Eski Emniyet Müdürü Öztürk’ten Narin Güran cinayeti analizi: “Organize bir suskunluk…”
Eski Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Narin Güran cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öztürk, köy halkının soruşturmanın her anında kollukla hareket etmesinin olayın gizliliği ve kapsamını tehlikeye düşürdüğünü söyledi.
Diyarbakır’a bağlı Tavşantepe Mahallesi Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma 44’üncü gününde sürüyor. Katil ya da katillerin kim olduğu henüz ortaya çıkmadı.
Soruşturma sürerken, eski Emniyet Müdürü Osman Öztürk Narin cinayetine ilişkin analiz yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’nden Rengin Temoçin’e açıklamalarda bulunan Öztürk, “Nasıl oldu da 80 haneli bir köy organize bir suskunluk içine girdi? Bu olay bir köyde, feodal bir yapıda, inançsal, kültürel, aşiretsel, cemaatsel ve töresel bir toplulukta bir cinayet olayında büyük bir organizasyonun olduğu büyük bir olay olarak soruşturma tarihindeki yerini almıştır ve alacaktır. Jandarma yetkililerinin olayı aydınlatmak için sarfettikleri tüm iyi niyetli çalışmalara karşın köy halkı ve akraba çevresi sürekli yanlış bilgi ve yönlendirmelerle çocuğun bulunmasını ve olayın aydınlatılmasını engellemişlerdir” dedi.
‘DİKKAT VE ÖZEN GEREKİR’
“Analiz etmemiz gereken, arama ve kolluk çalışmalarının adli sürecin soruşturma usul ve tekniklerine, hukuk ölçütlerine uygun yapılıp yapılmadığıdır” diyen Öztürk, “Kaybolma olayı araştırması ve arama çalışmaları medya önünde ve çok kalabalık köylü ve görevli gruplarıyla yapıldı. Bu yanlıştı. Çünkü çok sayıda insanın oluşu, köye gelişi, kalışı, arazide oluşu tüm delilleri yok edebilir ya da onların bıraktığı iz ve emareler delil araştırmasını ve tüm gerçeği değiştirebilirdi. Bir köy düşünün orada duruyor ama evler, araçlar, dereler, dikkatle incelenemiyor. Köy halkı ve özellikle olayın şüphelileri baştan sona kadar soruşturmanın içinde, her anında kollukla hareket ediyor, bu gizliliği ve olay kapsamını tehlikeye düşürebilirdi, düşürdüğü anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.
Olay yeri incelemesi ve delil toplama sürecinin dikkat ve özen gerektirdiğine dikkat çeken Öztürk sözlerini şu şekilde noktaladı:
‘GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK’
“Narin’in ve akrabalarının evlerinde delil tespitleri tüm olasılıklar ve emareler düşünülerek eksiksiz yapılmalıydı. Şüphelilerin evleri, araçları muhafaza altına alınmalıydı. İlk günden olayın bir cinayete dönüşebileceği ihtimali düşünülmeliydi. Bu yüzden Narin’in evinde ve akrabalarının evinde detaylı incelemeler yapılmalı, bulgular laboratuvara gönderilmeliydi. Ailenin daha ilk günlerde evdeki eşyaları, kilimleri, örtüleri, çocuğun iz ve delillerinin olabileceği tüm eşyaları günlerce yıkadıkları ve delilleri yok ettikleri sonradan anlaşıldı. En kısa zamanda iddianame hazırlanıp tüm deliller ve iddialar hukuk önünde karşılık bulduğunda tüm gerçekler de ortaya çıkacaktır.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Nevzat Güran'dan açıklama: Narin Güran cinayeti davasında...
Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran...
Narin Güran cinayeti davası ikinci günü: Amca Salim...
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması sürüyor....
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...
Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...
Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...
Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...
Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...
Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...
Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...
Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...
Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...