BIST 100 11.472,16 %4,07 Altın 6.503,07 ₺/gr %3,16 Bitcoin $78.316 %1,78 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,36 ₺ %0,64 Sterlin 67,53 ₺ %0,62 Gümüş 83,69 ₺/gr %4,78 Ethereum $2.319,76 %2,43 İsviçre Frangı 61,28 ₺ %0,60 Kanada Doları 35,86 ₺ %0,46 Avustralya Doları 35,10 ₺ %0,78 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,61 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ege Üniversitesi'nde 'yolsuzluk' operasyonu: 45 şüpheli h...

Ege Üniversitesi'nde 'yolsuzluk' operasyonu: 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı!

İzmir'de Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ile satın alma birimlerinde kamu ihaleleri ve doğrudan temin süreçlerinde usulsüzlük yaptıklarını belirledikleri, menfaat sağladıkları ve kamu zararı yarattıkları gerekçesiyle 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

0Yorumlar
Ege Üniversitesi'nde 'yolsuzluk' operasyonu: 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve satın alma birimlerinde görev yapan kamu görevlileri ile çeşitli firma yetkililerinin, örgütlü şekilde hareket iş yaparak kamu ihaleleri ve doğrudan temin süreçlerinde usulsüzlük yaptıklarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda belirli firmalara menfaat sağladıkları ve kamu zararı yarattıkları gerekçesiyle aralarında eski Ege Üniversitesi Genel Sekreteri M.A’nın da olduğu 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Şüphelilerin yakalanmasına, arama ve el koyma işlemlerinin icrası amacıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği açıklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA!

Soruşturmayla ilgili Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında; Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihale ve doğrudan temin alımlarında usulsüzlük yapıldığı, kurum yöneticileri ile bazı şirket temsilcilerinin organize şekilde hareket ederek kamu zararına neden oldukları, ihale süreçlerinde rekabet koşullarının ortadan kaldırıldığı ve kamu kaynaklarının belirli kişi ve firmalara menfaat sağlamak amacıyla kullanıldığı yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çalışma yürütülmüştür.

Yapılan inceleme ve değerlendirmelerde; Sayıştay raporlarında da tespit edildiği üzere Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen alım işlemleri nedeniyle yaklaşık 3 milyar 100 milyon Türk Lirası kamu zararının oluştuğu değerlendirilmiştir. Soruşturma kapsamında, aralarında kamu görevlileri ile firma temsilcilerinin de bulunduğu 45 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş; 09.06.2026 tarihinde İzmir merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon neticesinde; 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği tespit edilmiştir.

Ayrıca operasyon kapsamında 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konulmuştur. Gözaltına alınan şüpheliler arasında; D.B., Ö.Ö., M.A., H.Z., H.T., R.K.Ç., R.U., E.T.B., B.K., F.B., M.K.G., R.H., O.Ö., S.Ö., S.D., R.D., Ş.Ç., S.S., A.Ö., A.C., A.G., A.K., B.E., E.Ş., D.Ö., E.Y., E.K., F.A., K.T., M.C., M.E.U., M.S.A., M.K., M.C., G.Ş., Y.Y., E.Ç.S., N.G., Ö.F.B., R.C., S.Ö., T.K., Y.B.A. ve Y.Ç.U. isimli şahıslar bulunmaktadır. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

TMMOB İzmir İKK Sekreteri Necmi Varlık gözaltına alındı!

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi ve TMMOB İzmir İl...

32 dakika önce

Demokratların Ara Seçimlerdeki Zafer Gecesi ABD'de...

ABD'de Başkan Donald Trump'ın ikinci döneminde düzenlenen ara seçimlerde ilk sonuçlar,...

1 saat önce

İzmir'de taksiciler sokağa döküldü

Martı TAG uygulamasına karşı harekete geçen taksiciler, Alsancak ve Buca başta olmak üzere...

2 saat önce

Bergama'dan il olma talebi: Partiler ittifak kurdu

Bergama'nın il olma talebi için belediye meclisinde AK Parti, MHP ve YENİ Parti'nin ortak...

3 saat önce

ABD Seçim Sonuçlarına İran'dan İlk Yorum: Amerikalılar...

ABD ara seçimlerinde ilk sonuçların gelmesi ardından İran'dan da ilk değerlendirme geldi....

3 saat önce

İsrail Uçağına Bomba Tehdidi, Acil İniş Yaptı

İsrail'den havalanan bir yolcu uçağı, siber ortamda gönderilen e-posta yoluyla yapılan bomba...

22 saat önce

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

İzmir'de devam eden sağanak sebebiyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

22 saat önce

İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu

Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...

23 saat önce

Ege Üniversitesi KYK yurdunda şüpheli ölüm!

İzmir'de Ege Üniversitesi yerleşkesindeki KYK kız öğrenci yurdunda 6'ncı kattan düştüğü öne...

1 gün önce

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Görevden...

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 'rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir'den yeni ihale: İki köprü ve bin metre...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 1671 Sokak'ta iki adet taşıt köprüsü ve bağlantı yolu...

1 gün önce

Karşıyaka'daki çöp krizi meclis gündeminde: Yeni Partili...

Karşıyaka'da yaşanan çöp krizi meclis gündemine taşındı.

1 gün önce