BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.734,25 ₺/gr %0,06 Bitcoin $84.434 %2,04 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,91 ₺ %0,27 Gümüş 101,27 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.677,46 %2,56 İsviçre Frangı 59,26 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,65 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,02 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Erdoğan'dan Gazze tepkisi: Ortada kimsenin itiraz edemeye...

Erdoğan'dan Gazze tepkisi: Ortada kimsenin itiraz edemeyeceği bir sistem krizi vardır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki saldırılara tepki göstererek uluslararası düzenin çöktüğünü dile getirdi. Dış politikayla ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye, hiçbir kompleksi olmadan tarihine, büyüklüğüne yakışır şekilde barış, istikrar, huzur ve adalet için çalışan her kesimle görüşebilen bir aktördür" dedi.

0Yorumlar
Erdoğan'dan Gazze tepkisi: Ortada kimsenin itiraz edemeyeceği bir sistem krizi vardır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosphorus Diplomasi Forumu'nda konuşma yaptı.

BirGün'ün haberine göre, Konuşmasının büyük bölümünü Gazze'de yaşanan saldırılara ayıran Erdoğan, "Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla 2. Dünya Savaşı'ndan sonra galipler eliyle kurulan düzen itibarını yitirmiştir" dedi.

Uluslararası siyasi zeminde kırılmalar yaşandığını söyleyen Erdoğan, küresel barış ve güvenliğin yerini bitmek bilmeyen savaş ve istikrarsızlık girdabına bıraktığını, Türkiye'nin de hadiselerin uzağında bir ülke olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin çok boyutlu dış politika anlayışına sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye, hiçbir kompleksi olmadan tarihine, büyüklüğüne yakışır şekilde barış, istikrar, huzur ve adalet için çalışan her kesimle görüşebilen bir aktördür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tarihi bir dönemden geçiyoruz, küresel rekabetin dozu her geçen gün artarken belirsizlik dalga dalga yayılıyor. Krizler çözüme ulaşamadığı için maalesef büyük insani trajediler, çatışmalar ve savaşlar yaşanıyor. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla 2. Dünya Savaşı'ndan sonra galipler eliyle kurulan düzen itibarını yitirmiştir.

Uluslararası siyasi zeminde kırılmalar yaşanıyor. Küresel barış ve güvenlik yerini bitmek bilmeyen savaş ve istikrarsızlık girdabına bırakmıştır. Zayıf güçlünün karşısında yalnızlığa terk edilmiştir. Merhamet gibi duygular terk edilmiştir. Ortada kimsenin itiraz edemeyeceği bir sistem krizi vardır.

"ÇÖZÜMÜN ANAHTARI OLMASI GEREKEN YAPILAR SORUNUN PARÇASI OLDU"

İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen işbirliği ile birlikte itibarını da kaybetmiştir. BMGK gibi mekanizmaların gayesi insani felaketlerin önüne geçmekti. Gelinen noktada çözümün anahtarı olması gereken yapılar sorunun parçası haline dönüşmüştür

Ülke olarak biz iflas etmiş bu sistemin tüm yükünü çeken bir bölgede yer alıyoruz. Türkiye bölgesinde bir istikrar abidesi olarak yükselse de hadiselerin uzağında bir ülke değildir. 

Komşumuzun evi yanarken nasıl rahat edemezsek, bölgemizde sıkıntı varken de rahat edemeyiz. Bu ülke ve bu aziz millet tarihin hiçbir döneminde bana ne dememiştir. Gönül coğrafyasına sırtını dönmemiştir. Yardım çağrılarına kulaklarını tıkamamıştır. 'İmdat' diyenin yardımına koşmuştur. Bu dün böyleydi, bugün de böyle. Gazze'nin, Yemen'in, Sudan'ın, Somali'nin, Suriye'nin sokaklarında yere düşen her can bizim canımızdan can koparıyor.

"KÜRESEL MESELELERİN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNUYORUZ"

Çok boyutlu dış politika anlayışımızla bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne katkı sunuyoruz. Savaş baronları ateşe benzin dökerken biz adil bir barış için çalıştık. Şimdi de Filistin'de, Gazze'de bunu yapıyoruz. Türkiye, hiçbir kompleksi olmadan tarihine, büyüklüğüne yakışır şekilde barış, istikrar, huzur ve adalet için çalışan her kesimle görüşebilen bir aktördür.

Netanyahu ve katliam ordusu Gazze'de masumların üzerine bomba yağdırıyor. Gazze'de açlık bir kitle imha silahı olarak acımasızca kullanılıyor. Fakat ne oldu? İşte dün BM'de Netanyahu denilen katil boş koltuklara seslenmek zorunda kaldı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

FİLİSTİN'İN TANINMASI GEÇ DE OLSA ÖNEMLİ BİR ADIM

Gazze'deki meseleyi Hamas parantezine indirgeyenler kazın ayağının hiç de öyle olmadığının yavaş yavaş farkına varıyor. İsrail'in derdinin sadece Gazze olmadığı gün geçtikçe daha net anlaşılıyor. Özellikle Katar'a düzenlenen saldırı İsrail'in niyetini bir kez daha gösterdi. 

İsrail'in devlet terörüne maruz kalan Sumud Filosu'nun umut yolcularına selamlarımızı yolluyoruz. Cenabı Allah yollarını açık etsin onları esirgesin diyoruz. Filistin'in tanınması geç de olsa önemli bir adım ama sormak zorundayız; bu adımlar daha erken atılamaz mıydı?

"100 MİLYAR DOLARLIK KAYIP İSRAİL'E ÖDETİLMELİ"

Netanyahu cezalandırılmalı, uluslar arası spor turnuvalarından men dahil, İsrail'e caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. İspanya'nın tavrı bir kenara konulamaz. Futbol Federasyonu Başkanımız da bu konuda duruşunu ortaya koymuştur. İsrail'in Gazze'de yarattığı 100 milyar dolarlık kayıp ödetilmelidir. Aksi takdirde bu yangın daha da yayılacaktır."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

12 saat önce

Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...

Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...

13 saat önce

Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim

Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...

15 saat önce

Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...

Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...

15 saat önce

Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

1 gün önce

İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...

1 gün önce

Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...

1 gün önce

Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...

Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...

1 gün önce

Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...

YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...

1 gün önce

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

2 gün önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

2 gün önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

2 gün önce