Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na hakaret eden eski danışmanı büyükelçi oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olduğu dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “geri zekalı” diyen ve bu nedenle yargılanan isim Muhammet Mücahit Küçükyılmaz Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi oldu.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni atanan büyükelçiler arasında bir isim dikkat çekti. Daha önce Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Muhammet Mücahit Küçükyılmaz Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi oldu. Mücahit Küçükyılmaz 2020’de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabı üzerinden hakaret etmişti. Küçükyılmaz sosyal medya hesabından, “Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekâlıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz” ifadesini paylaşmış ve hakkında yasal süreç başlatılmıştı.
2020’DEKİ GELİRİ 12 BİN TL İMİŞ
2020’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in şikâyeti üzerine Mücahit Küçükyılmaz’a “Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekâlıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz” şeklindeki sözleri nedeniyle dava açtı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davanın karar duruşması dün görüldü. Sanık Küçükyılmaz’ı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın savundu. Küçükyılmaz, kimlik tespiti sırasında aylık gelirini 12 bin TL olarak belirtmişti.
Küçükyılmaz, savunmasında “Paylaşımın yapıldığı tarihte ben Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak görev yapıyordum. İlgili tarihte sınırdışı harekât vardı. Özgür Suriye Ordusu’na yönelik müşteki Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değerlendirmeye karşı ben de anayasanın bana vermiş olduğu eleştiri hakkımı kullandım” beyanında bulunmuştu.
Duruşma sonunda mahkeme yargıcı Aziz Gül, sanık Küçükyılmaz’ın beraatına hükmetmişti.
SABIKALI DANIŞMANA ÖDÜL GİBİ ATAMA
Erdoğan’ın danışmanı Küçükyılmaz, daha önce hakkında açılan bir davada “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından ceza almıştı. Adli sicil kaydında sabıkası bulunan Küçükyılmaz, 2009’da trafikte tartıştığı bir kişiye ettiği küfür yargıya yansımıştı. Mahkeme, Küçükyılmaz’ı yaralama suçundan bin TL tehditten 240 TL adli para cezasına çarptırmıştı.
MÜCAHİT KÜÇÜKYILMAZ KİMDİR?
1977’de Antalya, Kumluca’da doğdu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Siyaset Bilimi alanında “Türkiye’de Demokrasinin Toplumsallaşması ve Siyasal İslam’ın Rolü: Milli Görüş Geleneği” konulu yüksek lisans tezini hazırladı. Doktorasını Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde medya ve güvenlik sektörü üzerine yaptı. Anlayış dergisinde editörlük, SETA Vakfı’nda iletişim koordinatörlüğü ve TRT1’de yayımlanan Enine Boyuna ile TRT Haber’de yayımlanan Sosyal Medya programlarında yayın danışmanlığı yapan Küçükyılmaz, Mostar dergisinde sosyo-politik gündeme ilişkin makaleler yazdı.
Çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde medya eleştirmenliği yapan Küçükyılmaz, George Sand’ın Lanetli Göl (La Mare au diable) romanını Türkçeye çevirdi. Bunun dışında siyaset ve medya konulu kitapları bulunuyor.
TRT Haber Kanalında yayınlanan "Neden Böyle?" programını Murat Yılmaz ve Cengizhan Cevahiroğlu ile beraber hazırlayıp sundu. Küçükyılmaz, TRT Türk'te "Dünyadaki Türkiye" programında yer aldı.
2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak göreve başlayan Küçükyılmaz, 2019'dan itibaren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptı. Şubat 2022 itibarıyla da "Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği" görevini yürütmeye başlamıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Seferihisar operasyonunda yeni detay: CHP'li Ağbaba'nın...
Seferihisar Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda CHP Malatya Milletvekili Veli...
ZP Lideri Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Bu rejimi...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye...
Manisa Belediyesi Başkan Danışmanı Gözaçan gözaltına alındı!
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
