

Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...

1 gün önce

TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...

1 gün önce

Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 gün önce

İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...

1 gün önce

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

2 gün önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

2 gün önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

2 gün önce